Novi Exitov panel istražuje kako izgraditi društvo zasnovano na (pravim) vrednostima

U okviru platforme "R:evolucija svesti", čiji je jedan od nosećih stubova stav da svaka pozitivna promena u društvu nastaje, pre svega, kao posledica individualne evolucije svesti, u četvrtak 27. avgusta 2020. godine, u 20:00h, EXIT najnovijim panelom koji možete pratiti uživo na Facebook stranici EXIT festivala otvara temu izgradnje društva na temeljima pravih vrednosti.

24. avgust 2020. — Autor: EXIT

Globalnom panel diskusijom „Izgradnja društva zasnovanog na vrednostima“ neki od vodećih svetskih stručnjaka za sisteme vrednosti na grupnom i individualnom nivou će odgovoriti na pitanje kako pojedinci, timovi, organizacije i društvo u celini mogu izgraditi sisteme vrednosti u okviru kojih će kako pojedinici tako i celokupno društvo moći da ostvare svoj puni potencijal.

Učesnici panela biće:

Richard Barrett – autor, lider u polju vrednosti i osnivač Barrett Values Centra, najveće svetske organizacije za vrednosti koja je procenila vrednosti preko 50 nacija, desetine hiljada kompanija i stotine hiljada pojedinaca širom sveta;

Tomas Björkman –filantrop, socijalni preduzetnik i koautor knjige „Nordijska tajna“, koja govori o naporima izgradnje društva zasnovanog na vrednostima u skandinavskim zemljama krajem 19. i početkom 20. veka što je rezultiralo njihovim današnjim nivoem razvoja;

Slavica Squire – prvi NLP trener u Srbiji i osnivač prvog NLP Instituta i Coaching Akademije u regionu Jugoistočne Evrope. NLP Leadership Summit proglasio ju je za lidera Jugoistočne Evrope u oblasti NLP edukacija, a ANLP njen NLP Institut ocenio kao najbolji primer biznisa zasnovanog na NLP-u na svetu.

Domaćin razgovora će biti Nikola Jurišić, viši stručnjak za kulturu kompanije McKinsey, specijalizovan za izgradnju sistema zasnovanih na vrednostima, sa globalnim iskustvom na nivou organizacije, države i društva.

Učesnici panela diskutovaće o tome da li preovlađujuće vrednosti neke organizacija ili društva dominantno utiču na njihov uspeh i produktivnost, te koja je „tajna“ zemalja Skandinavije koje su za kratko vreme od najzaostalijeg i najsiromašnijeg regiona Evrope postale njegov najprosperitetniji i najbogatiji region. Veza između osnaženog pojedinca i demokratije i uticaj negativnih obrazaca „da komšiji crkne krava“, „uspeh se ne prašta“ , „uloga žrtve – lakše je kukati nego pokušati“ i „svuda je bolje nego ovde“ na razvoj srpskog društva i njegovih stanovnika, takođe će se naći među pitanjima na koja će panelisti pokušati da odgovore.

Panel će biti moguće pogledati uživo 27. avgusta 2020. godine, u 20:00h ili putem snimka na zvaničnoj Facebook stranici EXIT festivala.