Hot Since 82 i Joris Voorn u oktobru predvode dvodnevnu Get EXITed Unity žurku u Ljubljani!

Nakon uspešno održane letnje žurke u Strumici, koja je nadmašila očekivanja makedonske publike, jedinstveni Get EXITed muzički događaj – Get EXITed Unity – stiže u Festivalnu Dvoranu u Ljubljani, i to 28. i 29. oktobra!

9. septembar 2022. — Autor: EXIT

Ovaj festival u malom predvode jedan od najuspešnijih britanskih DJ-eva Hot Since 82 i internacionalno prihvaćeno holandsko techno ime Joris Voorn, rame uz rame sa fenomenalnim izvođačima, među kojima su slovenački Aney F., sjajna AmyElle, Tim Urbanya, Alessio i Alex Cvetkov.

Britanski Hot Since 82 stvara i pušta muziku 10 godina, a početak njegove karijere obeležilo je debitantsko izdanje „Let It Ride“ za Noir Music. Nakon toga usledili su nastupi na najvećim svetskim elektronskim binama i period koji je MixMag nazvao „meteorskim uspehom”, a danas kritičari njegovu muziku opisuju kao „najsofisticiraniju u Velikoj Britaniji“. Dobitnik je prestižne DJ nagrade u kategoriji Najbolji tech house DJ i višestruko nominovan za različita priznanja u sferi elektronske muzike. Našao se u top 10 najtraženijih producenata svih vremena na Beatport-u remiksom pesme Green Velveta Bigger Than Prince“, poznat je po lajv nastupima na vodećim svetskim festivalima uz pratnju gudačkog kvarteta, a iza njega su i brojne svetske turneje u sklopu njegovog jedinstvenog klupskog brenda TAKEN.

Mnogi smatraju da je Amsterdam globalna prestonica techna, a malo umetnika oličava tu ideju više od Jorisa Voorna, producenta i DJ-a koji dve decenije unazad stoji u epicentru holandske elektronske muzičke scene. Već njegova prva izdanja, poput čuvene trake „Incident“ sa EP-ja „Lost Memories Part 2“ iz 2004, brzo su se integrisala u setove najvećih imena elektronske scene, među kojima su bili Carl Cox, Derrick May i Laurent Garnier. Joris Voorn danas iza sebe ima četiri veoma cenjena samostalna albuma – „Future History“, „From A Deep Place“, „Nobody Knows“, koji je Billboard 2014. proglasio Elektronskim albumom godine i poslednji „\\\\“ iz 2019, a trenutno radi na petom LP izdanju, čije je objavljivanje najavljeno za sledeću godinu.  

Aney F. jedan je od najtraženijih slovenačkih producenata i DJ-eva, sa više od 15 godina dugim stažom, lejblom Innocent Music koji broji više od pola miliona pregleda na YouTube-u i rezidenturom u legendarnom slovenačkom klubu Ambasada Gavioli. Iza sebe ima izdanja za prestižne etikete Subliminal, New State, Inmotion, Moan, Serkal, Deeperfect i Wiggle, a njegov talenat prepoznala su najveća imena u industriji, među kojima su Richie Hawtin, Jamie Jones, Erick Morillo, Marco Carola i mnogi drugi. 

Kada je pre tri godine potpisala za londonski lejbl Another Rhythm, AmyElle je privukla pažnju brojnih poznatih selektora, a njena debitantska izdanja, koja su prepoznali britanski MixMag, Pioneer, BBC Radio 1 i Sirius XM, našla su mesto i na naslovnici UK House Music plejliste na Spotify-ju i dostigla milione strimova. Već njeni prvi nastupi doveli su do toga da u kultnim londonskim pros torima, poput Drumsheds-a, deli binu sa legendama kao što su Skream, Jamie Jones, Joris Voorn i drugi, a postala je i prva DJ-ica serijala DJ Mix na platformi Spotify.

Ekskluzivnu dvodnevnu žurku u ljubljanskoj Festivalnoj dvorani upotpuniće i snage lokalne elektronske muzičke scene – multitalentovani producent, DJ i host na slovenačkom radiju Val 202 Tim Urbanya, kao i perspektivna imena Alessio i Alex Cvetkov.

Događaj će biti realizovan u saradnji sa slovenačkom agencijom Supra Travel, koja je već dve decenije uz EXIT festivalGet EXITed Unity je prvi Exitov festivalski događaj u Sloveniji nakon više od 15 godina. Smestili smo ga u istorijski bogatu Festivalnu dvoranu, koju ćemo na dva dana pretvoriti u najbolji klub u Sloveniji” – naveo je direktor Supra Travela Pavle Kostadinović. 

Hot Since i Joris Voorn odsvirali su neke od nezaboravnih setova na Exitovoj Dance Areni i na našim drugim festivalima i eventima, što ih čini odličnim odabirom da predvode ljubljansku Get EXITed žurku” – tim rečima je ovaj dvodnevni muzički događaj najavio član Upravnog odbora EXIT Fondacije Sanjin Đukić.

Jednodnevne ulaznice za Get EXITed Unity biće u prodaji od utorka, 13. septembra u 12:00 na sajtu Entrio.si, a najbrži će imati mogućnost da svoje ulaznice nabave po promotivnoj ceni od 20 evra u ograničenom kontigentu, nakon čega će cena biti viša. VIP ulaznice i Hospitality paketi biće u prodaji od 20. septembra.

EXIT je najveća organizacija muzičke industrije Jugoistočne Evrope, koja ima svojih devet festivala u sedam država. Pored matičnog festivala, koji se više od 20 godina tradicionalno održava u Novom Sadu, EXIT je do sada organizovao brojne festivale i velike koncerte, kao što su No Sleep festival u Beogradu, Sea Dance i Ada Divine Awakening u Crnoj Gori, Revolution u Rumuniji, Sea Star u Hrvatskoj, Echowaves u Gruziji, Festival 84 u Bosni i Hercegovini, Sunland na plaži Perla u Bugarskoj, koncerti Robbie Williamsa i Madonne u Beogradu, Red Hot Chili Peppersa u Inđiji i mnoge druge

Specijalni dvodnevni Get EXITed muzički događaj predstaviće i u Ljubljani Exitovu misiju u čijoj su osnovi povezivanje regiona, promocija mira, kao i brendiranje destinacija i izgradnja njihovog prepoznatljivog imidža.