Sve o EXITU 2018

10. jul 2018. — Autor: EXIT

Odbrojavanje do ovogodišnjeg EXIT festivala je počelo i ostalo je još nekoliko dana do nastupa preko 1.000 muzičkih zvezda na više od 40 zona.

EXIT festival biće održan od 12. do 15. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu i predstaviće neke od najtraženijih svetskih zvezda kao što su Migos, Grace Jones, David Guetta, Martin Garrix, French Montana, Ziggy Marley, Fever Ray, ZHU, LP, Alice Merton, Nina Kraviz, Richie Hawtin, Adam Beyer b2b Ida Engberg, Maceo Plex, Solomun, Amelie Lens, Ben Klock, Joseph Capriati, Dog Eat Dog, Slaves, Idles, Jax Jones, My Baby, Carl Craig, Tale of Us, Guy Gerber, Kolsch, Sevdaliza, Helena Hauff, DJ Tennis, Daniel Avery, Rødhåd, Ofenbach, Disciples, Burak Yeter, Madball, Brujeria, Mahmut Orhan, Slapshot, Asphyx, Bombers i mnoge druge.

Ovde ćeš pronaći sve informacije koje su ti potrebne sa potpuno festivalsko iskustvo i EXIT provod!

ULAZNICE

Ostao je još vrlo ograničen broj ulaznica za EXIT festival, stoga požuri i nabavi svoje ulaznice pre nego što budu rasprodate! Sve informacije o aktuelnim cenama i dostupnosti ulaznica pronađi ovde.

Zamenska mesta za četvorodnevne ulaznice za EXIT radiće već od utorka, 10. jula, kako bi posetioci festivala izbegli čekanje u redovima za zamenu prvog festivalskog dana! Podsećamo da je potrebno da svi kupci četvorodnevnih ulaznica moraju prvobitno da ih zamene za narukvice, dok kupci dnevnih ulaznica na EXIT mogu da uđu isključivo tako što kupljenu ulaznicu donesu na festivalske kapije – dnevne ulaznice se ne menjaju za narukvice. Radno vreme zamenskih mesta vaučera za ulaznice je:

CENTAR NOVOG SADA (ispred SNP-a):

utorak, 10. jul, od 12 do 22h
sreda, 11. jul, od 12 do 22h
četvrtak, 12. jul, od 12 do 01h

LOVOTURS (preko od kolskog puta na Tvrđavu):

utorak, 10. jul, od 10 do 20h
sreda, 11. jul, od 10 do 20h
četvrtak, 12. jul, od 10 do 03h
petak, 13. jul, od 18 do 03h
subota, 14. jul, od 18 do 03h
nedelja, 15. jul, od 18 do 03h

KAMP NA ŠTRANDU (zamensko mesto dostupno svim posetiocima festivala, ne samo kamperima)

utorak, 10. jul, od 17 do 22h
sreda, 11. jul, od 17 do 22h
četvrtak, 12. jul, od 17 do 00h

Festivalska narukvica važi za jednog korisnika i omogućava jedan ulazak svakog festivalskog dana u periodu od 19 do 3 sata posle ponoći.

Festivalsku narukvicu nije dozvoljeno skidati, a svaka oštećena ili na bilo koji drugi način očigledno krivotvorena ili kompromitovana festivalska narukvica postaje nevažeća, bez prava zamene.

Prenošenje festivalske narukvice na drugu osobu ili bilo koji oblik njenog nesavesnog korišćenja nisu dozvoljeni i čine narukvicu nevažećom, pri čemu Organizator zadržava neograničeno pravo kontrole i sankcionisanja svakog nesavesnog postupanja ili zloupotrebe prilikom korišćenja festivalske narukvice.

ULAZI

Kapije Exita otvaraju se svakog dana u 19 časova, a zatvaraju se u 3 sata posle ponoći i nakon tog vremena nije moguće da se uđe na tvrđavu.

