Dobro došli na EXIT!
Gledaj uživo
Dobro došli na EXIT!
/

EXIT i Satori donose tradiciju na savremen način: Objavljen animirani spot za modernu verziju „Niške Banje“

Moderna verzija „Niške Banje”, jedne od najomiljenijih tradicionalnih pesama s naših prostora, upravo je dobila i svoj animirani spot, a sve je objavljeno u okviru nove grane Exitove diskografske kuće – EXIT Я:Evolution.

26. april 2024. — Autor: EXIT

Ovo prvo izdanje, obradu magične tradicionalne pesme, potpisuju globalna zvezda srpsko-holandskog porekla Satori, zatim jedan od vodećih predstavnika World Music scene na Balkanu, bend Naked, kao i Tamara Kezz, prva kantautorka, producentkinja i DJ-ica iz Srbije koja je nastupila na prestižnom Glastonbury festivalu. 

Zvanični, animirani spot savremene verzije pesme „Niška Banja“ inspirisan je upravo fotografijama ovog lekovitog bisera jugoistočne Srbije i njegovom tradicijom, sada predstavljenom na moderan način. 

Vođeni istom idejom, izuzetni izvođači Satori, Naked i Tamara Kezz su tradicionalnoj srpskoj pesmi „Niška Banja” dali novi, savremeni identitet. U novoj verziji pesme spojeni su muzički duh star jedan vek i moderan zvuk, a sve zahvaljujući izvanrednim Satorijevim produkcijskim veštinama, virtuoznosti benda Naked i nestvarnom glasu Tamare Kezz. Ona je svojim predivnim glasom obogatila jedan od najprepoznatljivijih stihova na našim prostorima — „Niška Banja, topla voda, za Nišlije živa zgoda”! Pesma je dostupna na svim platformama.

Ove talentovane umetnike okupio je projekat MOST (The Bridge for Balkan Music), čija je misija upravo da izgradi mostove između balkanskog i globalnog muzičkog tržišta vezanog za World Music žanr, a najviše da pomogne domaćim muzičarima da razviju internacionalne karijere. U tom smislu, novoosnovana grana diskografske kuće EXIT Я:Evolution prepoznata je kao idealna platforma za objavljivanje plodova MOST saradnje. MOST projekat podržava Kreativna Evropa, dok Srbiju u ovom projektu  predstavlja EXIT fondacija.

EXIT Я:Evolution je grana diskografske kuće posvećena svesnoj muzici (Conscious Music) i u okviru je glavnog lejbla EXIT Soundscape. Oba muzička projekta su deo sveobuhvatnog centra za razvoj globalnih zvezda EXIT Echosystem, čiji je cilj da perspektivnim i talentovanim muzičarima sa naših prostora i šire pruži podršku i šansu da razviju uspešne svetske karijere.