Stormzy i muzička edukacija na Main-u

11. jul 2016. — Autor: EXIT

Čim se pojavio na glavnoj EXIT bini, još pre nego što je pustio i jedan jedini zvuk, Stormzy je dočekan aplauzom i vrištanjem publike.

„EXIT festival what’s happening?! My name is Stormzy and I’m gonna educate you with some great music“, bile su reči kojima se obratio fanovima pre nego što je započeo svoj set uz gruvanje basa koje potresa utrobu, propraćen projekcijom kadrova sa bine i geometrijskim šarama na video-bimu iza, kao i crvenim, ljubičastim i belim snopovima reflektorskog svetla koje je paralo vazduh u ritmu muzike.

Pre nego što mu se na bini pridružio MC, Stormzy je najavio: „EXIT festival, we’re gonna have some fun, make some noise!“ kao i „This is my first time in Serbia and I’m gonna make it so f… good“,a sudeći po reakcijama publike, to obećanje je i ispunio sjajnim setom sve do kraja nastupa, kojim je Stormzy pokazao zašto je trenutno najtraženiji evropski reper i zvanično najbolji MC u Evropi, ali i opravdao činjenicu da je prvi reper koji je dobio poziv da nastupi kod Džulsa Holanda.