Zbog očekivanih ogromnih gužvi na festivalu, apelujemo na posetioce da na festival dođu ranije kako bi izbegli gužve na kapijama. Ulaz na festival je dozvoljen samo na jasno obeleženim i obezbeđenim ulazima, samo uz ulaznicu, festivalsku narukvicu, ili akreditaciju.

U toku jedne večeri možeš ući na festival samo jednom. Ukoliko izađeš osoblje na ulazu neće biti u mogućnosti da vas ponovo pusti unutra.

Prema Zakonu Republike Srbije svako je dužan da sa sobom uvek ima neki od ličnih dokumenata, pa tako i na festivalu.

Pored festivalskog obezbeđenja ulaze kontroliše i policija, kako bi se izbeglo unošenje zabranjenih predmeta i supstanci na festival.

PROGRAM, SATNICA I MAPA

Program ovogodišnjeg EXIT festivala možeš pogledati ovde.

Detaljnu satnicu ovogodišnjeg EXIT festivala pogledaj na ovom linku.

Mapu festivala otvori putem ovog linka.

Mapu EXIT kampa pogledaj ovde.

Na Petrovaradinskoj tvrđavi će tokom Exita biti postavljeni bilbordi sa preciznom mapom festivala i svih bina, info pultova, hitne pomoći, itd. Flajere sa mapom festivala i satnicama možeš takođe pronaći na info pultovima i kod promotera.

SMEŠTAJ

Postavljen na najlepšoj peščanoj plaži na Dunavu, čuvenom novosadskom kupalištu Štrand i udaljen na svega 20 minuta hoda do festivala, EXIT kamppredstavlja jedinstveno iskustvo o kome svake godine priča na hiljade mladih ljudi iz celog sveta. Druženje sa festivalskim fanovima iz svih krajeva planete, spavanje pod vedrim nebom, celodnevno kupanje i muzika koja ne prestaje, samo su neka od zadovoljstava koje kamp čine nezamenljivim festivalskim iskustvom.

Kamp je ove godine otvoren od 10. do 17. jula, a pored standardne ponude, koja obuhvata mesto u kampu, posetioci mogu da obezbede kampersku opremu, dok su najbrži već zgrabili mesta u sada rasprodatim luks šatorima za neodoljivo iskustvo glampovanja, glamuroznog kampovanja!

Više informacija o ostalim opcijama smeštaja koje su još uvek dostupne pronađi na ovom linku.

TURISTIČKI INFO

Informacije o tome kako da stigneš do Novog Sadalokalnom prevozu, kao i sve informacije koje ti mogu zatrebati dok si ovde mogu se naći na turističkom info delu našeg sajta.

Najvažnije telefone i adrese možeš pronaći ovde.

VREMENSKA PROGNOZA

Svi najpoznatiji veb-sajtovi koji se bave meteorološkom prognozom saglasni su u jednom – od 12. do 15. jula nas u Novom Sadu očekuje lepo vreme bez padavina, kao stvoreno za uživanje u nastupima najvećih muzičkih zvezda tokom večeri ili dnevnom chillu u EXIT Villageu provodu na zvaničnim EXIT afterima.

EXIT MOBILNA APLIKACIJA

Uskoro ćemo sa ponosom predstaviti potpuno novu EXIT aplikaciju, koja će ti dati pristup svim važnim informacijama o izvođačima i njihovim nastupima. Putem aplikacije moći ćeš da čitaš najnovije vesti, gledaš kvalitetne video snimke i vidiš najatraktivnije fotografije. Poseti Google Play Store za Android verziju aplikacije ili Apple Store za iOS verziju .

*Važno: S obzirom na to da su satnice i program podložni promenama, kako biu svakom trenutku imao/la najsvežije informacije, jako je važno da uradiš Refresh kada se nalaziš u blizini Wi-Fi hotspota, ili preko GPRS/3G.

Ako si došao/la na festival iz inostranstva, obrati pažnju na činjenicu da troškovi prenosa podataka u romingu mogu biti izuzetno veliki. Besplatan pristup internetu možeš pronaći u Wi-Fi zonama na festivalu na tvrđavi i u centru Novog Sada.

