Najtraženija regionalna muzičarka Konstrakta stiže na veliki Get EXITed spektakl u Strumici!

Ana Đurić Konstrakta, regionalni fenomen koji je oduševio i osvojio čitav svet, 7. septembra stiže na spektakularni Get EXITed događaj u prelepom strumičkom Gradskom parku!

10. avgusta 2023. — Autor: EXIT

I pored toga što je imala bezbroj nastupa koji su oduševili publiku širom regiona i dala na hiljade izjava i intervjua, i dalje je mnogima čudo koje je teško objasniti. Iako od ranije poznata javnosti kao vokal benda Zemlja Gruva, neverovatnu popularnost je zadobila prošlogodišnjim nastupom na Eurosongu. Već nakon polufinala Beovizije, čitav region je brujao o neobičnoj umetnici i njenom neuobičajenom spoju nastupa, teksta i muzike koji se iznova i iznova vraćao na repeat. I tako je počeo hajp zvani Konstrakta, koji i dalje traje. 

Pripreme za odlazak u Torino na Eurosong su bile praćene do tada nezapamćenom euforijom – Konstrakta je, iako na sceni već 20 godina, maltene preko noći postala centar pažnje regionalnih medija, glavna zvezda na društvenim mrežama koje su bile preplavljene hitom „In Corpore Sano“, odjednom su svi imitirali prepoznatljivu koreografiju, a njeno „i šta ćemo sad“ se našlo gde god je moglo da se ubaci od parlamenta do svakodnevnog govora. Neobična umetnica je postala mejnstrim zvezda u četrdeset i nekoj, čime je zgazila bezbroj nepisanih pravila i ujedno dala nadu svima onima koji veruju da najveći uspeh nije uslovljen godinama. I tako je postala univerzalno prihvatljiva i voljena: za decu, tinejdžere, patrijarha Porfirija s kojim je razmenila poklone uoči odlaksa u Torino, intelektualce, radnike, muškarce, žene, za sve. 

Konstrakta nas je sve zavela jednostavnošću „obične žene“, skromnošću kojim se nosi sa uspehom, lakoćom kojom suptilno kritikuje estradu, društvo i teorije zavere, ujedno čineći da cela alternativna scena bude mnogo vidljivija i prisutnija nego do sada. Iako nije pobijedila na Eurosongu, kvalitet njenog stvaralaštva nije mogao proći nezapaženo. Svega nekoliko sati pre početka završnice Eurosonga uručena joj je nagrada „Marsel Bezanson“ za nabolji umetnički nastup u Torinu, a u prilog činjenici da je ostavila ogroman utisak na takmičenju ide i to da je osvojila dve nagrade takmičenja – za najbolji tekst i za najinovativniji scenski nastup. Osim toga, Ana Đurić je nominovana i za brojne druge nagrade, a Radio Beograd ju je izabrao za jednog od predstavnika na festivalu Eurosonic u Holandiji.

Konstrakta je bez ikakve sumnje obeležila godinu za nama u muzičkom smislu, pošto je posle Eurosonga nastupala na brojnim festivalima u regionu i zaintrigirala ljude svojim „Triptihom“. Bila je prva domaća hedlajnerka u istoriji EXIT festivala, a njen nastup publiku je oborio sa nogu. Ove godine, usledio je još jedan triptih – „Evo, obećavam“, koji je potvrdio posebnost Konstrakte i njenog tima, kao i visoke vizuelne i muzičke standarde koje su postavili, uz slanje jakih i osvešćujućih društvenih poruka.

Ova neverovatna umetnica 7. septembra stiže na veliki Get EXITed spektakl u Gradskom parku u Strumici, na kom će nastupiti i pop-soul zvezda John Newman, globalni hitmejker Burak Yeter i niz drugih imena koja će uskoro biti objavljena!

Ulaz je slobodan i otvoren za sve posetioce, dok su za sve zainteresovane koji ovaj spektakularni događaj žele da dožive na najvišem nivou u prodaji VIP ulaznice po ceni od 3.100 MKD (50 evra).