Najvažnije informacije na jednom mestu: Sve o EXIT festivalu 2021

Donosimo sve najvažnije informacije koje su ti potrebne za ultimativno festivalsko iskustvo na ovogodišnjem Exitu!

8. jul 2021. — Autor: EXIT

EXIT festival biće održan od 8. do 11. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu i predstaviće neke od najtraženijih svetskih zvezda kao što su David Guetta, DJ Snake, Sabaton, Charlotte de Witte, Roni Size, Jonas Blue, Paul Kalkbrenner, Solomun, Amelie Lens, Maceo Plex, Roni Size, DJ Topic, Robin Schulz, Asaf Avidan, Satori, Boris Brejcha, Honey Dijon, Hot Since 82, Meduza, Paul van Dyk, Artbat, Sheck Wes, Laibach, Amira Medunjanin, Hladno pivo, Rundek & Ekipa, Senidah, Van Gogh, Vojko V, Buč Kesidi i mnogi drugi.

Ovde ćeš pronaći sve informacije koje su ti potrebne sa potpuno festivalsko iskustvo i EXIT provod!

Uslovi ulaska na EXIT festival

Festival EXIT se ove godine dešava u izuzetno specifičnim okolnostima koje će se, kako je najavljivano, odraziti na uslove ulaska na festival i trajanje procedura, a sve u cilju stvaranja najbezbednijih uslova unutar festivalskog prostora.

Od Kriznog štaba Republike Srbije dobili smo pismenu saglasnost za održavanje na osnovu sigurnosnog protokola zasnovanog na nizu naučnih istraživanja širom Evrope, a koji ovde detaljno predstavljamo, kako bi naš festival bio jedno od najbezbednijih mesta okupljanja u Srbiji.

Na ovom linku pronađite detaljno predstavljene uslove za ulazak na EXIT festival.

Ulaznice

Ostao je još ograničen broj jednodnevnih ulaznica za EXIT festival, stoga požuri i nabavi svoje ulaznice pre nego što budu rasprodate! Sve informacije o aktuelnim cenama i dostupnosti ulaznica pronađi ovde.

Zamenska mesta za četvorodnevne ulaznice za EXIT rade već od ponedeljka, 5. jula, kako bi posetioci festivala izbegli čekanje u redovima za zamenu prvog festivalskog dana!

Podsećamo da je potrebno da svi kupci četvorodnevnih ulaznica moraju prvobitno da ih zamene za narukvice, dok kupci dnevnih ulaznica na EXIT mogu da uđu isključivo tako što kupljenu ulaznicu donesu na festivalske kapije – dnevne ulaznice se ne menjaju za narukvice.

Radno vreme zamenskih mesta vaučera za ulaznice je:

CENTAR NOVOG SADA (Trg Slobode):

četvrtak, 8. jul, od 12 do 00h

LOVOTURS (preko od kolskog puta na Tvrđavu):

četvrtak, 8. jul, od 10 do 03h
petak, 9. jul, od 14 do 03h
subota, 10. jul, od 14 do 03h
nedelja, 11. jul, od 14 do 03h

Festivalska narukvica važi za jednog korisnika i omogućava jedan ulazak svakog festivalskog dana u periodu od 19 do 3 sata posle ponoći.

Festivalsku narukvicu nije dozvoljeno skidati, a svaka oštećena ili na bilo koji drugi način očigledno krivotvorena ili kompromitovana festivalska narukvica postaje nevažeća, bez prava zamene.

Prenošenje festivalske narukvice na drugu osobu ili bilo koji oblik njenog nesavesnog korišćenja nisu dozvoljeni i čine narukvicu nevažećom, pri čemu Organizator zadržava neograničeno pravo kontrole i sankcionisanja svakog nesavesnog postupanja ili zloupotrebe prilikom korišćenja festivalske narukvice.

NAPOMENA: Svi koji su prethodno registrovali svoju EXIT ulaznicu i tako stekli pravo na ulaznicu za Sea Dance festival, nakon EXIT festivala moraju sačuvati svoju EXIT narukvicu sa bar kodom. Bez EXIT narukvice sa bar kodom preuzimanje Sea Dance narukvice neće biti moguće.

Ulazi

Kapije Exita otvaraju se svakog dana u 19 časova, a zatvaraju se u 3 sata posle ponoći i nakon tog vremena nije moguće da se uđe na tvrđavu.

Zbog očekivanih ogromnih gužvi na festivalu, apelujemo na posetioce da na festival dođu ranije kako bi izbegli gužve na kapijama. Ulaz na festival je dozvoljen samo na jasno obeleženim i obezbeđenim ulazima, samo uz ulaznicu, festivalsku narukvicu, ili akreditaciju.

U toku jedne večeri možeš ući na festival samo jednom. Ukoliko izađeš osoblje na ulazu neće biti u mogućnosti da vas ponovo pusti unutra.

