Faralda Crane hotel: Svetsko klabersko čudo!

13. oktobar 2021. — Autor: EXIT

Amsterdam Dance Event nas vodi u najluđi hotel u Holandiji, a mi vas vodimo kroz zabavne činjenice zbog kojih ćete ga sigurno voleti.

Ime nije simbolično

Imena hotela često imaju simbolične nazive, no ovaj hotel se doslovno nalazi u industrijskom kranu pa otuda i ime. Sa samo tri sobe, ali izuzetno luksuzno i ekscentrično opremljene, daje nam prostor koji možemo da opisujemo samo superlativima. Free Spirit Suite, Mistique Suite i The Secret Suite, vode posetioce kroz tri potpuno različita doživljaja. Posebno je zanimljivo što se studio za dizajn enterijera, koji je radio na projektu Faralda hotela, ponosi svojim minimalističkim pristupom dok ovaj projekat ide u sasvim drugu krajnost.

Bandži iz đakuzija

Na vrhu luksuznog hotela nalazi se đakuzi sa pogledom na Amsterdam, međutim, to nije jedina aktivnost koja je dostupna na krovu. Za zainteresovane posetioce postoji i opcija bandži skakanja sa krana u potpuno urbanom okruženju. Nekadašnja luka Amsterdama postala je nešto nalik art distriktu, što u ovom slučaju ne isključuje eksremne sportove. U slučaju da zainteresovani posetioci imaju strah od visine, preporučujemo da izbednu ovu aktivnost, a možda i ostanak u Faraldi.

Panoramski pogled

Kran se pomera kako bi se poravnao sa vetrom, što znači da ukoliko goste sačeka jedan pogled kada uđu u svoju sobu, ne znači da će se uz njega i probuditi. Ceo hotel se rotira tokom dana i noći kako bi ispratio pravac vetra tako da gosti tokom svog ostanka mogu da dobiju pogled na sve četiri strane Amsterdama. Ovaj proces može da bude istovremeno fantastičan i zastrašujuć, pa je dobro imati ga u vidu pre nego što se uputite u pravcu ovog hotela.

Najbolji domaćini

Pored svoje specifične arhitekture, ovaj hotel je poznat i po svojim žurkama i odličnom gostoprimstvu. Dokaz je i to što je više puta nagrađivan kao najbolji domaćin Amsterdam Dance Eventa koji se i ove godine dešava u njihovom prostoru. Ugostiti najbolji i najveći događaj za elektronsku muziku može stvarati velike pritiske za ispunjenjem očekivanja, što ovom hotelu očigledno ne stvara nikakav problem. Činjenica da je u pitanju kran smanjuje broj zvanica što, pored visine studija od 50 metara i fantastičnog pogleda, čini ove žurke još ekskluzivnijim.

EXIT u Faraldi

 

View this post on Instagram

 

A post shared by EXIT Festival (@exitfestival)

Treću godinu zaredom EXIT nastavlja svoju saradnju sa čuvenim Amsterdam Dance Eventom. Posle 2018, kada je saradnja započeta, i 2019. godine, kada je održan prvi LIFE STREAM događaj, EXIT i ove godine zauzima ekskluzivni studio Faralda hotela 15. oktobra. Ovaj spektakl upotpuniće šest izvođača koji će biti savršeni pratioci Exita na najvećem događaju elektronske muzike u svetu.

Tekst: Milica Dragomirović
Naslovna fotografija: faralda.com, Nichon Glerum