Velika Exitova Flower Power žurka uz Claptona i Konstraktu donosi proslavu mira, ljubavi i zajedništva u Herceg Novi

Čudesni cvet mimoze, koji prkosi svim pravilima prirode, čineći da Herceg Novi već u februaru izgleda kao da je stiglo proleće, glavni je motiv velike žurke koje je, pod nazivom Winter Flower, trebalo da se održi 25. februara.

13. mart 2023. — Autor: EXIT

Kako je EXIT Univerzum namestio, umesto prvobitno planiranog datuma, ovaj mistični zimski cvet manifestovaće svoju punu moć i probuditi proleće u subotu, 1. aprila, na velikoj Exitovoj sedmočasovnoj žurci. Ovom prilikom, pod prikladnijim nazivom Flower Power, na Trg Nikole Đurkovića stiže proslava mira, ljubavi i zajedništva. Ovaj jedinstveni muzički događaj u centru Herceg Novog predvodi jedan od najpopularnijih umetnika svetske house scene, maskirani velemajstor Claptone, na svom premijernom nastupu u Crnoj Gori, dok će uz njega glavna zvezda biti i regionalna žena godine, fantastična Konstrakta, zajedno sa grupom Zemlja Gruva. Ulaz na žurku za sve posetioce biće slobodan. 

Simboličan naziv ne upućuje samo na buđenje proleća, već i na slogan nastao pre više od pola veka, kao pacifistički odgovor na sveprisutno nasilje, ratove i opresiju društva. U svojoj osnovi, Flower Power predstavlja zaštitni znak i misao vodilju hipi pokreta koji je promovisao mir, ljubav, harmoniju i saosećanje kao odgovor na izazove vremena. Izraz je 1965. godine skovao američki pesnik Alen Ginzberg, kao sredstvo da se ratni protesti transformišu u tihi otpor i mirne, afirmativne spektakle, krunisane Woodstockom kao definišućim simbolom kontrakulture i društvenog pokreta šezdesetih.

Velika Flower Power žurka nije samo muzički događaj, već podsetnik na moć koju muzika ima u povezivanju ljudi i kreiranju pozitivnih društvenih promena, kao što je to bila i velika proslava i obeležavanje pola veka Leta ljubavi na EXIT festivalu 2017. godine. EXIT je danas jedini živi muzički festival koji je nastao iz društvenih promena i koji nastavlja da neguje već više od dvadeset godina dugu reputaciju društvenog pokreta mladih, kroz koji demonstrira vrednosti na kojima počiva od svog osnivanja, a to su upravo mir, empatija, ljubav, solidarnost i zajedništvo.

U znak oživljavanja i održavanja ovih vrednosti u današnjem svetu, EXIT tim i Turistička organizacija Herceg Novog pozivaju na njihovu veliku proslavu, koja će biti održana 1. aprila na trgu Nikole Đurkovića. Muzički spektakl predvode jedan od najpopularnijih umetnika svetske house scene, trećeplasirani na DJ Magovoj listi 100 najboljih izvođača, maskirani velemajstor Claptone, kao i regionalna žena godine, fantastična Konstrakta, zajedno sa grupom Zemlja Gruva. Lokalnu podršku pružiće šarmantna i energična Kejt, dok će crnogorsku elektronsku scenu predstavljati Nessuno, P. S. i Bodzie.

Brojne poznate ličnosti iz regiona takođe će se pridružiti Flower Power proslavi, ali i humanitarnom EXIT afterpartiju koji će uslediti nakon ovog spektakla. Svoj dolazak već su potvrdili brojni uticajni muzičari, glumci i glumice, predstavnici modne industrije i influenseri, među kojima su i Kristina Bekvalac, Ana Stanić, Ivana Dudić, Kejt Bogićević, Zoi i mnogi drugi, a sav prihod od događaja biće doniran udruženju roditelja dece obolele od kancera Fenix iz Herceg Novog.