EXIT KARTICA ZA PLAĆANJE

Kartica za plaćanje (Festival Payment Card) je zvanično i jedino sredstvo plaćanja za piće, hranu i ostale proizvode na EXIT festivalu. Pri kupovini, dovoljno je prisloniti karticu na dobro obeleženo mesto na aparatu, i iznos pića, hrane ili suvenira će automatski biti umanjen sa kartice!

EXIT kartica za plaćanje biće dostupna na svim top-up mestima na festivalu. Prilikom preuzimanja kartice, potrebno je uplatiti depozit u iznosu od 125 RSD, koji će ti biti vraćen prilikom refundacije novca na završetku festivala. Ukoliko ipak odlučiš da se registruješ da bi ostvario popuste na cene hrane i pića na festivalu, depozit ti neće biti vraćen prilikom  refundacije sredstava sa kartice.

Ukoliko svoju karticu registruješ putem ovog linka, možeš da ostvariš popuste 10-16% na cene pića na festivalu. Prilikom registracije, dobićeš svoj jedinstveni kod koji treba da pokažeš prilikom uzimanja svoje kartice. Potrebno je do 24h od aktivacije kartice na uplatnom (top-up) mestu do početka obračunavanja popusta.

Moguće je povratiti nepotrošena sredstva u svakom trenutku na blagajnama koje su zadužene za to (označene sa „refundacija“ / „refund“).Neophodno je da se refund izvrši na festivalu ili u kampu, pošto naknadni povraćaj sredstava neće biti moguć.

*Napomena: Registrovani korisnici nemaju pravo povraćaja depozita.

Sve informacije o EXIT kartici za plaćanje možeš pronaći ovde.

FOODLAND

EXIT će i ove godine posetiocima obezbediti izuzetno široku ponudu hrane, na čak pet lokacija na kojima će se nalaziti objekti festivalskog Foodlanda.

Na centralnom Foodlandu, smeštenom nasuprot glavnog ulaza na festival, posetioci će moći da kupe peciva, kobasice, viršle, tortilje, pomfrit, sendviče palačinke, pice, paste, roštilj, kinesku hranu i kafu.

Na Foodlandu ispred zgrade Akademije umetnosti biće dostupni roštilj, pice, sendviči, palačinke, hot-dog, burgeri, kobasice, rebarca, pulled pork, čurosi, kirteškolači, salate, supe, kekab, kafa, ali i specijalna ponuda veganske hrane.

Na Foodlandu u Gornjem gradu, kod muzeja, moći će da se kupe kobasice, piletina, lignje, girice, pomfrit, tornado krompir, sendviči, pice, palačinke, kukiji, grilovani sir, sladoled i kafa, lokacija kod Explosive bine imaće u ponudi roštilj i kuvana jela, a na Crossroad bini će moći da se kupe kokice.

Za sve kampere festivala obezbeđen je ifestivalski Foodland na Štrandu sa širokom ponudom hrane, od roštilja, pice i palačinki, preko ceđenih sokova, do sladoleda i kafe.

EXIT MERCH

Zvanični EXIT merch prodaje se u EXIT shopu u blizini glavnog festivalskog ulaza, nastuprot centralnom Foodlandu. Tu možeš kupiti dizajnirane EXIT majice, dukseve, cegere i druge aksesoare koristeći svoju EXIT karticu za plaćanje.

PRAVILA EXIT FESTIVALA

DA – rančevi (školski ranac je maksimalna veličina)
DA – šeširi/kape
DA – upaljači
DA – mobilni telefoni i tablet uređaji
DA – naočare za sunce
DA – cigarete i elektronske cigarete
DA – mali kišobrani
DA – kabanice
DA – kapi za čišćenje kontaktnih sočiva
DA – fotoaparati i kamere (uz zvaničnu press akreditaciju)
DA – insulin (sa dijabetičarskim bukletom i ličnim dokumentima)
DA – lekovi (uz originalni izveštaj doktora i originalno pakovanje)

