Get EXITed žurka postaje jedinstveni music & wine spektakl: Uz nastupe Deborah De Luca i Mahmuta Orhana stižu i lokalne muzičke zvezde i vinsko-gastronomski sajam!

Get EXITed žurci u Gradskom parku u Strumici, na kojoj će 7. septembra nastupiti Deborah De Luca, Mahmut Orhan, Senidah i Kristijan Molnar, dodaje se popodnevni program, uz vrhunske vinske i gastronomske sadržaje te koncerte lokalnih izvođača 21 Vek, Dina Jashari i Džambo Aguševi Orchestra.

31. avgust 2022. — Autor: EXIT

Oni će nastupati od 18 do 21 čas, nakon čega će DJ Goce S.A.F i DJ Chvare napraviti odlično zagrevanje za hedlajnere. Ulaz je slobodan!

Makedonija je daleko čuvena po vinima i gastronomiji, a sada će se kroz fuziju muzike, vina i gastronomskih specijaliteta kreirati ultimativno iskustvo za sve posetioce događaja, uz podršku Vlade Makedonije. Specijaliteti domaće makedonske kuhinje i regiona, raznovrsna muzika i jak balkanski zvuk okupiće na jednom prostoru mnoge generacije.

Popodnevni muzički program će trajati od 18 do 21 čas, kada će nastupiti kultni makedonski sastav 21 Vek, mlada dream pop diva Dina Jashari, world music sastav koji je iz Strumice osvojio svet jedinstvenim trubačkim zvukom Džambo Aguševi Orchestra, kao i i hip hop veterani i jedni od najistaknutijih imena makedonske muzičke scene DJ Goce S.A.F. i DJ Chvare

21 Vek je kultni makedonski trio koji donosi prezabavan pop punk zvuk, a njihovi nastupi vrlo lako prelaze i u stand up. Status makedonskih čarobnjaka i neverovatna energija koju donose sa sobom obećani su trijumf svaki put kada se popnu na scenu. Džambo Aguševi Orchestra osvaja najveće bine širom sveta, a dok njegove početke beleži Strumica. Džambo, poznat i po nadimku „Fanki tigar”, najpoznatiji je makedonski muzičar posle Esme Redžepove. Njegova velika želja je da sa svojim orkestrom postane sinonim za duvačku muziku u čitavom svetu. Dina Jashari  je mlada umetnica iz Makedonije, a njeni moderni ritmovi dream popa, soula i jazza pravo su osveženje na muzičkoj sceni. DJ Goce deo je hip hop scene još od ranih ‘90-ih, od kada je sa svojom grupom S.A.F. objavio prvu traku 1993. Njihov LP „Safizam”, objavljen 2002. godine, prvo je hip hop izdanje na vinilu na Balkanu! Iste godine, sa svojim partnerom osnovao je etiketu „Bootlegz entertainment”, i pokrenuo prvo hip hop rezidentsko veče u Makedoniji u klubu Element. Godinama unazad radio je kao producent za velik broj domaćih i regionalnih umetnika, koproducent i DJ u TV emisijama, organizovao i moderirao najrazličitije radionice u Makedoniji, organizovao sopstvenu vinil konvenciju sa DJ Chvareom, sa kojim je i deo Funky Fresh ekipe. 

Deo Get EXITed žurke biće i  raznovrstan vinski i gastronomski sajam, koji će takođe početi u 18 časova i trajaće tokom cele večeri. Na sajam stižu najbolje vinarije i lokalni proizvođači tradicionalnih organskih specijaliteta makedonske kuhinje. Neki od najboljih kuvara iz najpoznatijih strumičkih restorana i učenici Srednje kulinarske škole zajedno će spremati lokalne specijalitete. Deo sajma će biti i štandovi malih proizvođača i poljoprivrednika sa organskim proizvodima.