Dragi prijatelji, EXIT ljudi…

27. april 2020. — Autor: EXIT

Zdravlje i bezbednost posetilaca, zaposlenih i volontera, izvođača, partnera i dobavljača su nam na prvom mestu, zbog čega svakodnevno pratimo razvoj zdravstvene situacije, a odluka o održavanju ili potencijalnom terminu odlaganja festivala biće doneta u skladu sa merama koje propišu nadležne institucije u narednom periodu.

Od proglašenja pandemije zaustavili smo aktivnosti na promociji Exita i naših drugih festivala i umesto toga smo sve svoje resurse u maksimalnom kapacitetu u potpunosti usmerili na društveno korisne akcije, od regionalne kampanje „Super Komša“, koja poziva na volonterizam u lokalnim zajednicama, do specijalnog EXIT TV programa, koji je u proteklih mesec dana milionima ljudi širom sveta olakšao boravak u karantinu.

Naša poruka od početka vanrednog stanja je jasna – svi koji su u mogućnosti trebalo bi da pomognu svojoj lokalnoj zajednici i volontiraju, kao i da se pridržavaju svih mera koje su propisale nadležne institucije. Snimljene su i dve pesme koje pozivaju na volontiranje, u kojima su učestvovale neke od naših najeminentnijih javnih ličnosti, dok je i tim festivala svakodnevno učestvovao u volonterskim akcijama.

Kao i svi, saosećamo sa pogođenošću trenutnom situacijom na svim nivoima i radujemo se što skorijem bezbednom izlasku iz vanrednog stanja i prilici da vratimo svoje živote u ravnotežu, prilici da ponovo prilazimo jedni drugima i delimo zagrljaje, te vidimo jedni drugima osmehe bez maski.

Nadamo se otključavanju ne samo naših domova, nego i hrabrosti među ljudima do potpunog oslobođenja jedinstva i proslave pobede života nad svim preprekama.

Vaš,
EXIT tim