Romero i Heldens osvojili arenu – NSNS za pobednicki Concrete

10. jul 2016. — Autor: EXIT

Po šesnaesti put su kapije masivne Petrovaradinske tvrđave otvorene, dočekujući širom raširenih ruku svoje verne „ljude izlaska“ u pohodu na novu Avanturu! Ovogodišnji Exit Magic prestaviće svoje novo izdanje za koje se očekuje, dosad, nezabeležena posećenost u istoriji festivala! Da li će najbolji evropski festival ove godine napredovati i prevazići prošlogodišnju brojku od oko 190.000 fanova širom planete- saznaćemo u ponedeljak. A šta se sve zbilo trećeg dana magične Exit Avanture na Dance Areni i No Sleep Novi Sad bini, saznajte u ostatku recenzije magazina Clubber.

 

DANCE ARENA – EDM REVOLUCIJA

Još jedno energično veče na Dance Areni potvrdilo je da sa mladim naraštajima Exita dolazi nova era popularne elektronske zvana EDM. Domaću podršku činili su La Costa i Beatshakers,čineći uvod za prvog gosta večeri o imenu Sam Feldt, koji je podigao publiku na novi nivo svojim interesantnim izborom traka.

Dugo očekivan nastup jedne od najvećih zvezda EDM scene, Nicky Romera, doveo je publiku do ekstaze, dodatno puneći kapacitet već krcate Dance Arene. Usledio je set Olivera Heldensa koji je maestralno dominirao podijumom hitovima Shakedown „At Night (Kid Creme remix) i Sander van Doorn  „This“. Famozni Feder, kao i domaći DJ tandem Kristijan Molnar i Marko Milosavljević, nastupili su u svom prepoznatljivom maniru kreirajući nove magične momente na jednom od najboljih podijuma za igru na svetu.

 

NO SLEEP NOVI SAD – CONCRETE TAKEOVER

Nakon sjajnog uvoda Vegima i Flekitze, istaknuti vođa novog talasa tehna u Srbiji, Lag je vešto pripremio atmosferu za prvog gosta iz Pariza. Shlomo, najsvežiji član svetski priznate organizacije Concrete, premijerno je demonstrirao svoje nesvakidašnje umeće nastupa uživo u Srbiji. Nakon njega, na scenu je stupio predvodnik andergraunda „grada svetlosti“, Antigone, koji je potvrdio svoj zvezdani status prefinjenom mešavinom momenata džeza i momentuma tehna.

Heroj trećeg dana No Sleep Novi Sad bine, Tommy Four Seven, prodrmao je publiku svojim industrijskim tehno zvukom, ne dopuštajući posetiocima da se ugase. NEMA SPAVANJA! Izlazak sunca uz traku „Nemir“,koju je isproducirao već pomenuti tehno mag Lag, ostaće zapisan u analima bine bez sna kao trijumf sprske elektronske muzike!

Tačku na treći dan NSNS bine stavio je famozni Francois X, koji je pokazao kako se to radi na „betonskom“ brodu u Parizu. Naravno, ono što je najavio u intervjuu za magazin Clubber, to je i ispunio: ljubav, melanholija i misticizam – elemente koji su preovladavali njegovim jutarnjim setom.

 

ŠTA NAS OČEKUJE POSLEDNJEG DANA FESTIVALA EXIT

Večeras nas na glavnoj bini Exita očekuje hip hop spektakl Bassivity izdavačke kuće, britanska rep senzacija Stormzy, kao i reperski alfa večeri Wiz Khalifa. Zanimljivo je to što će nakon njega nastupiti Prodigy u okviru njihove oproštajne turneje, dok će glavnu binu Exita 2016 zatvoriti niko drugi do slovenački producent Gramatik. Nedelja na Dance Areni će ovog puta biti u znaku tehna kada će nastupiti Richie Hawtin, Marco Carola, Dave Clarke, kao i Nina Kraviz čiji je hit „Im gonna get you“ izabran za zvaničnu himnu Exit Dance Arene. No Sleep Novi Sad preuzimaju klubovi Grelle Forelle i beogradska „tehno katerdrala“ Drugstore, koji će ugostiti britanskog anti-heroja Powella, duo Cassegrain, rezidenta Grelle Forella Laminat Kobermanna, enigmatičnog Parrish Smitha, srpsku zvezdu u usponu 33.10.3402. , dok će live izvođači, Lakmus Red i Kir, biti predvođeni brilijantnim Campbell Irvine.