Dobro došli na EXIT!
Gledaj uživo
Dobro došli na EXIT!
/

Najveća hip-hop grupa svih vremena Wu-Tang Clan dolazi na Sea Star Festival!

Najveća hip-hop grupa svih vremena Wu-Tang Clan potvrdila je dolazak na Sea Star Festival i to u okviru velike svetske turneje na kojoj rasprodaju neke od najvećih arena u Americi i Evropi!

5. april 2019. — Autor: EXIT

Nakon nastupa u Berlinu, Londonu, Parizu i drugim evropskim metropolama, Wu-Tang Clan stižu u Umag, a njihov nastup na Addiko Tesla bini biće ekskluzivan za celu centralnu, južnu i istočnu Evropu! U Istri se očekuje desetine hiljada fanova iz celog regiona i brojnih evropskih zemalja koje nije obuhvatila njihova ovogodišnja „Gods of Rap“ turneja, u okviru koje obeležavaju 25 godina od izlaska možda i najuticajnijeg rap albuma – „Enter the Wu-Tang (36 Chambers)“!

Pregovori oko nastupa u Umagu trajali su čak sedam meseci, a glavni razlog je insistiranje organizatora Sea Stara da cena ulaznica bude maksimalno prilagođena domaćoj i regionalnog publici i ostane višestruko manja u odnosu na ostatak njihove turneje. Cena ulaznice za Sea Star sa 50% popusta trenutno iznosi 3.700 dinara/32EUR/ 64 KM/1999 DEN/64 BGN za oba dana festivala, a zbog ogromnog interesovanja iz svih krajeva Evrope, ova cena biće aktuelna najkasnije do 15. aprila. Wu-Tang Clan se pridružuje moćnoj muzičkoj postavi već potvrđenih izvođača za Sea Star koju čine vodeći tehno izvođači današnjice Sven Väth i Nina Kraviz, britanska hip-hop diva IAMDDB, dobitnik Ibica Awards nagrade za najboljeg tehno DJ-a Ilario Alicante, autor najprodavanije techno trake na Beatportu Enrico Sangiuliano, i brojni drugi!

Wu-Tang Clan je prodao neverovatnih 40 miliona albuma, dok svetski mediji za njih imaju samo reči hvale, pa ih tako Rolling Stone naziva „najboljom rep grupom ikada“, a NME „jednim od najboljih glazbenika decenije“, dok Fact dodaje kako su „redefinisali samu srž hip hop-a“. U toj oceni složne su i hip-hop zvezde Kendrick Lamar, Snoop Dogg, Rick Ross, A$AP Rocky i brojni drugi, koji o Wu-Tangu govore u superlativima i navode ih kao svoje uzore. Nije tajna ni da je njihov rad imao direktan uticaj i na stariju gardu kao što su Jay Z, Nas, Snopp Dogg i The Notorious B.I.G.

Sanjin Đukić, direktor Sea Star festivala istakao je da je Wu Tang Clan sastav na čijoj muzici su odrasle generacije i koji je oblikovao hip-hop scenu kakvu je vidimo danas: „Imati veliki Wu-Tang Clan u punoj postavi na turneji kojom se obilježava 25 godina jednog od najvažnijih albuma u povijesti je samo po sebi glazbeni, kulturni i turistički događaj bez premca! Uložili smo jako puno napora da ovu obljetničku turneju, rezerviranu isključivo za ogromne arene u Americi i Zapadnoj Evropi, skrenemo preko 2000km i dovedemo u Umag, te očekujemo pravi desant na Stella Maris njihovih fanova iz svih krajeva Evrope!“

„Kada smo pravili Sea Star vodili smo se vrednostima sa kojima smo i EXIT izgradili u jedan od vodećih svetskih festivala, stavljajući domaću i regionalnu publiku na prvo mesto i insistirajući da im cene naših ulaznica uvek budu pristupačne“, izjavio je na konferenciji za novinare Sagor Mešković, direktor komunikacija u Exitu i dodao da nije bilo lako osigurati ovakav buking. „Zbog toga su pregovori sa menadžmentom Wu-Tang Clana trajali mesecima, ali smo uspeli da ih dobijemo i osiguramo da regionalna publika ima najniže cene ulaznica, koje se na njihovoj turneji ove godine kreću i preko stotinu eura. Lično sam srećan što ih ponovo dovodimo na ove prostore, jer njihov gotovo mitski koncert na Exitu iz 2007. godine neću zaboraviti dok sam živ“, izjavio je Mešković.

Phat Phillie i Frx, osnivači Blackouta i dva velika hip hop autoriteta, složni su u ocjeni da su se Wu Tang Clan već s prvim albumom upisali u povijest: „Sada, na njegovu 25. obljetnicu s velikim pravom ga smatramo nosećim stupom cijelog hip hopa, ne samo onog iz Golden ere. Ogromna snaga benda ležela je oduvijek i u kolektivu. Wu Tang su jedinstven skup nevjerojatno kreativnih glazbenika i lirički superiornih MC-a, neusporediv s bilo čim na sceni“.

