Jubilarni Sea Star donosi panel s fokusom na razvoj turističke ponude van sezone

I peti, jubilarni Sea Star tradicionalno će doneti zanimljive nemuzičke događaje među kojima se posebno ističe panel “Razvoj turističke ponude van sezone” fokusiran na jednu od glavnih misija festivala.

17. maj 2023. — Autor: EXIT

Uz panel svi posetioci u laguni Stella Maris 19. i 20. maja moći će da se informišu, ali i aktivno uključe u kampanje koje za temu imaju očuvanje životne sredine, kao i veliku humanitarnu akciju Stars4Kids.

Sea Star festival u petak 19. maja sa početkom u 18 sati na festivalskom prostoru donosi panel “Razvoj turističke ponude van sezone” na kom će govoriti Monika Udovičić, direktorka Uprave za sastav turističkih zajednica, kategorizaciju i pravne poslove pri Ministarstvu turizma i sporta, Milovan Popović, direktor Turističke zajednice grada Umaga, Silvija Ilišković Balagović, specijalistkinja za nekretnine u hotelijerstvu i ugostiteljstvu u kompaniji Hotelis, te Dušan Kovačević, osnivač EXIT i Sea Star festivala, dok će moderator biti Siniša Topalović, globalni šef savetodavnog sektora za turizam i partner u kompaniji Horwath HTL. Okupljenima će se na početku obratiti prvi čovek grada domaćina, gradonačelnik Umaga Vili Bassanese.

Sea Star  spada među retke velike muzičke festivale na Mediteranu koji se događaju jako daleko od srca letnje turističke sezone. Jedna od glavnih misija upravo mu je obogaćivanje sadržaja van sezone što Sea Star čini već peti put dovodeći u Umag desetine hiljada mladih i radeći na rebrandingu destinacije. Koji su izazovi i prepreke sa kojima se takvi projekti susreću, te šta oni znače za lokalnu zajednicu, ali i kompletnu krvnu sliku hrvatskog turizma, jedne od ključnih grana hrvatske ekonomije, reći će ugledni gosti i stručnjaci iz različitih polja.

I ove sezone nastavlja se saradnja Sea Stara s RECAN-om i to kroz nekoliko aktivnosti:

Pixelata

Pixelata je zid od 12 kvadrata s više od 2000 iskorištenih limenki s kojima se stvara veliki mural, pravo umetničko delo. Pixelata je jedinstveni spoj umetnosti i reciklaže, i predstavlja impozantno delo u čijem stvaranju mogu da učestvuju svi posetioci. Fanovi Sea Stara prethodnih su godina sjajno reagovali i kreirali nekoliko murala koji istovremeno oduševljavaju publiku, ali i šire svest o značaju reciklaže.

Ruksaci

Ruksaci su posebna atrakcija na festivalu. Volonteri Recan fondacije patroliraju s reciklažnim ruksacima na leđima, skupljajući limenke. Ruksaci su lako uočljivi, upadljivi i brendirani, tako da svi gosti festivala mogu ubaciti prazne limenke u njih. Limenke će biti reciklirane i za nešto više od mesec dana će se ponovo naći na policama u prodavnicama!

STARS4KIDS

Višegodišnji projekat koji se sprovodi na svim događajima iz Exitove festivalske porodice. U akciji STAR4KIDS  zvezde koje nastupaju na festivalima doniraju svoju ličnu stvar ili predmet (instrument, odeća…) i potpišu ga kako bi prikupljene stvari mogle da se nađu na internet aukciji. Aukcija će se sprovesti u bližoj budućnosti i to na globalnom nivou, a sav prikupljeni novac će biti namenjen za lečenje bolesne dece.