Poslušaj novi hit singl „Downtown“ koji nam donosi veličanstvena Honey Dijon

Jedna od glavnih ambasadorki house muzike, Honey Dijon, objavila je novi singl – underground house himnu „Downtown“.

1. maj 2021. — Autor: EXIT

To je ujedno i treći singl sa dugoočekivanog albuma Black Girl Magic i poslednji deo video trilogije. Gostujući vokali Anette Bowen i Nikki-O svojom očaravajućom melodijom daju dodatnu energiju ovoj numeri. Odu underground house sceni upotpunjuju i dva remiksa koje je potpisao američki DJ, producent, remikser i dobitnik Gremija – Louie Vega.

Pesma „Downtown“ prati najavne singlove „Not About You“ i „La Femme Fantastique“ sa predstojećeg albuma. Opus je kompletiran serijalom animiranih video radova umetnika i animatora Ciaran-a McCusker-a, smeštenih u underground utopiju kojom vlada Honey Dijon. Video trilogija koja prati tri singla sa predstojećeg albuma slavi kvir, trans i crnačku gej kulturu koja nastavlja da utiče na svet plesne muzike. Kroz animaciju, kvir ekipa živi hrabro, slobodno i divlje kako žele, dok se seksualnost istražuje bez ikakvih ograničenja.

Legenda elektronske scene, Honey Dijon nam ovog leta premijerno stiže na Tvrđavu, na jubilarnu proslavu 20. godišnjice EXIT festivala. Ova izuzetno tražena muzičarka, producentkinja, modna ikona i aktivistkinja meša čikaški zvuk sa klasičnijim njujorškim zvukom i raznim evropskim uticajima, a njeni setovi su poznati po strasti i integritetu. Svako ko je bio na njenom nastupu može da posvedoči da njene suptilne veštine miksanja i spretni, gotovo senzualni prelazi između house i techno zvuka stvaraju toplu, hipnotičku atmosferu u njenim setovima. Honey Dijon pleni instinktivnim, svestranim zvukom i hipnotiše klubove i modne krugove u Londonu, Parizu, Berlinu, Njujorku, Čikagu i na Ibici.

Tekst: Zorica Čanadanović