Prema Zakonu Republike Srbije svako je dužan da sa sobom uvek ima neki od ličnih dokumenata, pa tako i na festivalu.

Pored festivalskog obezbeđenja ulaze kontroliše i policija, kako bi se izbeglo unošenje zabranjenih predmeta i supstanci na festival.

Za više informacija o mogućnosti rezervacije separea i drugim VIP pogodnostima piši na [email protected].

Program, satnica i mapa

Program ovogodišnjeg EXIT festivala možeš pogledati ovde.

Detaljnu satnicu ovogodišnjeg EXIT festivala pogledaj na ovom linku.

Mapu festivala pogledaj ispod:

1000x750_Mapa-2021

Na Petrovaradinskoj tvrđavi će tokom Exita biti postavljeni bilbordi sa preciznom mapom festivala i svih bina, info pultova, hitne pomoći, itd. Flajere sa mapom festivala i satnicama možeš takođe pronaći na info pultovima i kod promotera.

Turistički info

Ovde možeš pročitati:

• informacije o tome kako stići do Novog Sada
• ostale korisne informacije

Najvažnije telefone i adrese možeš pronaći ovde.

Vremenska prognoza

portrait_prognoza-2

Svi najpoznatiji veb-sajtovi koji se bave meteorološkom prognozom saglasni su u jednom – od 8. do 11. jula nas u Novom Sadu očekuje lepo vreme, kao stvoreno za uživanje u nastupima najvećih muzičkih zvezda tokom večeri ili dnevnom chillu na mnogim lepim mestima u gradu, kao što je Loft, zvanični meeting point ovogodišnjeg EXIT festivala.

EXIT mobilna aplikacija

Predstavljena ne nova EXIT 2.0 aplikacija, koja ti daje pristup svim važnim informacijama o izvođačima i njihovim nastupima. Putem aplikacije možeš da vidiš kompletan festivalski program, da odabereš svoje omiljene izvođača i dobiješ notifikaciju pre nego što počinju tvoji odabrani nastupi, komuniciraš sa ostalim posetiocima, predložiš i glasaš za izvođače  za festivalskog izdanje 2022, deliš svoje omiljene fotograije i glasaš za najoriginalnije. Skoči na ovaj link i preuzmi je!

1200px-wide_exit-app

Napomena: S obzirom na to da su satnice i program podložni promenama, kako bi u svakom trenutku imao/la najsvežije informacije, jako je važno da uradiš Refresh kada se nalaziš u blizini Wi-Fi hotspota, ili preko GPRS/3G.

Ako si iz inostranstva, obrati pažnju na činjenicu da troškovi prenosa podataka u romingu mogu biti izuzetno veliki. Besplatan pristup internetu možeš pronaći u Wi-Fi zonama na festivalu na tvrđavi i u centru Novog Sada.

EXIT kartica za plaćanje

Kartica za plaćanje (Festival Payment Card) je zvanično i jedino sredstvo plaćanja za plaćanje pića, hrane i ostalih proizvoda na EXIT festivalu. Pri kupovini, dovoljno je prisloniti karticu na dobro obeleženo mesto na aparatu, i iznos pića, hrane ili suvenira će automatski biti umanjen sa kartice!

Kartica za plaćanje biće dostupna na svim uplatnim (top-up) mestima na festivalu i u kampu (samo za posetioce koji borave u kampu). Prilikom uzimanja kartice, potrebno je da uplatiš depozit u iznosu od 125 RSD, koji će ti biti vraćen prilikom refundacije novca na završetku festivala.

Ukoliko svoju festivalsku karticu za plaćanje dopuniš svojom Visa platnom karticom na top-up mestima na festivalu, automatski stičeš pravo da ostvaruješ 7,5% popusta na plaćanje pića na festival.

Moguće je povratiti nepotrošena sredstva u svakom trenutku na blagajnama koje su zadužene za to (označene sa “refundacija / refund”). Neophodno je da se refundacija izvrši na festivalu, pošto naknadni povraćaj sredstava neće biti moguć!

Foodland

EXIT će i ove godine posetiocima obezbediti izuzetno široku ponudu hrane, na tri lokacije na kojima će se nalaziti objekti festivalskog Foodlanda.

Na centralnom Foodlandu, smeštenom nasuprot glavnog ulaza na festival, posetioci će moći da kupe peciva, kobasice, viršle, pomfrit, sendviče palačinke, pice, paste, roštilj, kinesku hranu i kafu.

Na Foodlandu ispred zgrade Akademije umetnosti biće dostupni roštilj, pice, sendviči, palačinke, hot-dog, burgeri, krilca, pomfrit, kobasice, salate, supe, kafa, ali i specijalna ponuda veganske hrane.

Na Foodlandu u Gornjem gradu, kod muzeja, moći će da se kupe kobasice, piletina, lignje, girice, pomfrit, tornado krompir, sendviči, pice, palačinke i kafa.

