Najimpresivnija produkcija Sea Star festivala dosad!

Jubilarno, peto po redu izdanje Sea Stara biće posebno i po najimpresivnijoj produkciji festivala dosad i jednom od najjačih ikad viđenih na Jadranu, koja će umašku lagunu Stella Maris pretvoriti u audio-vizuelnu oazu nesvakidašnjeg doživljaja!

16. maj 2023. — Autor: EXIT

Kompletan produkcijski EXIT tim već je stigao sa devet kamiona opreme i kreativnim rešenjima uz koja će više od 40 svetskih i muzičkih imena sa bogato opremljene četiri bine od 18. do 21. maja lansirati u novu letnju i festivalsku sezonu, i tako učvrstiti poziciju grada Umaga na evropskoj festivalskoj mapi. Po produkciji ovogodišnji festival ponovo će doneti duh najvećih Exitovih pozornica i biće za više od 50% jači i moćniji u odnosu na fantastično prošlogodinje izdanje!

Glavna festivalska bina Tesla Main Stage prostiraće se do 40m širine i biće nošena jednim od najtraženijih svetskih ozvučenja, Mayerovim Leom, dobro poznatom gostima Exitove famozne Dance Arene. S postavkom vrhunskih sub-zvučnika ovo ozvučenje će snažno protresti publiku, a upravo će s njega svoju lepezu megahitova lansirati globalno uspešan producent i DJ Robin Schulz, prve večeri festivala, 19. maja. Ovo ozvučenje će do svog posebnog izražaja doći tokom nastupa svetskih electro-punkera The Prodigy, u subotu 20. maja, kada će publika moći osetiti i energiju moćnih infra-subova. Pred publikom glavne pozornice naći će se i monumentalnih 215m2 ekrana, na kojima će vrsni VJ isporučivati impozantan vizuelni spektakl i time doprineti ovom nezaboravnom iskustvu. 

Ove godine biće predstavljen i novi dizajn mnogima omiljene Nautilus Arene, smeštene na ATP teniskom terenu. Bina će biti ispunjena mnoštvom LED ekrana i tehnikom koja zadovoljava elektronske i hip-hop događaje u više zemalja regiona, pa će upravo s ovog mesta svoje energične b2b setove  predstaviti svetske i regionalne snage elektronske scene, među kojima su Daria Kolosova i Etapp Kyle, Marko Nastić i Dejan Miličević, DJ Jock i Shipe…a zatim druge večeri i vodeća regionalna trap i hip-hop imena, među kojima su Grše, 30zona, Fox & Surreal, Miach, Buntai i mnogi drugi. Svoj redizajn ove godine će imati i Electric Waves bina, na kojoj će se naći vodeći regionalni DJ-evi Ilija Rudman, Bronski, Marin Biočić, Kali, Ian F…

U broju uređaja i po površini ekrana, ovogodišnje izdanje Sea Stara produkcijski nadmašuje prošlu godinu za više od 50%! Vrhunska produkcija tako će dodatno začiniti furiozne nastupe koji nas ovog vikenda očekuju u Umagu. Uz spomenuta imena, u Umag stižu i house-velemajstor Mahmut Orhan, trap kraljica Balkana Senidah, vodeća regionalna hip-hop i trap imena Hiljson Mandela i Krankšvester, slovenski miljenici Joker Out, mlade regionalne snage Nika Turković i Dzipsii i mnogi drugi.

I dok će se glavni festivalski program odvijati tokom petka i subote, 19. i 20. maja, festival će se održati tokom četiri dana, budući da će početi već u četvrtak, 18. maja uz Welcome Party – žurku dobrodošlice, a zatim biti priveden kraju tradicionalnim Closing Partyjem, u nedelju, 21. maja.

U prodaji je dostupan ograničen kontingent festivalskih ulaznica po predfinalnoj ceni od 5.700 dinara. Uz njih u ponudi su i jednodnevne ulaznice od 3.500 dinara, kao i VIP Gold i Ultimate Experience VIP ulaznice, koje daju pristup glavnim binama. Ulaznice su dostupne na festivalskom sajtu, prodajnim mestima Gigs Tix-a i online.

Ovogodišnji Sea Star festival realizovaće se uz podršku Hrvatske turističke zajednice, Istarske županije, grada Umaga, Turističke zajednice grada Umaga, Turističke zajednice Istarske županije i Plave Lagune.