Plaćanje na festivalu

4. jul 2017. — Autor: EXIT

1. Šta je kartica za plaćanje?

Kartica za plaćanje (Festival Payment Card)* je zvanično i jedino sredstvo plaćanja za piće, hranu i ostale proizvode na EXIT festivalu.

* Kartica nije namenjena za plaćanje na POS terminalima i podizanje gotovine na bankomatima

2. Kako se plaća na festivalu i gde?

Plaćanje pića, hrane i suvenira na EXIT festivalu i u kampu obavlja se putem kartica za plaćanje. Pri kupovini, dovoljno je prisloniti karticu na dobro obeleženo mesto na aparatu, i iznos pića, hrane ili suvenira će automatski biti umanjen sa kartice!

3. Gde mogu da nabavim karticu i koliko košta?

Kartica za plaćanje biće dostupna na svim uplatnim (top-up) mestima na festivalu i u kampu, kao i na top-up mestu u centru Novog Sada ispred Srpskog narodnog pozorišta (Radno vreme: 4. jul od 18h do 22h; 5. i 6. jul od 16h  do 00h). Prilikom uzimanja kartice, potrebno je da uplatiš depozit u iznosu od 125 RSD, koji će ti biti vraćen prilikom refundacije novca na završetku festivala. Ukoliko ipak odlučiš da se registruješ da bi ostvario popuste na cene hrane i pića na festivalu, depozit ti neće biti vraćen prilikom  refundacije sredstava sa kartice.

4. Zašto da se registrujem?

Ukoliko svoju karticu registruješ putem ovog linka, možeš da ostvariš popuste 10-16% na cene hrane i pića na festivalu. Prilikom registracije, dobićeš svoj jedinstveni kod koji treba da pokažeš prilikom uzimanja svoje kartice. Potrebno je do 24h od registracije do početka obračunavanja popusta.

5. Već sam uzeo svoju karticu za plaćanje, ali se nisam registrovao prethodno. Da li i dalje mogu da ostvarim popust na festivalu?

Da, možeš da se naknadno registruješ i popusti će početi da ti se obračunavaju nakon što doneseš svoj jedinstveni kod i izdatu karticu na top-up mesto. Nakon verifikacije koda počeće da ti se obračunavaju popusti na festivalu, ali nakon toga nećeš moći da povratiš svojih 125 RSD depozita*.

* Potrebno je do 24h od registracije do početka obračunavanja popusta.

6. Kako mogu da proverim stanje na kartici?

U svakom trenutku možeš vrlo jednostavno proveriti raspoloživo stanje prislanjanjem kartice na aparat za očitavanje kartice.

7. Koliko novca mogu da uplatim na kartici?

Kartica se dopunjuje kreditom u željenom iznosu. Minimalan iznos za prvu uplatu je 500 RSD a maksimalan iznos je 30.000 RSD za račun na kartici za plaćanje.

8. Da li je potrebno da uplate na kartice za plaćanje vršim u gotovini ili to mogu učiniti sa svoje platne kartice?

Na svim top-up mestima na festivalu uplatu na festivalsku karticu možeš izvršiti na oba načina, kako god ti više odgovara.

9. Da li mogu refundirati neiskorišćena sredstva na kartici?

Naravno. Moguće je povratiti nepotrošena sredstva u svakom trenutku na blagajnama koje su zadužene za to (označene sa “refundacija / refund”). Neophodno je da se refundacija izvrši na festivalu ili u kampu, pošto naknadni povraćaj sredstava neće biti moguć!

*Napomena: Registrovani korisnici nemaju pravo povraćaja depozita.

10. Da li postoji ograničenje u iznosu koji se može refundirati?

Na svim top-up mestima na festivalu može se refundirati iznos do 10.000 dinara, dok se veći iznosi mogu refundirati na top-up mestima kod Reggae bine, Lovotursa, kao i u EXIT kampu.

11. Može li festivalska kartica za plaćanje sa EXIT festivala da bude korišćena i u Crnoj Gori, na Sea Dance Festivalu?

Plaćanje uz pomoć festivalske kartice biće zvanični sistem plaćanja i na Sea Dance festivalu. U pitanju su, međutim, dve različite države i valute, te festivalska kartica sa EXIT festivala neće moći biti korišćena i na Sea Dance festivalu.

12. Šta da radim ako izgubim karticu?

Ukoliko si se prethodno registrovao, imaš mogućnost da blokiraš korišćenje svoje izgubljene kartice. Potrebno je da dođeš na top-up mesto sa ličnim dokumentom, izgubljena kartica biće blokirana od momenta prijave gubitka kartice i biće ti izdata nova kartica. Potrebno je da se javiš na help desk (top-up mesta na Reggae bini, Trag/Lovoturs i u kampu) da bi ti sredstva sa izgubljene kartice bila prebačena na novu karticu. Nakon toga se potrudi se da novoizdatu karticu ne izgubiš.

Napomena: izgubljena kartica biće blokirana najkasnije do početka sledećeg festivalskog dana od momenta prijave gubitka kartice na top-up mestima na festivalu. EXIT festival nije odgovoran za potrošena sredstva sa kartice od momenta gubitka do momenta blokiranja kartice.

13. Da li za plaćanje mogu da koristim kartice od prethodnih godina?

Ne, ali ukoliko si prethodne godine u banci registrovao svoju magičnu karticu i na taj način ostvario pravo na popuste na hranu i piće na festivalu, kao i na popuste u mnogobrojnim prodajnim objektima širom Srbije, imaš pravo da ti nova pre-registrovana kartica za plaćanje bude izdata bez ikakve nadoknade*. Putem mejla dobićeš jedinstveni kod sa kojim možeš da preuzmeš svoju novu pre-registrovanu festivalsku karticu za plaćanje na top-up mestima.

*Prilikom preuzimanja platićeš depozit u iznosu od 125 RSD koji će ti biti vraćen nakon festivala na tvoj tekući račun

14. Da li maloletna lica mogu da se registruju?

Da, može da se registruje svako ko ima 16 godina i više.

15. Da li mogu da se registruju lica koja nisu državljani Republike Srbije?

Lica koja nisu državljani Republike Srbije mogu da se registruju.