Više od 19.000 posetilaca pokrenulo peti, jubilarni Sea Star!

Snagom više od 19.000 posetilaca sinoć je pokrenut peti, jubilarni Sea Star.

20. maj 2023. — Autor: EXIT

Događaj koji lansira novu turističku i festivalsku sezonu nadmašio je prošlogodišnje brojke posete za prvo veče, nošen inspirisanim nastupima internacionalnih i regionalnih superzvezda, predvođenih spektakularnim Robinom Schulzom, zatim Mahmutom Orhanom, Senidom, Hiljsonom Mandelom, Dariom Kolosovom, Etappom Kyleom, Markom Nastićem i Dejanom Milićevićem. 

Koliko su sjajan mamac za publiku pokazali su i omiljeni slovenački rokeri Joker Out, zatim Nika Turković, kao i techno heroji koji su furiozno zatvorili program Nautilus Arene DJ Jock i Shipe. Superiorna produkcija, jedna od najkvalitetnijih ikad doživljenih na Jadranu, nosila je svih desetak festivalskih pozornica i zona, a u svojoj punoj snazi pokazaće se večeras, kada najtraženija svetska turneja konačno stiže u Hrvatsku! Na Tesla Main Stage u laguni Stella Maris svom snagom će se srušiti mitski electro punkeri The Prodigy, u ovoj večeri koja bi mogla oboriti rekorde.

Grupa The Prodigy već je stigla u Umag, što je na njihovom Instagramu potvrdio i vođa benda Liam Howlett, fotografišući se ispred jednog od umaških grafita. Bend koji je predvodio prvi Sea Star vraća se na mesto rođenja festivala šest godina kasnije, a njihov nastup počeće u 00:30!

Vrata u Stella Maris Resortu Plava Laguna večeras će biti otvoriti u 19:00, dok će program krenuti od 20:00. Na Tesla Main Stageu prvi je na redu RNB Confusion Sound System s DJ Turkom i Zembo Latifom, nakon kojih u 21:00 slede Dzipsii, u 22:00 Podočnjaci, a u 23:00 Krankšvester. The Prodigy će atmosferu dovesti do usijanja svirkom od 00:30, a posle njih glavnu scenu preuzimaju techno superstar Indira Paganotto od 02:00 i Lanna od 05:00.

Obližnja Nautilus Arena večeras je u potpunosti u znaku regionalnog trapa, a u programu koji traje od 20:00 do 06:00 nastupaju Grše, Fox & Surreal, 30Zona, Ružno pače, Buntai, Miach, Micka Lifa, Masayah i TTM. Electric Waves donosi nastupe Marcela, Ian F-a, Bronskog, Kalija, Innaca i Koraka, dok je Silent Octopus u rukama DJ Dirtyja, Djure, XLX-a i Mr Fanatica.

Na subotnji program nastaviće se Closing party, koji počinje ujutro u 06:00 i traje do podneva, uz nastupe Electric Waves postave, koju čine Bronski, Marin Biočić, Ian F i Marcel.

Ulaznice je moguće kupiti na ulazu, po ceni od 39 evra, a u ponudi su i VIP Gold i Onstage Experience VIP. Sve informacije o ulaznicama dostupne su ovde.

Ovogodišnji Sea Star festival, koji se održava od 18. do 21. maja, realizuju se uz podršku Hrvatske turističke zajednice, Istarske županije, Grada Umaga, Turističke zajednice grada Umaga, Turističke zajednice Istarske županije i Plave Lagune.