Vrh svetske I regionalne elektronske scene na Jazu – dolaze Jeff Mills i Black Coffee!

1. jun 2016. — Autor: EXIT

Jedan od najvećih svetskih elektronskih umetnika svih vremena, Jeff Mills i najtraženija zvezda današnje house muzike,Black Coffee, potvrdili su nastupe na Dance Paradise bini ovogodišnjeg Sea Dance festivala! Čarobnjak iz Detroita, kako već dve decenije zovu virtuoznog Millsa, jedan je od vodećih savremenih umetnika o čemu svedoče i njegove postavke u čuvenom Luvru ili brojni nastupi sa simfonijskim orkestrima. Južnoafrička DJ superzvezda Black Coffee stiže uz trenutno najsvežiji house zvuk za najlepšu binu na obali mora, na koju će preneti energiju vodećih klubova sa Ibice, Majamija i Njujorka. Impresivnoj listi izvođača na rajskoj bini, za nezaboravnu trodnevnu avanturu na najlepšoj plaži Evrope, pridružiće se i krem regionalne scene, Lea Dobričić i Kristijan Molnar iz Srbije, Miss Sunshine i Haris iz Hrvatske, te Mladen Tomić iz Bosne i Hercegovine, dok će crnogorsku scenu predstavljati Gillerz, Slobodan Popović PS, AP, Millok, AudioStorm, Aleksandar Grum, Proximus, Cule, Mtech, Jan De R, Marek Tripkowski, Rudhaman, Soft 85, Mr. Jools i drugi. Od danas u podne, u prodaji se nalaze i jednodnevne ulaznice i to po prvoj, poklon ceni od samo 2.490 dinara za jednu od tri uzbudljive noći na Jazu!

Apsolutna ikona svetske techno scene, Jeff Mills, pokretač je čuvene detroitske techno škole i osnivač njene najpoznatije organizacije „Underground Resistance“. Prve albume izdao je još 1992. godine za berlinsku techno instituciju Tresor, a jedan je od pionira tehnike miksovanja na tri i više gramofona. Čuven je i njegov nadimak Čarobnjak (The Wizard) koji je nastao jer je ponekad u setovima znao da upotrebi i preko 70 ploča u jednom satu! Njegov autentični izraz i virtuoznu tehniku zabeležile su i kamere u dva dokumentarna filma „Exhibitionist“ koji su prikazivani čak i u pariskom Luvru gde je Mills četiri meseca proveo kao kurator serije multimedijalnih postavki. Mills je komponovao i novu, savremenu muzičku podlogu za nemi film Fritza Langa „Metropolis“ iz 1927. godine, koju je izvodio i uživo uz pratnju simfonijskog orkestra. Njegov nesumnjivi doprinos savremenoj umetnosti doneo mu je i titulu Viteza Umetnosti Francuske, a u bogatoj dvodecenijskoj karijeri, Jeff Mills beleži nastupe na svim najvećim svetskim festivalima, kao i preko dvadeset izdatih albuma uz više od stotinu drugih izdanja.

Jedan od apsolutnih fenomena savremene elektronske scene, južnoafrička superzvezda Black Coffee na DJ pult Dance Paradise bine doneće najfiniji house zvuk za otvaranje Sea Dance festivala 14. jula. Iako je na sceni preko 10 godina i iza sebe ima pet studijskih albuma, brojne singlove i jedno DVD izdanje, njegov meteorski uspon i globalnu popularnost najbolje ilustruju brojni nastupi koji su ga za samo poslednjih godinu dana odveli u gotovo 20 zemalja, na pet kontinenata! Sa karakterističnim zvukom koji predstavlja afričko nasleđe, Black Coffee je u svetu elektronske muzike prepoznatljiv po studioznim, zagonetnim i gotovo spiritualnim DJ setovima koji obilaze najveće pozornice od megaklubova na Ibici, berlinskog Panorama Bara, pa sve do festivala kao što su Sonar, Montreaux Jazz ili Coachella! Tokom poslednjih 10 godina nalazi se na čelu muzičke kuće „Soulistic“ koja pod svojim okriljem ima plejadu sjajnih mladih umetnika koji nastupaju širom sveta. U želji da pomogne mladima, prošle godine je zajedno sa SAE institutom u Južnoj Africi pokrenuo program „Black Coffee Foundation Scholarship“, kako bi pomogao studentima produkcije zvuka koji nisu u mogućnosti da finansiraju svoje školovanje.

Od danas se prodaju i jednodnevne ulaznice za Sea Dance!
Dnevne ulaznice za Sea Dance Festival po specijalnoj, poklon ceni od samo 2.490 dinara za svaki od tri pojedinačna dana festivala na Jazu, u prodaji su od danas. Ovo je ujedno i cena sa čak 50% popusta u odnosu na punu cenu.

Do EXIT festivala ostalo je nepunih sedam nedelja, a već je popunjeno 70% kapaciteta festivala koji će se održati od 7. do 10. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi! Popularna akcija „4+1“ trajaće do 6. juna, a društvo koje zajedno kupi četiri ulaznice za ceo EXIT, Sea Dance ili celu EXIT Avanturu, petu dobiće na poklon! Ulaznice za EXIT po ceni od 6.490, odnosno 4.990 dinara za Sea Dance, te samo 6.990 dinara za celu EXIT Avanturu, prodaju se u knjižarama Vulkan, lancu prodavnica Corner Shop, kao i na još preko 150 blagajni širom Srbije i regiona, ali i celog sveta putem onlajn kupovine na sajtu www.gigstix.com. Putem sajta Exittrip.org prodaju se i turistički aranžmani koji sadrže ulaznicu i smeštaj od 70 evra za EXIT ili 89 evra za celu EXIT Avanturu. Turistički aranžmani dostupni su i na rate, a više informacija o ovome možete dobiti putem mejla [email protected].