Nisu vremena tako loša, kad pokuca Super Komša!

EXIT poziva sve mlade da pomažu starije sugrađane u velikoj akciji „Super Komša“!

„Super Komša“ za cilj ima pružanje podrške i odavanja priznanja čitavom nizu primera gde su mlađi građani pronašli razne načine da pomognu svoje starije komšije, zbog čega zaslužuju da se pridruže superherojima kao što su, pre svih, zdravstveni radnici, ali i svi drugi ljudi koji ovih dana daju svoj doprinos da društvo funkcioniše.

Akcija je podrška nacionalnoj platformi za prijavu volontera iz cele zemlje putem sajta budivolonter.gov.rs, a na kojem se nalaze i dodatne instrukcije kako da se pomogne najugroženijim licima koji zbog epidemije Covid-19 moraju da ostanu kod kuće. Zahvaljujući sistematičnom i odgovornom pristupu organizovanja volontera, ujedno se sprečavaju različiti oblici zloupotreba, a pomoć se osigurava građanima u svim krajevima Srbije, a ne samo u urbanim sredinama.

Sve objave sa društvenih mreža ovih superheroja koje u opisu budu imale heštegove #budivolonter #srcemzakomsije #superkomsa, biće promovisane putem društvenih mreža Exita, te putem posebnog profila „Super Komša“ na Facebooku i Instagramu, na kojem će uvek biti više informacija i pozitivnih primera.

Pozivaju se svi da pošalju fotografije sa ovakvih akcija kako bi se omasovila ova aktivnost i pomogli svi građani Srbije kojima je pomoć potrebna. Takođe, na ovaj način se mogu i razmenjivati iskustva sa terena, kako bi drugima koji se uključuju u ovu akciju bilo lakše da se snađu kada su u pitanju fizička distanca, dezinfekcija i operativno funkcionisanje dostave namirnica i lekova za starije komšije.

#SuperKomsa

[elfsight_instagram_feed id=“2″]