Newsflash #17: Nedeljni apdejt o EXIT zvezdama

Pred vama je pretposlednji Newsflash do otvaranja kapija EXIT festivala u četvrtak, 7. jula!

24. jun 2022. — Autor: EXIT

Ove nedelje, među omiljenim izvođačima su Nick Cave sa svojim nesvakidašnjim albumom „Seven Psalms“, Maceo Plex i NFT kolekcija sa EXIT festivalom, Alok i Anfisa Letyago koji donose nove singlove, a sve to dok nestrpljivo iščekujemo novi EP Elija Browna!

Nick Cave: Album „Seven Psalms“

Nick Cave je juče objavio album „Seven Psalms“. Ova specifična kolekcija izgovorenih reči našla se na listi 37 najiščekivanijih albuma za 2022. godinu u selekciji uglednog američkog muzičkog portala Pitchfork. Novo, nešto drugačije LP izdanje ovaj medij opisao je kao „kratak, ali blažen predah tokom posebno vrednog perioda duge Kejvove karijere“.

Legendarni rok propovednik pisao je po jedan psalm dnevno tokom nedelju dana, nakon čega je u produkciju uključio i svog dugogodišnjeg saradnika i prijatelja Warrena Ellisa. Projekat predstavlja meditacije o ljubavi, veri, besu, milosrđu, tuzi, seksu i pohvalama, a najbolje od Kejvove bogate diskografije imaćemo priliku da čujemo u petak, 8. jula na Glavnoj bini EXIT festivala

Maceo Plex i EXIT lansirali specijalnu NFT kolekciju!

Jedan od vodećih producenata elektronske muzike i zvezda koja će u petak, 8. jula osvojiti mts Dance Arenu, Maceo Plex, lansirao je specijalnu NFT kolekciju Shades u saradnji sa EXIT festivalom

Mint ove, kao i kolekcije Wings, urađene u saradnji sa pilotkinjom i aktivistkinjom za prava žena u avijaciji Christinom Carmelom je startovao početkom ove nedelje, a moguć je na Exitovom mint sajtu.

Ove kolekcije stvorene su u skladu sa Exitovom vizijom da su iskustva uživo nezamenjiva i da virtuelni svetovi mogu da budu samo dopuna, a ne zamena iskustvu uživo. Ove NFT kolekcije preuzimaju najbolje iz oba sveta, uz mogućnost pristupa ekskluzivnim i tajnim zonama na festivalima, ulaz na binu mts Dance Arene, upoznavanje sa vodećim svetskim zvezdama i još mnogo toga. 

Alok objavio novi singl: „Deep Down“

Nakon izuzetno uspešnog početka 2022. godine i najave debitantske rezidenture u klubu Hi Ibiza, najtraženiji brazilski DJ Alok objavio je novi hit singl „Deep Down“, a na ovoj traci pridružili su mu se Ella Eyre, Kenny Dope i Never Dull.

Govoreći o ovom izdanju, Alok je rekao: „Želimo da ’Deep Down’ bude pesma koja će vas tokom letnjih meseci terati da se krećete i nadamo se da ćete u njoj uživati onoliko koliko smo mi uživali u njenom stvaranju“!

Uz haus takt koji navodi na ples, sigurno je da će „Deep Down“ osvojiti letnju festivalsku sezonu, počevši sa Glavnom Exitovom binom 10. jula!

Anfisa Letyago: Video singl „Haze“

Anfisa Letyago podelila je novi singl i video „Haze“ na svojoj etiketi N:S:DA. Producentkinja i DJ-ica odlučila je da ovu traku „začini“ i sopstvenim vokalima, a prema njenim rečima, pesma je rezultat putovanja koje je počelo tokom pandemije sa „Listen“, kada je imala dovoljno vremena da sedne i razmisli o svojoj evoluciji i tome koji bi bili njeni naredni koraci.

Singl je dopunjen uzbudljivim, trance-intoniranim club mixom koji Letyago opisuje kao „poslednji deo slagalice“ ovog projekta. 

„Remiks predstavlja kariku između moje najnovije umetničke vizije i plesnog podijuma, na kojem svake nedelje nastupam i povezujem se sa publikom“, rekla je ona.

Novu epohu svog umetničkog razvoja Anfisa Letyago doneće i na mts Dance Arenu prve festivalske večeri, 7. jula.

Eli Brown: EP „Rudeboi“

Povežite zvučnike, pojačajte bas i spremite se da vikend otpočnete uz novi EP Elija Browna „Rudeboi“, koji izlazi danas! Eli je u najavi na svom Tviter nalogu napisao kako je ovo izdanje „ispirao“ kroz svoje setove već neko vreme unazad, te da je ono svaki put „eksplodiralo“ među publikom.

EP „Rudeboi“ izaći će tokom današnjeg dana na etiketi Trick, kao odlična uvertira i priprema za Elijev nastup na mts Dance Areni prve večeri EXIT festivala, 7. jula.