Opšta frka za prve EXIT ulaznice: Trećina Tvrđave se popunila za 97 minuta!

12. decembar 2017. — Autor: EXIT

Prve ulaznice za 18. po redu EXIT festival stigle su danas tačno u podne na blagajne širom Srbije, ali i u više od 20 zemalja u kojima se prodaju direktno! Istovremeno su bile dostupne i u najudaljenijim delovima sveta putem onlajn prodaje, a za tačno 97 minuta razgrabilo se 17.000 ulaznica, odnosno trećina dnevnog kapaciteta Petrovaradinske tvrđave! Toliko je bilo maksimalno predviđeno ovim kontigentom po prvoj ceni, koja je bila za čak 70% niža u odnosu na finalnu! Veoma ograničen broj ulaznica po novoj promotivnoj ceni od 6.490 dinara, sa i dalje veoma visokih 65% uštede, prodaje se putem sajta Exitfest.org, te putem prodajne mreže GigsTix.com. U skladu sa EXIT Freedom, temom narednog festivalskog izdanja, u centru Novog Sada, tačno u podne simbolično su pušteni crveni baloni, a najbrži fanovi, koji su čekali u redovima već od 9 časova, dobili su poklone iz nove EXIT Shop kolekcije uz priliku da uđu u pokretni foto-studio i fotografišu se za EXIT Freedom postere!

Osamnaesti EXIT festival biće održan od 12. do 15. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu. Nakon EXIT Leta ljubavi 2017, koje je svet podsetilo na temeljne vrednosti leta 1967. kada je nastao revolucionarni humanistički „hipi“ pokret koji je zauvek promenio svet, EXIT će u godini svog „punoletstva“ slaviti jedno od najvećih tadašnjih dostignuća, a to je iznad svega lična sloboda. EXIT je jedan od retkih muzičkih festivala koji je izrastao iz pokreta za slobodu i koji od svog osnivanja ima snažnu društvenu misiju, a EXIT Freedom je globalni poziv na slobodu od robovanja materijalizmu, stereotipima i kolektivnim zabludama u kojima se danas nalazi naša civilizacija. Nakon što je EXIT Summer of Love u 2017. postavio rekord sa četiri festivala, EXIT Freedom biće dosad najveći festivalski poduhvat, ne samo u regionu, već i šire, jer će u 2018. okupiti čak pet festivala: EXIT u Novom Sadu, Festival 84 na Jahorini, Sea Star u Umagu, Revolution u Temišvaru i Sea Dance u Budvi.

Direkcija festivalskih „Oskara“ (European Festival Awards) objavila je prošle nedelje da je EXIT glasovima publike i devetu godinu uzastopno izabran među deset najboljih festivala Evrope i to u glavnoj kategoriji za „Najbolji veliki festival“. U društvu sa najboljim festivalima EXIT se nalazi i u još dve kategorije, „Take a Stand!“ za društveni aktivizam, ali i za najboljeg organizatora na nivou cele Evrope! Razlog leži u tome što su i ostala tri ovogodišnja festivala u organizaciji EXIT tima, Sea Star u Hrvatskoj, Revolution u Rumuniji, te Sea Dance u Crnoj Gori, izglasani među deset najboljih u Evropi, svaki u svojoj kategoriji. Sve to donelo je EXIT timu čak šest nominacija od ukupno 12 kategorija za najprestižniju festivalsku nagradu u Evropi!