Konstrakta, KALUSH Orchestra i Dubioza Kolektiv na Sea Dance festivalu! Ulaznice u prodaji od 10. juna!

Sea Dance festival 2022 potvrdio je prve izvođače koji će obeležiti celu letnju sezonu na crnogorskom primorju.

3. jun 2022. — Autor: EXIT

Na plažu Buljarica kod Budve od 26. do 28. avgusta stiže fantastičan trio headlinera. Svoje prve crnogorske koncerte održaće najtraženije muzičko ime Balkana Ana Đurić Konstrakta i pobednici Evrovizije KALUSH Orchestra, a glavnu binu razdrmaće i najveći regionalni bend poslednje decenije – Dubioza Kolektiv!

Oni su predstavljeni na današnjoj press konferenciji u Podgorici, na kojoj su se brojnim okupljenim medijima obratili i sama Konstrakta, te Dušan Kovačević, osnivač i prvi čovek EXIT i Sea Dance festivala. Ograničen kontingent prvih, najpovoljnijih ulaznice po ceni od 2.990 dinara u prodaju je već od petka, 10. juna, do kada će biti objavljeno još izvođača. Neki od njih će takođe prvi put nastupiti u Crnoj Gori.

Ana Đurić Konstrakta je povodom nastupa na Sea Dance festivalu rekla da se raduje saradnji sa Exitom. „Uzbuđena sam što kao Konstrakta nastupamo prvi put u Crnoj Gori baš na Sea Dance festivalu. Prošlog vikenda smo nastupali na Sea Staru i bilo je fantastično. Jedva čekam nastupe na Exitu i Sea Dance-u. Sea Dance dolazi na samom kraju leta i očekujem da ćemo se mi lepo navežbati na koncertima koji prethode Sea Dance-u, tako da će taj nastup biti ono čemu ja nekako intimno težim“, kaže Ana Đurić Konstrakta.

Nedavno dogovoreni nastavak saradnje i strateškog partnerstva Crne Gore i Sea Dance festivala je pokazao da je budvanski festival prepoznat kao jedan od ključnih generatora razvoja kulture, umetnosti i turizma. 

Crna Gora je prošlog leta zahvaljujući našima Sea Dance-u i Ada Divine Awakening-u bila jedna od retkih država na svetu u kojima su se festivali događali, a ovog leta želimo da oborimo sve dosadašnje rekorde. Sea Dance je, nakon Exita, naš najdugovečniji festival i uložili smo jako puno da osiguramo program o kojem će se pričati od danas, pa sve do 28. avgusta. Pritom smo posebno ponosni što na crnogorsko primorje možemo premijerno da dovedemo Kalush, kao i naše dugogodišnje prijatelje Konstraktu i Dubiozu Kolektiv”, izjavio je na press konferenciji Dušan Kovačević, osnivač i direktor Exitove festivalske grupacije. 

Na Sea Dance-u su nastupale neke od najvećih svetskih zvezda: David Guetta, Jamiroquai, Prodigy… Ali, ja nikada nisam video ovoliko kamera u Crnoj Gori kao sada. Ana, hvala ti“, dodao je Kovačević.

Ana Đurić Konstrakta već više od mesec dana oduševljava publiku širom sveta atipičnim zvukom pesme „In Corpore Sano“, kojom je nastupila na Pesmi Evrovizije. Onima koji nisu ranije pratili njen samostalni rad donela je potpuno osveženje i autentičnost, ali i začuđenost nad njenim stvaralaštvom. „In corpore sano“ je deo projekta Triptih, u kojem su i pesme „Nobl“ i „Mekano“, a autorka svih tekstova je Konstrakta. Triptih, osim društveno angažovanih poruka, donosi i vizuelni koncept koji je takođe osmislila Ana Đurić, uz Maju Uzelac i Anu Rodić. Prvi put je nastupila kao Konstrakta na festivalu Sea Star u Hrvatskoj, kojim je EXIT porodica prošlog vikenda započela ovo festivalsko leto, kao i nastupe KALUSH Orchestra i Dubioze.

Ukrajinski KALUSH Orchestra su osvojili svet nedavnom pobedom u finalu Evrovizije pesmom „Stefania“, koju je Oleh Psiuk, reper i frontmen bend posvetio svojoj majci. Ogroman je to trijumf grupe i pesme koja je proteklih meseci dobila novo, šire značenje u ljubavi prema domovini. 

KALUSH u Ukrajini smatraju nacionalnim herojima, jer su, uz dozvolu tamošnje vlade, promotivnu turneju uoči Eurovisiona posvetili borbi za mirno okončavanje sukoba i pomoći izbjeglicama, dok je sam Psiuk volonter u humanitarnoj organizaciji De ty (Gde si). KALUSH su osnovani 2019. kao hip hop trio, ali proširenjem broja članova ubrzo menjaju ime u KALUSH Orchestra. Specifični po miksu repa s tradicionalnim ukrajinskim melodijama, grupa je dosad bila neverovatno kreativna i aktivna, objavivši dva albuma i čak 26 singlova!

Dubioza Kolektiv su najuspešniji muzički kosmopoliti regiona, nepromenjenog stava od početka karijere do danas uprkos ogromnoj vojsci fanova na više kontinenata. Na Sea Dance dolaze jači za odličan studijski album „Agrikultura“, objavljen početkom maja, ali bez sumnje njihova set lista proći će apsolutno sve najveće hitove iz prebogate pesmarice. Bend je 2022. već obeležio i dugačkim evropskim turnejama, a svirka na Glavnoj bini na plaži Buljarica biće jedan od retkih prilika da se njihov koncert „uhvati“ na ovim prostorima.

Najpovoljnije ulaznice sa čak 50 odsto popusta od 10. juna!

Ograničena količina najpovoljnijih ulaznica za Sea Dance po poklon ceni od 2.990 dinara, s čak 50 odsto popusta, kreću u prodaju u petak, 10. juna. Ulaznice će biti dostupne preko ove stranice, kao i Gigs Tix prodajne mrežeonline.