Stiže 33. ILMC, jedna od najvažnijih globalnih konferencija muzičke industrije

Jedan od panelista i Dušan Kovačević, osnivač i direktor EXIT festivala

26. februara 2021. — Autor: EXIT

Stotine ključnih aktera globalne muzičke industrije okupiće se od 3. do 5. marta na ukupno 33., ali zbog pandemije prvom online, izdanju International Live Music Conferencea (ILMC). Program ILMC-a donosi više od 250 govornika i 1000 učesnika, što je najveći broj u dugoj istoriji najvažnije i najjače konferencije posvećene muzičkoj industriji. Među ovogodišnjim učesnicima ističu se Irving Azoff (Azoff Music), Klaus-Peter Schulenberg (CTS Eventim), komentator industrije Bob Lefsetz, Emma Banks (CAA), Tim Leiweke (Oak View Group), Jason Danter, Lucy Dickins (WME), osnivač Pandore Tim Westergren, član benda Mumford & Sons Ben Lovett i Dušan Kovačević, osnivač i direktor EXIT festivala.

Predstojeće, 33. izdanje vrhunske globalne platforme za koncertne i festivalske profesionalce donosi u tri dana više od 60 susreta, radionica i govora, uz 50 nastupa novih izvođača predstavljenih od strane najjačih koncertnih agencija i „export officea“. Ovogodišnji program lansiraće i PULSE, u kojem će se raspravljati o povezanosti tehnologije i žive muzike, kao i The Experience Economy Meeting (TEEM) koji će se fokusirati na nemuzički sadržaj. Unutar konferencije prenosiće se dodela The Arthur Awards-a, Oskara muzičke industrije, koji će se održati na bini slavnog Royal Albert Halla. Dan pre samog početka, 2. marta, lansiraće se ILMC Production Meeting u kojem će se susresti profesionalci iz touringa i produkcije, kao i ekološki obojena Green Events & Innovations Conference (GEI).

Prvi čovek ILMC-a Greg Parmley pritom je izjavio: „Ovo izdanje ILMC-a obeležiće godinu dana otkako je muzika uživo počela da se zatvara zbog COVID-19, a odvija se upravo u trenutku kad tržišta širom sveta kreću napred s planovima za ponovno otvaranje. Ovo je presudan trenutak da se globalno muzičko poslovanje uživo poveže i definiše njegovo ponovno pokretanje.“

Jedan od panela ILMC-a koji će se posebno pažljivo pratiti je „Budućnost festivala: Srž prioriteta“, na kojem će pričati Kaptin Barrett (Boomtown Fair), Phillipe Cornu (Berne Gadget abc Entertainment), Michal Kaščak (Pohoda festival), Sara Maria Kordek (Good Taste Production), Fruszina Szep (Goodlive / Superbloom) i Exitov Dušan Kovačević. Gledajući kroz prizmu velikog pitanja 2021. – hoće li festivali moći da rade punim kapacitetom – ova sesija će se fokusirati na strasti, prioritete i jedinstvene faktore koje mnoštvo muzičkih festivala čine onim što jesu. Nakon šoka 2020. godine, šta organizatori smatraju važnim u svojim planiranjima i kako se njihovi događaji rekalibrišu za post-COVID svet? Od pitanja zaštite okoline i humanitarnih kampanja do raznolikosti, jednakosti i inkluzije, vodeći festivalski akteri gledaju iza headlinera, kako bi razmotrili šta njihovi događaji znače njima samima i njihovim fanovima.

Ovaj panel na programu je u petak, 5. marta od 12:30 do 13:30.

Više informacija o 33. ILMCu može se pronaći na zvaničnom sajtu.