Nick Cave i Warren Ellis objavljuju album za dokumentarac o prirodi

Nick Cave i njegov dugogodišnji saradnik, član benda The Bad Seeds Warren Ellis objavili su pesmu We Are Not Alone, kao najavu albuma koji spremaju za francuski dokumentarni film o prirodi La Panthere des Neiges (Snežni leopard).

8. decembar 2021. — Autor: EXIT

Cave i Ellis zajedno stvaraju muziku za filmove još od 2005. godine, a Ellis kaže da mu je rad na ovom projektu jedno od omiljenih iskustava ikada. Nick Cave i njegovi The Bad Seeds prvi su hedlajneri EXIT festivala 2022 – na Petrovaradinsku tvrđavu stižu 8. jula.

Warren Ellis je izjavio da u ovom dokumentarnom filmu „postoji nešto što vas privlači“ i da misli da su napravili „jedan od najlepših filmova na kojima su do sada radili“. Album za dokumentarac La Panthere des Neiges biće objavljen 17. decembra za izdavačku kuću Invada.

„Pitao sam Nika da li može da dođe na jedan dan, napiše pesmu i odsvira nešto na klaviru. Video je film i ostao četiri dana. Ovo je jedno od mojih omiljenih iskustava na projektu. Zvezde filma su životinje u svojoj divljoj slavi, onakve kakve ih nikada ranije nismo videli. A čovek oseća poštovanje i divljenje“, kaže Ellis.

Premijera dokumentarnog filma je 22. decembra u Sjedinjenim Američkim Državama, a ​​radnja prati fotografa Vincenta Muniera i romanopisca Sylvaina Tessona na Tibetanskoj visoravni, u potrazi za neuhvatljivim snežnim leopardom, ugroženom vrstom. U pesmi We Are Not Alone Nick Cave nežno peva o veličanstvenosti prirode.

Inače, Cave je nedavno objavio dugo očekivani album B-Sides & Rarities Part II. Ovo dvostruko izdanje donelo je 27 B-strana singlova i retkih pesama iz razdoblja od 2006. do 2020. godine.

Nick Cave i njegovi The Bad Seeds, jedan od najoriginalnijih i najuticajnijih bendova na svetu, zagrmeće sa Glavne bine EXIT festivala u petak, 8. jula 2022. godine, i nakon nezaboravnog nastupa grupe The Cure nastaviti niz gostovanja istorijskih gitarskih imena na Exitu. U godini povratka velikih koncerata, gostovanje Nicka Cavea u Srbiji zauzima sam vrh najvažnijih muzičkih događaja sezone.

Jednodnevne ulaznice za petak, 8. jul, u prodaji su po poklon cenama, sa preko 40 odsto popusta: regularne ulaznice po ceni od 2.990 dinara, fan pit po ceni od 3.990 dinara i VIP po ceni od 12.000 dinara.

U prodaji su i četvorodnevne ulaznice za EXIT festival 2022, po ceni od 6.490 dinara, uz uštedu od 60 odsto.

Ulaznice se mogu kupiti na ovoj stranici, kao i na prodajnim mestima i onlajn na stranicama Gigs Tix-a.