SEA DANCE FESTIVAL OD 26. DO 28. AVGUSTA! Prvi izvođači i ulaznice stižu početkom juna!

Ovogodišnji Sea Dance festival najavljen je danas sjajnim performansom na platou ispred Starog grada u Budvi.

20. maja 2022. — Autor: EXIT

Jedan od retkih evropskih festivala koji je zajedno sa Exitom održan prošle godine, priprema novo izdanje koje će oduševiti fanove, kako i priliči osvajaču titule za Najbolji evropski festival!

U tirkiznoj uvali plaže Buljarica, publika će od 26. do 28. avgusta plesati uz neka od najpoznatijih svetskih i regionalnih muzičkih zvezda, čija će imena biti objavljena početkom juna, kada će u prodaju biti pušten i prvi kontingent ulaznica za najbolju žurku leta.

Današnjem događaju su, uz nastup mlade crnogorske zvezde Kejt, prisustovali i ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović, predsednik Opštine Budva Marko Carević, direktor TO opštine Budva Nemanja Kuljača, kao i osnivač i direktor Exita i Sea Dance festivala Dušan Kovačević i najavili skorije potpisivanje višegodišnjeg ugovora o saradnji između između države Crne Gore i Sea Dance festivala, po uzoru na ugovor koji ovaj festival ima sa Opštinom Budva.

Podsećamo, premijer Crne Gore Dritan Abazović nedavno je na svojim društvenim mrežama objavio da EXIT i Vlada Crne Gore nastavljaju saradnju sa ciljem brendiranja Crne Gore na globalnoj mapi event turizma, što će uskoro biti i ozvaničeno potpisivanjem višegodišnjeg Ugovora o saradnji.

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović poručio je da Crna Gora ima višestruke koristi od ovog festivala – ekonomske, turističke i promotivne, te je ispred Vlade Crne Gore potvrdio da će i u narednom periodu nastaviti da podržavaju ovaj festival.

Sea Dance festival pruža velike ekonomske prednosti zato što njime produžavamo sezonu. On predstavlja i veliku promociju Crne Gore, jer su EXIT i Sea Dance svetski prepoznati festivali, i ja sam siguran da će i ove godine biti mnogo turista iz svih krajeva sveta, što je strateški važno za promociju Crne Gore“, zaključio je Đurović.

Direktor TO opštine Budva Nemanja Kuljača izrazio je zadovoljstvo što je Budva domaćin ovog evropski i svetski poznatog festivala.

„Budva nije slučajno izabrana kao mesto za održavanje ovakvog festivala, već je ona prepoznatljiv turistički centar kako u Crnoj Gori, tako i šire u regionu“, rekao je Kuljača.

Današnji dan i najava festivala je veoma bitna jer smo prošle godine, u vreme pandemije, zbog objektivnih okolnosti, festival najavili samo mesec dana pre početka. Ove godine to radimo ranije, a posebno mi je zadovoljstvo da najavim i obećanje Vlade Crne Gore da ćemo ući u pravljenje dugoročnog dogovora sa Sea Dance festivalom, što će festivalu dati ključnu stabilnost i mogućnost da u novo izdanje festivala krenemo mnogo ranije”, naveo je Kovačević.

To je, kako je dodao, izuzetno važno, jer bi se na taj način mogao privući veći broj turista, naročito iz Zapadne Evrope, koji svoja putovanja planiraju mesecima unapred.

„Puni optimizma dočekujemo ovu godinu i obećavamo da ćemo napraviti jedno od najjačih izdanja Sea Dance festivala do sada. Verujemo da će se kroz ovu strategiju razvoja, ne samo Sea Dance-a, nego i čitavog crnogorskog event turizma, Crna Gora zaista pozicionirati kao jedna od najboljih destinacija, ne samo na Mediteranu, nego i u celom svetu, po pitanju razvoja modernih vidova turizma”, poručio je Kovačević.

Sea Dance festival nastavlja sa praksom davanja prostora crnogorskim izvođačima, pa će tako novi sveži zvuk mlade crnogorske umetnice Kejt, koja je ispred Starog grada priredila polučasovni spektakl, obradovati fanove i na ovogodišnjem izdanju festivala. Publika je jednoglasno ispratila hitove „Eva“, „Cura sa Balkana“, „Mikelanđelo“, a DJ i producent Moody Kid oduševio je prisutne svojim prepoznatljivim downtempo kompozicijama, oslanjajući se na breakbeat, hip-hop i funk. Uz muzičke nastupe prikazan je i odličan aftermovie prošlogodišnjeg Sea Dance festivala.

Sea Dance festival 2022 biće održan 26. do 28. avgusta na plaži Buljarica. Prva imena izvođača i početak prodaje ulaznica stižu u prvim danima juna.