Letnja avantura startuje u Omladinskoj prestonici Evrope!

Opens Youth Fair 2019 je godinama unazad razlog dolaska svih ljubitelja dobrog provoda u Novi Sad i upravo će Sajam omladinskog turizma dočekati mlade iz celog sveta u ovogodišnju Omladinsku prestonicu Evrope!

20. jun 2019. — Autor: EXIT

Posetiocima će biti pružena kompletna šarena slika svega što Novi Sad i region mogu da pruže – od sajamskog dela, pa sve do vrhunskog muzičkog programa. Početni ritam Opens Youth Fair-u, 2. jula, na Trgu slobode daće Dee Jay Minya Ramone aka D.J. Minja/Batman etc, da bi nakon toga Nisville Youth Orkestra sve prisutne svojom svirkom pozvao na Nišvil Jazz festival, kao još jednu od važnih manifestacija u regionu. Duh Jamajke i pozitivne vibracije zavladaće Trgom slobode kada se na binu budu popeli začetnici rege zvuka na ovim prostorima Del Arno bend, koji baš 2. jula slave svoj 33 rođendan od osnivanja benda, a kraj prve večeri biće u znaku žanrovske fuzije Marka Louisa, uz čiju muziku stopala prosto ne mogu da miruju!

Provod uz muziku se nastavlja i drugog dana, 03. jula, kada će na Trgu slobode prvo nastupiti DJ Fanatik, bez kog je nemoguće zamisliti odličan noćni život. Publiku će gitarskom svirkom pozdraviti harizmatični bend Plavi ptičić iz Novog Sada i pripremiti ih za žurku, koju će napraviti Ničim izazvan. Osmo izdanje Opens Youth Fair-a biće završeno elektronskim regionalnim spektaklom Nipplepeople. Dinamiku Trga slobode pratiće i DJ setovi u Katoličkoj porti.

Sajamski program je ove godine posebno atraktivan, jer će posetiocima pružiti priliku da se uz igru, interakciju, zabavu informišu o brojnim omladinskim destinacijama, festivalima, mestima zabave, kao i da osvoje vredne poklone na kvizovima znanja. Posebno atraktivna biće OPENS zona. Kako izgleda room escape na točkovima, šta ti sve treba za najbolju letnju fotku za poneti, kakav je Novi Sad kroz virtuelnu realnost i OPENS ćoše za chill biće smešteni na Trgu slobode.

Tako će posetioci sajma imati priliku da se uvere u ponudu koju će predstaviti Turističke organizacije Srbije, Beograda, Novog Sada, Nižnjeg Novgoroda, Niša, Republike Srpske, Temišvara, Vojvodine, Žablja, Loznice, Zapadne Srbije i prijatelja manifetacije Turističke organizacije Republike Nemačke.

Majstori svog zanata „BarmeNs“ pružiće vam mogućnost da se oprobate u ulozi koktel majstora, u pravljenju i degustiranju osvežavajućih, bezalkoholnih koktela.

Imaćete priliku da učestvujete u interaktivnim radionicama, gde uz upotrebu logike možete otvoriti Room Escape kutiju izgubljenih legendi i na taj način osvojiti poklon. Izrazite svoju kreativnost kroz radionicu izrade majica, gde ćete imati priliku da ostavite lični pečat.

Verujemo da ćete posebno uživati u animacijama Muzeja iluzija. Videćete i šta vas sve čeka u Petroland Aqua Park-u u Bačkom Petrovcu, ukoliko se odlučite da jedan od vrelih dana provedete upravo tamo.

Zašto je Novi Sad Evropska prestonica kulture za 2021. godinu saznaćete ukoliko posetite novu kancelariju Fondacije „Novi Sad 2021“.

Uz najpoznatiji festival u našoj zemlji EXIT, na OPENS YOUTH FAIR-u će se predstaviti i Belgrade Beer Fest, Lovefest i Nišvill i raznovrsne organizacije koje će prezentovati svoj program za mlade poput Explore Serbia, Prirodnjački centar Srbije Svilajnac, Srbija za mlade, Mladi istraživači Srbije, Love Serbia, a čekaće vas i ponuda za mlade agencija Jungle Tribe, Modena Travel&Events, Lider Travel.

Noćni bazar će u Katoličkoj porti prikazati ponudu brojnih, kreativnih dizajnera.

Dođite da na Trgu slobode zaplešemo uz plesne grupe AKOKAN, Todo tango, Groove i naučimo Zumba fitness.