Novo EXIT Soundscape izdanje dostiglo je peto mesto na Beatport Hype listi za nedelju dana! Poslušaj „Older” dvojca Innēr Sense

Sveže ostvarenje na EXIT Soundscape etiketi, traka „Older” beogradskog dvojca Innēr Sense, dostigla je visoko peto mesto na Hype: Melodic House & Techno listi najpopularnije globalne digitalne platforme za elektronsku muziku Beatport, i to samo nedelju dana nakon objavljivanja!

18. januar 2024. — Autor: EXIT

„Older” je peti po redu singl Exitove diskografske kuće, dok dosadašnja izdanja potpisuju Tamara Kezz, Ilija Djokovic i Teya Flow, Human Rias, ANDATA i EZLN, Space Motion i JES.

„Kao i sve naše trake, počeli smo finim klavirskim progresijama akorda, dodajući melodije, gradeći ritam, isprobavajući nove stvari i radeći na svakom pojedinačnom detalju. Kao finalni rezultat, dobili smo melodičan, techno, housey, trance vajb praćen lepim vokalima” – podelio je dvojac Innēr Sense u behind the scenes snimku iz studija. Upravo to se ispostavilo kao formula uspeha novog singla „Older” predstavljenog za EXIT Soundscape, koji je za nedelju dana dostigao peto mesto na prestižnoj Beatport Hype: Melodic House & Techno listi. Izdanje je ušlo i na glavnu Melodic House & Techno listu na čijoj se lestvici penje iz dana u dan, kao i na listu Hype-Top 100 (All Genres), a predstavljeno je i milionskoj publici na zvaničnom Beatport Instagram nalogu!

Decembar je obeležila jedna od najinteresantnijih muzičarki sa naših prostora, Tamara Kezz, singlom Go For It”. „Napravila sam ovu traku bez ikakve posebne namere, vežbajući, i iznenadio me je njen zvuk – mislim da je moje pravo ‘ja’ proizašlo iz nje” objasnila je Kezz, a na zvaničnoj EXIT Echosystem Instagram stranici dostupan je i kratak snimak njenog kreativnog procesa. Tamara je prva kantautorka, producentkinja i DJ-ica iz Srbije koja je imala priliku da nastupi na prošlogodišnjem Glastonberiju, dok je njen talenat godinu dana ranije prepoznao EXIT, kada je na mts Dance Areni otvorila veče tokom kog su nastupili Monolink, Satori, Stephan Bodzin i ARTBAT.

Ovom izdanju prethodilo je melodic house i techno ostvarenje Into The Unknown”, koje potpisuju talentovani beogradski producent i DJ Ilija Djokovic i ukrajinska muzičarka Teya Flow. „Ovo je prvi projekat koji sam snimio na prvom komadu opreme koji sam kupio. Iako mi se svideo vajb, osećao sam da traci nešto nedostaje. Teya Flow ju je obogatila svojim autentičnim ličnim pečatom i dodala joj novu dimenziju”, objasnio je Ilija. „Dodala sam svoje lično iskustvo kroz stihove i vokalne harmonije, kao i ogromnu želju da negujem prave vrednosti kroz muziku u vreme kada se stvari čine luđim svakog dana” – nadovezala se Teya Flow.

Ritam oktobarskog izdanja I Can Feel You diktirali su producent i DJ Human Rias, nemački dvojac ANDATA i pevačica EZLN. Singl je prvi put „oživeo” pred rasplesanom publikom na mts Dance Areni prošlog jula, a Human Rias ga je opisao kao „istovremeno osećanje sreće, radosti, ljubavi i tuge”, ističući da je to bila savršena traka za zatvaranje njegovog nastupa u Exitovom hramu elektronske muzike.

Debitantsko izdanje i pokretanje diskografske kuće EXIT Soundscape obeležilo je početak septembra prošle godine i osvojilo sam vrh Beatport Hype: Melodic & Techno liste, dok je u top 10 držao mesto 12 uzastopnih nedelja. Traku „Universe”, koja je ponela naziv po prošlogodišnjem izdanju EXIT festivala, potpisuju naš svetski priznati producent Space Motion i američka pevačica JES. Singl je na Tomorrowlandu zavrteo i Like Mike, a našao se i u Space Motion-ovom setu u čuvenom podkastu A State Of Trance, čiji je autor Armin van Buuren.

EXIT Soundscape je Exitova diskografska kuća nastala pod okriljem platforme EXIT Echosystem  – osnovane sa ciljem da perspektivnim i talentovanim muzičarima pruži sveobuhvatnu podršku i šansu da razviju uspešne svetske karijere, kroz muzički lejbl, artist menadžment, buking, mentorstvo, ali i saradnju sa vodećim svetskim muzičkim zvezdama i agencijama.