Njujorški rap revolucionari zaslužni su za tektonske promjene u svom žanru još od pomenutog debija iz 1993. a koji i danas pruža osnovu za mlade naraštaje žedne vrhunskog hip-hopa. Formirani 1992. u New Yorku, Wu-Tang Clan se smatra najvećom grupom u povijesti hip hopa. Inspiraciju su vukli iz kung-fu filmova i superherojskih stripova, a zaslužni za neke od krucijalnih hip hop numera sa kojima su rastavili i ponovo postavili čitav žanr. Kompletna postava koju čine vođa i vizionar RZA, te ostali Wu-Tang ratnici GZA, Method Man, Raekwon, Ghostface Killah, Inspectah Deck, U-God, Masta Killa i Cappadonna je legendarna upravo zbog snage, osobnosti i karaktera svakog pojedinog člana čija je privrženost klanu toliko jaka da se međusobno doživljavaju kao obitelj.

Talent im je prepoznat i zabilježen brojnim nagradama, od osvajanja Grammyja (Method Man) pa do titule najutjecajnijeg glazbenog sastava u zadnjih 10 godina koju im je dodijelio NME. Posljednje dvije godine ispunjavaju i uvjete za ulazak u Rock And Roll Hall Of Fame oko čega se nedavno izjasnio i RZA: „Mislim da bi trebali ući, no moglo bi potrajati dok se to dogodi. To bi bilo dobro za nas i za rock and roll jer je hip hop glazba koja uzima iz svakog žanra, a pogotovo iz rocka.“

Bogata Wu-Tang ostavština gurnula je cijeli žanr prema naprijed, a proučavajući riječi pjesama čak 85 hip hop izvođača, dizajner i data znanstvenik Matt Daniels postavio je ljestvicu onih s najvećim vokabularom te su Wu-Tang završili na impresivnom šestom mjestu, dok solo projekti članova također dominiraju listom – GZA na 2. mjestu, RZA na 7., Ghostface na 9., Raekwon na 20. te Method Man na 23. što dokazuje potpunu nadmoć i neosporivu nadarenost kako kolektiva, tako i njegovih pojedinaca. Njihova svestranost proteže se i na polja van glazbe – RZA i Method Man su ostvareni glumci, dok je GZA znanstveni predavač u školama i na fakultetima.

Na Sea Star dolaze i najveće elektronske zvezde današnjice!

Dosad potvrđena imena lineupa čine bogovi elektronike Sven Väth, Nina Kraviz, Ilario Alicante, Enrico Sangiuliano, Petar Dundov, DJ Jock, Lawrence Klein i Unique, kao i vrsna hip hop postava u suradnji s Dritom, najvećim regionalnim klupskim trap i hip hop festivalom koju čine nova neo soul i R&B diva IAMDDB, Vojko V, Krankšvester, FOX, High5, Buntai, Smoke Mardeljano i Hazze.

Ulaznice brzo nestaju – aktuelne cene najkasnije do 15. aprila!

Sea Star festival održat će se 24. i 25. svibnja u egzotičnoj laguni Stella Maris u Umagu, uz Welcome Party 23. te Closing Party 26. svibnja. Festivalske ulaznice po promotivnoj cijeni od samo 3.700 dinara/32EUR/ 64 KM/1999 DEN/64 BGN što je velikih 50% uštede u odnosu na finalnu cijenu, biće u prodaji još samo do 15. aprila, ili ranije, do isteka zaliha, nakon čega će cena kompleta ulaznica biti viša.

Smeštaj za Sea Star već od 7 evra!

Posetioci Sea Stara mogu da rezervišu noćenja u premium kampu, te u apartmanima, bungalovima, hotelima, mobilnim kućama, kao i u luksuznim vilama na samoj obali mora i to po cenama već od 7 evra po noćenju za kamp i 10 eura dnevno za apartmane. Zvanična turistička organizacija EXIT festivala EXIT Trip u ponudi ima i izuzetno pristupačne turističke pakete, koji pored ulaznice u ponudi imaju i prevoz i široku lepezu vrhunskog smeštaja u Umagu, a cene se kreću već od 42 evra po paketu za smeštaj u premium kampu, dok posetioci mogu da rezervišu noćenja u apartmanima, bungalovima, hotelima, mobilnim kućama, kao i u luksuznim vilama na samoj obali mora. Odlična opremljenost, predivno prirodno okruženje i dodatni sadržaji, te blizina mora i samog festivala čine ove smeštajne jedinice idealnim mjestima za napuniti energiju potrebnu za super festivalski provod. Više detalja o turističkim paketima i smeštajnim jedinicama dostupno je na zvaničnom sajtu Sea Star festivala.