Dobro došli na EXIT!
Gledaj uživo
Dobro došli na EXIT!
/

Sve je spremno za Sea Star i sunčani start festivalske sezone u Umagu!

Na pomolu je vikend nezaboravnog provoda u Umagu na trećem po redu i najmoćnijem do sada Sea Star festivalu koji će biti održan 24. i 25. maja uz žurku otvaranja festivala, koja startuje za svega nekoliko sati, te veliki afterparty uz izlazak sunca u nedelju ujutru!

23. maj 2019. — Autor: EXIT

U kristalno čistu lagunu Stella Maris u Umagu stiže vrhunska muzička postava koju predvode najveća hip-hop grupa svih vremena Wu-Tang Clan, vodeće techno zvezde današnjice Sven Vath i Nina Kraviz, britanska trap-jazz senzacija IAMDDB, svetski hitmejker Mahmut Orhan, vodeći regionalni izvođači Bajaga & Instruktori, Hladno pivo, Vojko V i brojni drugi! Prvi posetioci zaplesaće već večeras uz predivan zalazak sunca uz more na tri bine – Silent Octopus, Electric Waves i Beach Grooves, dok će sutra, 25. maja, festival zasijati u punom sjaju i kapacitetu na svim zonama! Na 10 festivalskih bina i zona zabavljaće se 50 odsto više publike nego prošle godine, a velikim koncertnim spektaklima ovog zadnjeg vikenda u maju leto može i službeno da počne!

Vrhunska Exitova produkcija stiže u Umag

Ovogodišnje izdanje Sea Star festivala nadmašiće prethodna dva sa produkcijom koja će ovog vikenda u Umagu prirediti nesvakidašnji doživljaj za sve posetioce. Kompletan produkcijski tim sa glavne bine Exita u devet šlepera dovezao je čak 50 metara široku scensku konstrukciju za izgradnju glavne festivalske Addiko Tesla bine, sa čijih će krila „svirati” moćni četvorosistemski sound „line-array“ system s impozantnih 250.000 vati snage koja mu daje dovoljno prostora da sa lakoćom isporuči svaki zvučni detalj današnje najsavremenije muzičke produkcije. Ovaj moderniji audio-vizualni spektakl pojačaće 3D LED video sistem poslednje generacije s površinom ekrana na preko 250 kvadrata, što je jednako produkciji svetski čuvene mts Dance Arene, najspektakularnije bine EXIT festivala! A upravo sa famozne Arene stiže više stotina rasvetnih tela da zaokruži ovu raskošnu scenu. Zaslužna za ovaj pravi “svemirski brod” u umaškoj laguni je kompanija Sky Music, regionalni lider u produkciji.

Na sjajno opremljene bine penju se muzički bogovi

Sutra 24. maja glavnu pozornicu, Addiko Tesla Stage, zauzeće vodeći elektronski izvođači današnjice Nina Kraviz i techno otac Sven Vath, britanska trap-jazz senzacija IAMDDB, DJ zvezda nove generacije Ilario Alicante, te uz njih i regionalni trap asevi Vojko V, Fox i High5. Iste večeri na Nautilus Areni, Sea Star u saradnji sa Dritom donosi Krankšvester, Hazze, Buntai i Smoke Mardeljana kojima će podršku dati Tikach (In da klub), Yung Ile Sosa & Hourglass (Trepaj il krepaj) i Young Leø (In da klub), dok će Electric Waves zauzeti SYSTEM DIVINE, Ana Antonova, Life4Funk i Dino Jukić. Beach Grooves binom komandovaće Indy i Mr. Fanatik, Silent Octopusom Kiki B, Sin i Young Leo, a Exotic Lagunom Tito, Jovan M, DJ Sesha i Choma.

U subotu, 25. maja, Addiko Tesla bina donosi najveću hip hop grupu u istoriji, mitski Wu-Tang Clan, sjajan regionalan trojac Bajaga & Instruktori, Hladno pivo i Nola te jednog od vodećih globalnih hitmejkera Mahmuta Orhana uz regionalnu podršku Lady Lee i Phat Phillieja. Program na Nautilus Areni, složen u saradnji sa poznatim hrvatskim portalom Klubskom scenom, donosi izuzetnu techno postavu koju čine Marko Nastić, Petar Dundov, Enrico Sangiuliano, DJ Jock, Lawrence Klein i Unique, dok BRONSKI, Marin Biočić, Amor, Marcel i San Suono drže Electric Waves scenu. Komercijalnim Beach Grooves stageom upravljaće Mr. Fanatik, Indy i Viktor, Silent Octopusom Kiki B, Sin i Young Leo, a Exotic Lagunom Tito, Jovan M, DJ Sesha, Gatto i domaćin Choma.

Welcome party u četvrtak 23. maja upaliće tri bine – Silent Octopus, Electric Waves i Beach Grooves, uz slobodan ulaz za sve. Kraj trećeg Sea Stara obeležiće se na poseban način. Program u Stella Marisu započeće nedeljnim jutarnjim afterpartijem, odmah nakon kraja subotnjih nastupa, u režiji Electric Waves DJ-a i trajaće do podneva. Izvrstan dodatni sadržaj odvija se u više od 70 vinarija širom Istre u kojima se obeležava Dan otvorenih vinskih podruma.

Tribina !Share Love! u subotu uz Bajagu i Mileta Kekina!

Nastavljajući nadaleko poznatu aktivističku srž EXIT festivala, na Sea Staru u subotu 25. maja u 20.30h, na glavnoj bini festivala održaće se tribina „Share Love“, koja za cilj ima suprotstavljanje retorici u kojoj dominiraju nacionalne predrasude. Uz govornike poput Bajage i Mileta Kekina iz „Hladnog piva“, ali i osnivača EXIT festivala Dušana Kovačevića, te gradonačelnika Umaga Vilija Bassaneseja, učesnici će se dotaći važnih tema komšijskog povezivanja i borbe protiv predrasuda kroz toleranciju, umetnost i aktivizam.

Pravi letnji vikend u Istri

Osim najboljih svetskih, regionalnih i domaćih muzičara i ekipe iz svih delova sveta, u prelepu lagunu Stella Maris stiže i toplije vreme, što je idealna kombinacija za nezaboravne trenutke i plesanje uz zalaske sunca, ali i za uživanje u suncu i moru preko dana. Više o smeštaju u Umagu na ovom linku.

Još samo danas ulaznice po promo ceni!

Aktualne cene ulaznica sa popustom biće dostupne putem sajta danas do ponoći ili do isteka zaliha. Nakon toga cene skaču na finalne iznose od 350 kn za festivalske ulaznice, odnosno 199 kn za jednodnevne. Od sutra ulaznice će biti dostupne na fizičkim prodajnim mestima Ticketshop i Entrio do 17h, i na kapijama festivala od 19h.