Osnivač i direktor EXIT festivala Dušan Kovačević na panelu „Budućnost festivala: Srž prioriteta“

Uzimajući u obzir trenutnu situaciju, kao i godinu iza nas, za sve ljude u "event" industriji nameće se veliko pitanje za 2021 - da li će festivali moći da budu održani u svom punom kapacitetu.

3. marta 2021. — Autor: EXIT

Upravo ovo biće tema panela „Budućnost festivala: Srž prioriteta“ u okviru 33. izdanja International Live Music konferencije (ILMC), koja će, zbog pandemije, prvi put biti održana online.

Učesnici ovog panela biće stručnjaci iz oblasti muzičke industrije, među kojima su Dušan Kovačević (EXIT festival, SR), Kaptin Barrett (Boomtown Fair, UK), Philippe Cornu (Berne Gadget abc Entertainment, CH), Michal Kaščák (Pohoda Festival, SK), Sara Maria Kordek (Good Taste Production, PL) i Fruzsina Szép (Goodlive / Superbloom, DE).

Oni će zajedničkim snagama pokušati da odgovore na pitanja šta smatraju važnim nakon šoka koji je zadesio kompletnu industriju, kao i na koji način bi mogle da se ustanove određene mere i načini funkcionisanja u post-Covid svetu. Od ekoloških pitanja i dobrotvornih kampanja do raznolikosti, jednakosti i inkluzije, festivalski lideri prevazilaze sopstvene granice, kako bi razmotrili šta njihovi događaji znače za njih i njihove fanove.

Panel je na programu u petak, 5. marta od 12:30 do 13:30, a više informacija o 33. ILMC-u može se pronaći na zvaničnom sajtu konferencije.