Muzičke zvezde oduševljene Exitom i Srbijom

I pre početka ovogodišnjeg EXIT festivala znalo se da će ovo izdanje biti po mnogo čemu posebno. Osim pozitivne energije koja je vladala među publikom iz oko 90 zemalja sveta, i izvođačima je bilo jasno da se radi o festivalu kakav se retko viđa! Mnogi od gotovo hiljadu akreditovanih umetnika koji su nastupali na preko 40 bina i zona širom tvrđave, podelili su svoje utiske na društvenim mrežama, medijima i festivalskom timu zahvaljujući se za iskustvo koje su mnogi opisali kao jedno od najboljih u karijeri!

11. jul 2019. — Autor: EXIT

Tako su glavne zvezde festivala, The Cure sa tvrđave otišli prepuni utiska, dok je Robert Smith zahvalivši se na gostoprimstvu poručio da „mu je bilo sjajno“ i da je „publika bila fantastična“. Ovo nije promaklo ni oku recezenta čuvenog muzičkog magazina NME koji je izjavio da se moglo jasno videti da je bend, naspram drugih nastupa koje je gledao ove godine, uključujući i čuveni Glastonbury, na Exitu uživao od početka do kraja, dodavši da mu je njihov nastup na Tvrđavi bio i najbolji!

Status vodećih svetskih hitmejkera The Chainsmokers opravdali su nastupom u petak, a oduševljenje su podelili sa osam miliona Instagram fanova, objavivši nekoliko fotografija uz reči: „SRBIJA je moja nova omiljena država!“ i „Vratite nas nazad!“. Sve ovo najbolje potvrđuje snimak nestvarnog momenta kada je Alex Pall, osećajući se kao kod kuće, sišao skroz u publiku i provodio se sa fanovima!

Čuveni DJ dvojac Dimitri Vegas & Like Mike zahvalio se publici putem Instagrama: „Malo kiše nije moglo da nas zaustavi da razvalio sa tobom, Srbijo! Kakvo ludilo od večeri!“ Britanski hitmejker Tom Walker pravo je u kameru podelio svoje utiske posle sjajnog nastupa koji je opisao kao „potpuno novi nivo“ i kao „jednu od najboljih svirki“ koju je imao ovog leta!

Mlade rok zvezde Greta Van Fleet takođe su se nakon nastupa zahvalili EXIT festivalu, a isto je učinila i trap-jazz diva IAMDDB koja je postavila na Twitter dve fotografije sa Exita sa kojih se prosto oseti njena harizma, i dodala da je bilo zabavno!

Uzajamna ljubav Carla Coxa i EXIT publike potvrđena je još jednom tokom njegovog solo nastupa i b2b seta sa Maceo Plexom, a Cox je na Instagramu, između ostalog, napisao: „Kakav festival!!!“, dok se Solomun zahvalio festivalu i dodao: „Ovo je bilo fantastično!“ Nekrunisani kralj Ibice organizatorima je poručio da mu je ovo dosad bio najbolji EXIT!

Maskirani maestro Boris Brejcha uz mnoštvo emodžija je opisao svoje utiske: „EXIT festival, wow! To je bilo… Divno sam se proveo zatvarajući Dance Arenu, hvala!“ A nakon premijernog nastupa na EXIT festivalu, korejska DJ zvezda Peggy Gou na Instagramu se na ćirilici zahvalila svima i otkrila da se naježila i oduševila reakcijom publike, dok se na postavljenom snimku jasno čuju glasne ovacije prisutnih!

Britanski bass velikani Chase & Status tvrđavu su nazvali „neverovatnom“, a utiske deli i techno veteranka Monika Kruse koja je bila oduševljena lokacijom, Arenom i činjenicom da nastupa pred više od 20.000 ljudi!

Phil Anselmo, legendarni frontmen Pantere, podelio je neverovatnu fotografiju sebe, svog benda The Illegals i publike sa glavne bine, napisavši „Hvala, Srbijo! Bilo je ovo jedno divno iskustvo!“ Metal operska diva i nekadašnja frontmenka čuvenog Nightwisha, Tarja, trđavu je napustila prepuna utisaka: „EXIT festival u Srbiji ostaće mi u pamćenju. Drago mi je što smo nastupali nakon jake oluje“ i dodala da se zahvaljuje svima uključenim i „prelepoj“ publici.

Sledeće izdanje obeležiće biće ujedno i veliki 20. rođendan EXIT festivala, koji će označiti početak nove festivalske ere, pod nazivom EXIT 2.0!