Newsflash #9: Nedeljni apdejt o EXIT zvezdama

Novi krug Newsflasha donosi nam najsvežije vesti o EXIT zvezdama, a ove nedelje najsjajniji su bili Nick Cave, Noisia, Boris Brejcha, ZHU, Joel Corry, Satori, ANNA i Burry Tomorrow.

29. april 2022. — Autor: EXIT

Kultni trio Noisia najavio poslednji album

Neverovatna vest, u isto vreme lepa i tužna, sačekala je drum’n’bass fanove krajem ove nedelje. Kultni holandski drum’n’bass trio Noisia najavio je za 12. maj treći, i ujedno poslednji album. Zvaće se „Closer”, imaće 20 pesama, i donosi poslastice u vidu saradnje sa imenima kao što su Black Sun Empire, Skrillex, The Upbeats i Camo & Krooked.

Najava poslednjeg albuma, koji će biti objavljen na etiketi VISION Recordings, stigla je sa zvaničnog Tviter naloga grupe, gde je objavljen i kaver albuma uz nazive pesama.

Iako smo odlučili da stanemo, ponosni smo na stvari koje smo napravili, a pesme [sa novog albuma] su uvek bile deo jedne veće celine. Pre nego što konačno zatvorimo knjigu o Noisia, želeli smo da ih podelimo sa vama, na poslednjem albumu. Ranije objavljeni ili tek završene, sve one predstavljaju pravce koje smo istraživali uživajući. Na kraju, nismo uspeli da nađemo rešenje. Ali se jesmo približili”, saopštili su povodom najave albuma.

Vest o poslednjem albumu prati i objava pesme „Nova“ koja će se na njemu naći, a u saradnji sa austrijskim duom Camo & Krooked.

Novi isečak iz dokumentarca “This much I know to be true”

Uoči premijere dokumentarnog filma „This Much I Know To Be True”, zakazane za sledeći mesec, Nick Cave i Warren Ellis objavili su još jedan kratak isečak iz njega. Ovog puta muzički dvojac razgovara o zajedničkom kreativnom procesu i dešavanjima iza kulisa. Jednominutni video publici je samo načeo ideju o tome kako su nastali zajednički projekti Cavea i Ellisa, dok nas cela priča očekuje 11. maja.

Satori objavio novi album koji odiše balkanskim nasleđem

Jedinstveni izvođač Satori objavio je novi album “Dreamin’ Colours” za izdavačku kuću Crosstown Rebels, koji je predstavljen kao zbirka World Music žanra, prožet elektronskom muzikom i njegovim balkanskim korenima, a u sebi obuhvata mnoštvo žanrova – od bluza, preko indi elektronike, do opere i narodne muzike. Novih devet pesama donele su Satorijev prepoznatljiv meditativni zvuk, kojim obogaćuje scenu elektronske muzike.

Želeo sam da za ovaj album koristim studijske tehnike i tehnike snimanja koje su korišćene ’70-ih i ’80-ih godina. Moja zamisao je da elektronska muzika zvuči kao da je svira bend, zbog čega sam sarađivao sa Henrijem Sarmijentom iz studija Vista Studios“, izjavio je Satori.

Dreamin’ Colours” predstavlja Satorijevo balkansko nasleđe, album na kojem slavi istočnoevropsku muziku i za koji kaže da je „najličniji do sada“. Napisan je tokom pandemije i, kako se navodi, inspirisan je bolom zbog razdvojene ljubavi.

Objavljen Brejchin set za Cercle

Specijalni set Borisa Brejche za Cercle sada je na YouTube! Boris Brejcha i Cercle udružili su se kako bi 18. aprila doneli spektakl u Arenu Nim u Francuskoj. Set za samo 24 časa broji preko 150.000 pregleda.

I dalje sam naježen zbog ovog dana. Hvala vam mnogo, prijatelji!”, napisao je Boris na svom Instagram profilu, uz nekoliko kratkih videa sa nastupa.

ZHU remiksovao pesmu predstavnice K-pop scene Taeyeon

ZHU se udružio sa predstavnicom K-pop scene Taeyeon kako bi kreirali remiks njenog singla „INVU”, koji je objavila u februaru ove godine. Ovo je prvi projekat koji je ZHU napravio u saradnji sa SM Entertainmentom, koji je zastupao Taeyeon dug niz godina, prvo kao frontmenku pop grupe Girls Generation, a zatim i u njenoj solo karijeri.

Joel Corry i tizer saradnje sa Becky Hill

Joel Corry i Becky Hill tizovali su publiku fotografijom na Instagramu i kratkom prepiskom u komentarima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Becky Hill (@beckyhill)

Joel, vidimo se sledeće nedelje u studiju!”, napisala je Becky u opisu fotografije.

Vrlo brzo Corry je odgovorio sa: „Bilo je divno videti te! I da, jako sam uzbuđen zbog sledeće nedelje”, čime je dalje zagolicao fanove.

ANNA i velikodušni sample paket za nadolazeće DJ-eve

Brazilska DJ-ica ANNA, Resident Advisor i platforma za kreiranje muzike Slice objavili su paket od deset muzičkih uzoraka pod nazivom „Deconstruct”, namenjen DJ-evima u nastajanju i entuzijastima miksanja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ANNA ?❤️? (@djannaofficial)

Želela sam da ovaj paket ukrsti više različitih stilova i da bude multifunkcionalan. Može da se koristi za potpuno različite trake, od jako energičnih i rejverskih do melodičnih i ambijentalnih”, napisala je ANNA na svom Instagramu.

Pozvala je ujedno DJ-eve da se igraju sa semplovima i koriste hešteg #annadeconstruct kako bi mogla da isprati sve novonastale trake i potencijalno dodatno doprinese tuđim kreativnim procesima.

Nova verzija pesme “Death” od Bury Tomorrow

Engleski metalcore bend Bury Tomorrow i elektro rok grupa Modern Error sastali su se kako bi nastala nova verzija pesme „Death”, koju potpisuje Bury Tomorrow. Modern Error napravio je svoju verziju pesme, a za ovu saradnju kažu da su ušli raširenih ruku, ali potpuno nesigurni u pravac u kom saradnja može da ode.

S druge strane, Bury Tomorrow ekipa je objavila da su “oduševljeni smo imaju priliku ne samo da se udruže sa talentovanim ljudima, već i da ‘gurnu’ pesmu u nove zvučne prostore”.

Stara pesma sa novim zvukom dostupna je na YouTube, a prvi komentari već potvrđuju kvalitet ovog eksperimentalnog miksa.