Exitov kamp od srede na Štrandu

Exitov kamp, omiljena lokacija mnogih posetilaca festivala, i ove godine će ipak biti deo smeštajne ponude u Novom Sadu.

6. jula 2021. — Autor: EXIT

Usled produženja ispitnih rokova na Univerzitetu u Novom Sadu, ranije obećane i najavljene smeštajne jedinice od strane Studentskog centra, na osnovu kojih je ukinut kamp, ostale su uskraćene. No, zahvaljujući izuzetno dobroj epidemiološkoj situaciji u Novom Sadu i Srbiji, od Kriznog štaba je dobijena dozvola za postavljanje kampa. Kao i prethodnih godina, on će se nalaziti na Štrandu, najlepšoj plaži na Dunavu. Svoja vrata će otvoriti u sredu 7. jula u 8.00 sati i radiće do utorka 13. jula.

Boravak u kampu, spavanje na predivnoj lokaciji uz sam Dunav i lagana večernja šetnja do Petrovaradinske tvrđave, oduvek su pojačavali onaj iskonski festivalski vajb.

Ulaz će biti omogućen isključivo onima koji poseduju festivalske narukvice. Na ulazu će važiti iste stroge mere kontrole, poput mera koje važe za sam ulazak na EXIT festival, kao što su provera Digitalnog zelenog sertifikata i pokazivanje negativnog brzog antigenskog testa za domaću publiku, odnosno PCR test ili drugi dokazi o vakcinaciji s kojima su strani državljani ušli u Srbiju. Unutar prostora kampa biće pojačani uslovi za održavanje lične higijene i čistoće, a sve to u cilju kako bismo i kamp učinili jednako bezbednim mestom, kao što će biti i sam festival.

Kapacitet kampa, limitiran na samo 750 ljudi, je popunjen i više nije moguće kupiti ulaznicu.