dram: „Jedva čekamo da vas vidimo posle toliko vremena!“

U subotu, 10. jula, na Visa Fusion bini očekuje nas nastup grupe dram – četverca koji sebe karakteriše kao superstar indi elektro too-much-pop rokenrol bend!

20. maj 2021. — Autor: EXIT

Ove nedelje, u našoj redovnoj rubrici EXIT Weekly Playlist, pesme za listu odabrali su članovi grupe dram, kao uvertiru za svoj prvi Visa Fusion nastup na ovogodišnjem Exitu. Istovremeno, odgovaraju i na nekoliko pitanja o svojim očekivanjima od predstojećeg nastupa, kao i omiljenim festivalskim uspomenama.

Osmislili ste plejlistu specijalno za EXIT fanove. Šta im poručujete svojim izborom pesama?
Pesme sa plejliste su mahom one koje smo iznova i iznova slušali tokom ovih godinu i po dana ekstraordinarnog života punog nekih zabrana. Nedostaje nam samo od Cigarettes After Sex – Nothing’s Gonna Hurt You, Baby (Rovis Brothers Remix), budući da je nema na striming servisima, ali čuvamo je za kraj koncerta na Visa Fusion bini, pa je puštamo dok budemo sklanjali opremu, dok ćete vi da padate u ekstazu.

Na Exitu nastupate u subotu 10. jula, na Visa Fusion bini. Čemu se najviše radujete i šta fanove očekuje na vašem nastupu?
Najviše se radujemo tonskoj probi, narukvicama, karticama za piće – svemu onome što možeš da sretneš na festivalu. Ne, ozbiljno, ovo je strava prilika za restart – spremamo se, biće i nekih gostiju, jedva čekamo da vas vidimo posle toliko vremena i tu smo da zajedno „havarišemo“. Sviraćemo i neke nove pesme koje smo pisali za ovih godinu dana koliko se nismo viđali.

„U julu 2018. godine gledali smo tonsku probu Sare Renar i pomislili – ‘kad ćemo mi na ovu skalameriju od bine’.“
– dram

EXIT u julu obeležava svoju 20. godišnjicu. Kakve su vaše uspomene i iskustva sa festivala?
Mi smo ona ekipa koja je išla na EXIT i pre nego što smo prvi put svirali na Tvrđavi, u julu 2018. godine. Tada smo svirali preko puta Fusiona, tokom changeovera između grupa Irie FM i Idles. Iste večeri, malo ranije, sećam se kako smo negde oko 19 časova, nas četvorica usamljeno stajali ispred iste bine naslonjeni na ogradu posmatrajući tonsku probu Sare Renar. Bili smo u fazonu – „kad ćemo mi na ovu skalameriju od bine“. I eto nas, tri godine posle. Taj naš prvi EXIT nastup otvorio nam je, između ostalog, put na jedan jako sladak festival u Sloveniji. U suštini, neke od najtvrđih i opakijih provoda doživeli smo na Exitu.

Ove godine na Exitu slavimo život. Kako ćete ga vi proslaviti na festivalu?
Potrudićemo se da sve snimimo da ne bismo posle zaboravili, budući da EXIT ume na taj način da utiče na memoriju. Vidimo se u subotu, 10. jula – ponesite svoje svećice da ih duvamo zajedno na ovom 20. rođendanu festivala!

Razgovarala: Aleksandra Gavrilović