Dobro došli na EXIT!
Gledaj uživo
Dobro došli na EXIT!
/

Stiže još jedan dokumentarac o izuzetnoj saradnji Nicka Cavea i Warrena Ellisa

Hedlajner ovogodišnjeg EXIT festivala Nick Cave najavio je dokumentarac nazvan „This Much I Know to Be True“ (Ovoliko sigurno znam), koji će prikazati njegovo kreativno partnerstvo sa Warrenom Ellisom, dugogodišnjim saradnikom i članom benda The Bad Seeds.

18. januar 2022. — Autor: EXIT

Sve što su tokom višedecenijske saradnje stvarali – Nick Cave & The Bad Seeds donose na EXIT i Petrovaradinsku tvrđavu u petak, 8. jula.

Cave je na svom Instagram profilu napisao da novi dokumentarac beleži njihov izuzetan odnos dok „oživljavaju pesme sa albuma Ghosteen i Carnage“. Reditelj dokumentarca je Andrew Dominik, a emitovanje je najavljeno za kasnije tokom godine. Portal Deadline piše da je dokumentarni film sniman u Londonu i Brajtonu 2021, te da će predstavljati svojevrstan nastavak prethodnog „One More Time with Feeling“ (Još jednom s osećajem), čija je tema bila nastanak albuma „Skeleton Tree“.

Ovaj reditelj je sa Caveom i Ellisom sarađivao i na vestern drami „The Assassination Of Jesse James by the Coward Robert Ford“ (Kukavičko ubistvo Džesija Džejmsa) iz 2007. godine, kao i na nadolazećem biografskom filmu o Marilyn Monroe „Blonde“ (Plavuša).

Početkom 2021. godine Cave i Ellis objavili su zajednički album „Carnage“, koji se sastoji od osam pesama, a dvojica muzičara su ih napisali i snimili tokom karantina. To je bio prvi projekat koji su objavili kao duo, iako već skoro 30 godina sarađuju, kako u grupi Bad Seeds, tako i na soundtrack projektima. Album „Ghosteen“ je bio 17. studijski album Cavea i benda The Bad Seeds, objavljen 2019. Ovaj album je treći deo trilogije albuma „Push the Sky Away“ (2013) i „Skeleton Tree“ (2016).

Krajem oktobra 2021. Nick Cave & The Bad Seeds objavili su dugo očekivani album „B-Sides & Rarities Part II“ – dvostruko izdanje sa 27 B-strana singlova i retkih pesama iz razdoblja od 2006. do 2020. Kompilaciju su napravili Cave i Ellis, a izašla je 16 godina nakon veoma hvaljene prve „B-Sides & Rarities“ kolekcije.

Još jedna potvrda njihove izuzetne saradnje je i nedavno objavljeni album „La Panthere des Neiges“ (Snežni leopard), koji je soundtrack istoimenog francuskog dokumentarnog filma o prirodi. Muziku za filmove zajedno stvaraju još od 2005. godine, a ovaj soundtrack smatraju jednim od najupečatljivijih filmskih projekata.

Nick Cave i njegovi The Bad Seeds zagrmeće sa Glavne bine EXIT festivala u petak, 8. jula 2022. godine.

Jednodnevne ulaznice za petak, 8. jul, u prodaji su po poklon cenama, sa preko 40 odsto popusta: regularne ulaznice po ceni od 2.990 dinara, fan pit po ceni od 3.990 dinara i VIP po ceni od 12.000 dinara.

U prodaji su i četvorodnevne ulaznice za EXIT festival 2022, po ceni od 6.490 dinara, uz uštedu od 60 odsto.

Ulaznice se mogu kupiti ovde, kao i na prodajnim mestima i onlajn na stranicama Gigs Tix-a.