Zagrevanje za žanrovski bogat repertoar na Fusion-u

10. jul 2016. — Autor: EXIT

Publika na Fusion Stage-u uživaće u raznim žanrovima, u panku, dabu, popu, repu, ali mešavina žanrova unutar jednog benda bila je najvidljivija kod etno sastava Balkanika.

Blakanika je prvo svirala nove pesme, a pevači benda Sanja Ilić pozdravio je publiku i na srpskom i na engleskom jeziku. Sanja je pubiku upoznao i sa novim pevačem Mladenom Lukićem, koji je svoje odlične vokalne sposobnosti prvo pokazao na pitkoj pesmi „Na, na, na, na, na“. Novi pevač nema samo vokalne sposobnosti, nego je svoje umeće pokazao i na trombonu, na pesmama sa prvog albuma.

Publiku je oduševio momenat kada Aleksandar Radulović, koji svira udaraljke, ustaje i počinje da peva zajedno sa Mladenom. Njihovu energiju preneli su publici, koja je se tada prepustila čarima etno muzike.

“Kada kažem 1, 2, 3, 4, vi kažete – cepaj!“, a nakon toga zvuk trube došao je do izražaja i publika se prepustila tradicionalnom srpskom zvuku tog instrumenta, koji je retkost na EXIT festivalu, a u kombinaciji koju donosi bend Balkanika predstavlja pravo umeće i umetnost.

Pre Balkanike, posetioce Fusion Stage-a zagrejali su italijanski bend Flat Bit i sarajevski Billy Andol.