Objavljeni finalisti HEMI muzičkih nagrada, bend MAiKA predstavlja Srbiju

Objavljeno je devet finalista HEMI muzičkih nagrada (HEMI Music Awards), a Srbiju će na ovom programu za talentovane muzičare predstavljati bend MaiKA.

20. mart 2023. — Autor: EXIT

Izvođači dolaze iz devet zemalja Centralne i Jugoistočne Evrope, među kojima su, pored Srbije, Češka, Estonija, Grčka, Mađarska, Severna Makedonija, Poljska, Rumunija i Slovenija.

HEMI finalisti su: badfocus (Češka), manna (Estonija), LIA HIDE (Grčka), Ficture (Mađarska), Dina Jashari (Severna Makedonija), Klawo (Poljska), K not K (Rumunija), MAiKA (Srbija) i The Crossroads (Slovenija).

Ovih devet izvođača će u narednom periodu imati mentorstva i obuke koje će razviti njihove veštine i kompetencije na poljima komuniciranja i poslovnih prihoda, a sve u cilju pokretanja internacionalne karijere. Takođe, izvođači će imati pristup tzv. HMA2023 turneji širom Evrope, tokom koje će sarađivati sa buking menadžerima i umrežavaće se sa kolegama muzičarima iz navedenih devet HEMI zemalja. Vrednost ovog paketa mentorstva, obuke i promocije je po 2.000 evra za svakog HMA finalistu.

Zvuk ovogodišnjih HEMI finalista možete istražiti ovde.

HEMI muzičke nagrade organizuje Hub for Exchange of Music Innovation, evropska inicijativa čiji je cilj podrška izvođačima i profesionalcima iz muzičke industrije koji dolaze iz HEMI zemalja. Hub for Exchange of Music Innovation je inicijativa 10 muzičkih organizacija Centralne i Jugoistočne Evrope, osnovana u saradnji sa programom Kreativna Evropa Evropske unije, u trajanju od četiri godine (2020-2023). Ovo partnerstvo uključuje javne i privatne organizacije, udruženja, organizatore festivala i konferencija, kancelarije za izvoz i muzičku poslovnu školu. Vizija HEMI projekta je stvaranje održivog „muzičkog hub-a“ za razvoj inovativnih poslovnih modela, koprodukciju i kopromociju novih događaja/proizvoda, zatim stvaranje inkubatora za muzičke profesionalce, kao i podrška izvođačima da zadovolje trenutne potrebe tržišta.

Više informacija o HEMI projektu: www.hemimusichub.eu