Nakon što je Sea Dance festival odbio ultimatum Kalush Orchestra: Marko Louis zaokružuje ovogodišnji line up Sea Dance festivala

Originalan spoj soula, r’n’b, popa i elemenata balkanske i orijentalne kulture na osmo izdanje Sea Dance festivala donosi multitalentovani muzičar Marko Louis.

23. avgust 2022. — Autor: EXIT

Nakon što je Sea Dance festival odbio ultimatum Kalush Orchestra, kojim je zahtevano otkazivanje nastupa jedne od najvećih zvezda elektronske muzike današnjice Nine Kraviz, koja je poreklom iz Rusije, ovaj ukrajinski sastav neće nastupiti na festivalu. Marko Louis će zaokružiti ovogodišnji program festivala, na kojem su neka od najuzbudljivijih svetskih, regionalnih muzičkih i domaćih zvezda, kao što su Nina Kraviz, Konstrakta, Anfisa Letyago, Shouse, Mahmut Orhan, Mind Against, Senidah, Dubioza Kolektiv, Marko Nastić, Who See, Crni Cerak, Kejt i plejada crnogorskih DJ-eva! Osmo izdanje Sea Dance festivala, koje će biti održano od 26. do 28. avgusta na predivnoj plaži Buljarica, počinje za samo tri dana!

Marko Louis, autor i kompozitor koji stvara sopstveni  „Balkan Soul“ od muzike, važi za nekoga ko briše granice u muzici, a već po prvim taktovima bilo koje njegove pesme prepoznaje se jedinstven stil, kojim se izdvojio na domaćoj muzičkoj sceni.

Povezanost Marka Louisa sa EXIT porodicom krunisana je 2019. godine himnom tadašnjeg izdanja EXIT Tribe, koja je izvedena na zvaničnoj ceremoniji otvaranja i koja je stvorena u saradnji sa Petrom Zorkićem. Snimljen je i spot koji je posetioce festivala podsetio da su kao jedno i da ih sve povezuje ljubav prema muzici.

U maju 2015. godine Marko Louis je izdao prvi solistički album „Shine On Me“, na engleskom jeziku. Od tada se posvećuje solo karijeri i 2017. godine izdaje drugi solistički album „Beskraj“, koji je doneo zreliji zvuk. Treći studijski album „Euridika“ se može smatrati nastavkom jednog novog zvuka koji je publika iz Srbije i regiona, pa i šire, prepoznala. Inspirisan uspehom i publikom, koja je iz godine u godinu sve veća, u decembru 2020. izdaje četvrti studijski album „Sloboda“, koji i te kako dobija na značaju, ne samo zbog situacije u kojoj se našao čitav svet zbog pandemije, nego i zbog potvrde autentičnog zvuka. U septembru 2021. objavljuje prvi dečiji album „Ja se zovem Slon“, koji su veoma lepo prihvatili i mališani i roditelji. U januaru 2022. je snimio dve pesme za film „Nečista krv“, koje su najavile prvi srpski film na platformi NETFLIX. 

Leto će ove godine na Sea Dance festivalu prvog dana produžiti i Konstrakta, koja će prvi put nastupiti pred publikom Crne Gore, a na Glavnu binu stižu i producent i DJ Mahmut Orhan, techno glas nove generacije Anfisa Letyago, vodeći crnogorski hip-hop dvojac Who See, veteran regionalne scene Marko Nastić, domaći predstavnik Drumcode lejbla Ilija Djokovic, kao i svestrana mlada zvezda u usponu Kejt.

Drugog festivalskog dana nastupiće tvorci letnje himne „Love Tonight“ Shouse, jedan od najtraženijih dvojaca u elektronskoj muzici današnjice Mind Against, sjajni Human Rias, energična trap kraljica Senidah, kao i jedinstvena Mimi Mercedez, a nov svež zvuk donose i Tam, Micka Lifa i Thicc Boi.

Zadnjeg dana Sea Dance festivala nastupiće neprikosnovena techno kraljica Nina Kraviz, godinama jedna od najvećih zvezda elektronske scene, a uz nju i najveći regionalni bend poslednje decenije Dubioza Kolektiv, predstavnik Afterlife lejbla Coeus i trap senzacija Crni Cerak. Fantastičnu muzičku energiju dodaće Proximus, Da Wreck i DJ Mandozica.

Za crnogorske DJ-eve biće rezervisana Together. Always! bina, na kojoj će se prvog dana za DJ pultom smenjivati Stefan Andjušić, Soft 85, Sen Oliver, Marko Pajković, Marko T, 84 bit, Nessuno, John K. i Rudhaman. Drugog dana odličnu Sea Dance žurku donose: Marc Stan, Starac, Mr. Mips, Vlado Božović, Lazar b2b Vuk Đurišić, Branko Vuković b2b Iks Oks, Mr Lekka b2b Mallex Merrero, Budo Sukovic, Satie i Stamina. Poslednjeg festivalskog dana na Together. Always! bini posetiocima će se predstaviti: Nikola Soc, Stanco, Konatari, Pim Secle b2b Pelzensers, Double Needle b2b Doshljak, CHBX, Burkkake b2b Strax, Buba, Lerr i P.S.

Aktuelna cena festivalskih ulaznica za Sea Dance festival je 3.990 dinara, uz uštedu od 25 odsto u odnosu na finalnu cenu. Jednodnevne ulaznice dostupne su po ceni od 1.790 dinara, što je ušteda od 30 odsto. Aktuelne cene važiće do petka, 26. avgusta, nakon čega sledi finalno poskupljenje. Ulaznice su dostupne ovde, kao i preko Gigs Tix prodajne mreže u Srbiji i online.