NE – droga i opijati
NE – noževi i ostalo oružje
NE – flaše i konzerve
NE – instrumenti
NE – hrana i piće kupljeni izvan granica festivala
NE – šatori
NE – kućni ljubimci
NE – veliki kišobrani
NE – pokrivači
NE – štapovi za „selfie“ i GoPro kamere
NE – dronovi
NE – transparenti sa govorom mržnje uperenim ka verskoj i rasnoj pripadnosti, seksualnoj orijentaciji i sl.
NE – dezodoransi i parfemi

LOST AND FOUND

Lost & found šator se nalazi na centralnom Foodlandu (nasuprot glavnom ulazu na festival) i na njemu možete ostaviti bilo šta što ste pronašli na festivalu, a za šta verujete da je neko od posetilaca možda izgubio (lični dokument, mobilni telefon, novčanik i sl.). Takođe, na pultu se možete raspitati o predmetima koje ste vi izgubili. Ujedno, ukoliko ste nešto pronašli ili izgubili na festivalu tokom njegovog trajanja, možete pisati na mejl [email protected]. Nakon festivala, izgubljene stvari možeš pronaći u ponedeljak, 16. jula na adresi [email protected] i od utorka, 17. jula u policijskoj upravi Petrovaradin, Joze Vlahovića 1.

PARKING

Imaj na umu da ne postoji festivalski parking za posetioce. Ukoliko dolaziš kolima, najbliži parking je na gradskoj strani, pre mosta Duga ili u Petrovaradinu. Imaj u vidu da je saobraćaj u ulicama u okolini festivala za vreme trajanja festivala obustavljen. Bez obzira na to da li se radi o tvom vozilu ili taksiju, ne preporučujemo vožnju od EXIT kampa do festivala. Zbog velikih gužvi na prilazu Tvrđavi i nekoliko zatvorenih ulica u Petrovaradinu, vožnja može potrajati mnogo duže od pešačenja ili prevoza autobusom.

LOKERI

Ove godine posetiocima festivala na raspolaganju su lokeri u kojima mogu ostaviti lične stvari. Lokeri imaju obezbeđenu električnu energiju. Dimenzije: 142 x 300 x 500 mm. Loker možeš iznajmiti na jedno veče ili tokom sve četiri festivalske večeri. Za cene se možeš raspitati na centralnom Foodlandu gde se lokeri i nalaze.

Lokeri su na raspolaganju i kamperima u EXIT Villageu. Sve informacije o iznajmljivanju i cenama, kao i veličini lokera, dostupne su na glavnoj recepciji EXIT Villagea.

PRVA POMOĆ

Na Exitu sve četiri noći dežuraju i ekipe Crvenog krsta, službe Hitne pomoći i vatrogasna služba.

U zavisnosti od jačine zvuka na koncertima postoji opasnost da dođe do oštećenja sluha i drugih zdravstvenih tegoba. U zavisnosti od vrste i jačine svetlosnih efekata postoji opasnost da dođe do oštećenja vida i drugih zdravstvenih tegoba.

U slučaju da ti treba bilo kakva pomoć možeš se obratiti radnicima obezbeđenja u prepoznatljivim fluorescentnim prslucima.

PRATI EXIT UŽIVO

I ovog puta idemo krak dalje i pružamo pravo EXIT festivalsko iskustvo uživo svim našim fanovima putem društvenih mreža! Na Facebook straniciYoutube kanalu će biti emitovan live stream odabranih nastupa, dok ćemo na našim Instagram i Flickr nalozima prikazati selekciju najboljih fotografija. Takođe, ne zaboravi ni na naš Twitter nalog na kojem u svakom trenutku možeš pronaći poslednje servisne i važne informacije.

I to nije sve! Po prvi put u EXIT istoriji na našem YouTube kanalu moći ćeš da doživiš prenos u 360-degree live tehnologiji. Stay tuned!

EXIT INFO PULTOVI

Ukoliko ne pronalaziš odgovore na neko od svojih pitanja na ovoj stranici, slobodno se obrati nekom od naših promotera na jasno obeleženim EXIT info pultovima širom festivala.