EXIT merch

Zvanični EXIT merch prodaje se u EXIT shopu u blizini glavnog festivalskog ulaza, nastuprot centralnom Foodlandu. Tu možeš kupiti dizajnirane EXIT majice, bandane, cegere i druge aksesoare koristeći svoju EXIT karticu za plaćanje.

Pravila EXIT festivala

DA – rančevi (školski ranac je maksimalna veličina)
DA – šeširi/kape
DA – upaljači
DA – mobilni telefoni i tablet uređaji
DA – naočare za sunce
DA – cigarete i elektronske cigarete
DA – mali kišobrani
DA – kabanice
DA – kapi za čišćenje kontaktnih sočiva
DA – fotoaparati i kamere (uz zvaničnu press akreditaciju)
DA – insulin (sa dijabetičarskim bukletom i ličnim dokumentima)
DA – lekovi (uz originalni izveštaj doktora i originalno pakovanje)

NE – droga i opijati
NE – noževi i ostalo oružje
NE – flaše i konzerve
NE – instrumenti
NE – hrana i piće kupljeni izvan granica festivala
NE – šatori
NE – kućni ljubimci
NE – veliki kišobrani
NE – pokrivači
NE – štapovi za „selfie“ i GoPro kamere
NE – dronovi
NE – transparenti sa govorom mržnje uperenim ka verskoj i rasnoj pripadnosti, seksualnoj orijentaciji i sl.
NE – dezodoransi i parfemi

Lost and Found

Lost & found šator se nalazi na centralnom Foodlandu (nasuprot glavnom ulazu na festival) i na njemu možete ostaviti bilo šta što ste pronašli na festivalu, a za šta verujete da je neko od posetilaca možda izgubio (lični dokument, mobilni telefon, novčanik i sl.). Takođe, na pultu se možete raspitati o predmetima koje ste vi izgubili. Ujedno, ukoliko ste nešto pronašli ili izgubili na festivalu tokom njegovog trajanja, možete pisati na mejl [email protected].

Nakon festivala, izgubljene stvari možeš pronaći u ponedeljak, 12. jula na adresi [email protected] i od utorka, 13. jula u policijskoj upravi Petrovaradin, Joze Vlahovića 1.

Parking

Imaj na umu da ne postoji festivalski parking za posetioce. Ukoliko dolaziš kolima, najbliži parking je na gradskoj strani, pre mosta Duga ili u Petrovaradinu. Imaj u vidu da je saobraćaj u ulicama u okolini festivala za vreme trajanja festivala obustavljen. Bez obzira na to da li se radi o tvom vozilu ili taksiju, ne preporučujemo vožnju od EXIT kampa do festivala. Zbog velikih gužvi na prilazu Tvrđavi i nekoliko zatvorenih ulica u Petrovaradinu, vožnja može potrajati mnogo duže od pešačenja ili prevoza autobusom.

Lokeri

Ove godine posetiocima festivala na raspolaganju su lokeri u kojima mogu ostaviti lične stvari. Lokeri imaju obezbeđenu električnu energiju. Dimenzije: 142 x 300 x 500 mm. Loker možeš iznajmiti tokom sve četiri festivalske večeri. Za cene se možeš raspitati na centralnom Foodlandu gde se lokeri i nalaze.

Prva pomoć

Na Exitu sve četiri noći dežuraju i ekipe Crvenog krsta, službe Hitne pomoći i vatrogasna služba.

U zavisnosti od jačine zvuka na koncertima postoji opasnost da dođe do oštećenja sluha i drugih zdravstvenih tegoba. U zavisnosti od vrste i jačine svetlosnih efekata postoji opasnost da dođe do oštećenja vida i drugih zdravstvenih tegoba.

U slučaju da ti treba bilo kakva pomoć možeš se obratiti radnicima obezbeđenja u prepoznatljivim fluorescentnim prslucima.

Psihloška podrška

EXIT festival već godinama neguje i razvija svest o mentalnom zdravlju, kao izuzetno važnom segmentu sveukupnog zdravlja i života.

I ove godine, ukoliko ti je neophodna psihološka pomoć i podrška tokom trajanja festivala, možeš je potražiti na festivalu, na centralnom Foodlandu, gde će te sačekati tim koji čine psiholozi i iskusni volonteri iz Centra Srce.

Prati EXIT uživo

I ovog puta idemo krak dalje i pružamo pravo EXIT festivalsko iskustvo uživo svim našim fanovima putem društvenih mreža! Na Facebook stranici, YouTube kanalu i zvaničnom sajtu festivala će biti emitovan live stream odabranih nastupa, dok ćemo na našim Instagram i Flickr nalozima prikazati selekciju najboljih fotografija.

EXIT info pultovi

Ukoliko ne pronalaziš odgovore na neko od svojih pitanja na ovoj stranici, slobodno se obrati nekom od naših promotera na jasno obeleženom EXIT info pultu odmah preko puta centralnog Foodlanda kod glavnog ulaza.