Newsflash #10: Nedeljni apdejt o EXIT zvezdama

Jubilarno 10. izdanje Newsflasha donosi novosti omiljenih EXIT izvođača, a glavni akteri ove nedelje su Nick Cave, Afrojack, ZHU, Honey Dijon, Coach Party i Konstrakta.

6. maj 2022. — Autor: EXIT

Nick Cave: Limited edition vinil „Seven Psalms“

Nick Cave će svoj široki stvaralački opus obogatiti ograničenom edicijom vinila „Seven Psalms“, kojim, kako sam navodi, donosi „meditacije o veri, besu, ljubavi, tuzi, milosrđu, seksu i pohvalama“. Ploča predstavlja govorni serijal, uz muzičku podlogu koju je umetnik komponovao u saradnji sa Warrenom Ellisom, tokom sesija za prošlogodišnji album „Carnage“.

Seven Psalms“ dostupan je za poručivanje unapred, datum objavljivanja vinila je 17. jun, a poznata je i lista govorenih kompozicija koje će se naći na ploči:

Side A

1. How Long Have I Waited?
2. Have Mercy On Me
3. I Have Trembled My Way Deep
4. I Have Wandered All My Unending Days
5. Splendour, Glorious Splendour
6. Such Things Should Never Happen
7. I Come Alone And To You

Side B
1. Psalm Instrumental

Afrojack: Remiks „Nothing Hurts“ Minelli Single

Višestruko nagrađivani DJ i producent Afrojack objavio je sa rumunskom kantautorkom i pevačicom Minelli remiks njenog hita „Nothing Hurts“. Pesma koja je u originalnom izdanju dospela na brojne Top liste evropskog radijskog etra sada ima novu atmosferu u kojoj se kombinuje emocionalno nabijen, ali ipak rasplesan singl sa inovativnim Afrojackovim stilom.

Saradnja uspešno povezuje Afrojackov prepoznatljivi zvuk i Minellin jedinstveni vokal u trominutnu muzičku celinu spremnu da zauzme plesne podijume širom sveta.

Honey Dijon: „Love Is A State Of Mind“ i remiks „The Versions“

Kraljica plesnog podijuma Honey Dijon objavila je novi ekskluzivni isečak iz svog projekta „Black Girl Magic“, predstojećeg albuma kojim se vraća u Classic Music Company. Najavljena je saradnja sa američkom soul vokalistkinjom Ramonom Raneom na numeri „Love Is A State Of Mind“, čije je objavljivanje, prema teaser videu, predviđeno za 20. maj.

Black Girl Magic“ potvrđen je pre dve godine kao drugo LP izdanje Honey Dijon (nakon albuma „The Best Of Both Worlds“ iz 2017.), od kada je producentkinja objavila singlove „Work“, „La Femme Fantastique“, „Downtown“ i „Not About You“, na kojima je sarađivala sa drugim autorkama iz različitih kutaka muzičke scene.

S druge strane, svestrana producentkinja pojaviće se i na rework albumu „Visions“ švedske kantautorke Neneh Cherry, koji izlazi 10. juna, a kom će Dijon doprineti remiksom pesme „Buddy X“.

Coach Party: EP „Nothing Is Real“

Britanski indie-rock bend u usponu Coach Party je objavio treći EP pod nazivom „Nothing Is Real“. Poslednji singl sa ovog izdanja ujedno je i naslovna pesma EP-ja, koju je alternativni kvartet proglasio „sopstvenom Boemskom rapsodijom“.

Izdanje pod okriljem etikete Chess Club Recordings sadrži pet numera koje su prethodnih meseci objavljivane sporadično, kao singlovi:
1. FLAG (Feel Like Girl)
2. Shit TV
3. 3 Kisses
4. Weird Me Out
5. Nothing Is Real

ZHU: Mikstejp u najavi?

ZHU, DJ i producent planetarnih hitova „In the Morning“ i „Good Life“, zagolicao je maštu svojih slušalaca i fanova kratkim tvitom kojim tizuje novi mikstejp.

Iako, pored tvita, još nema detalja o pomenutom mikstejpu i datumu njegovog objavljivanja, ono što je sigurno jeste da će ZHU napraviti najbolju moguću atmosferu i uvertiru za predstojeću letnju i festivalsku sezonu.

Konstrakta: Akustične verzije „In Corpore Sano“ i „Mekano“ u susret Evroviziji

Ana Đurić – Konstrakta, predstavnica Srbije na ovogodišnjoj Evroviziji i domaća hedlajnerka Exitove Glavne bine, predstavila je akustična video izdanja pesama „In Corpore Sano“ i „Mekano“. Obe numere objavljene su na zvaničnom Eurovision Song Contest YouTube kanalu, u okviru serijala „Eurovision House Party“, koji podrazumeva ekskluzivne nastupe i izvođenja omiljenih učesnika ovogodišnjeg takmičenja.

Nova verzija „In Corpore Sano“ zauzela je visoko 4. mesto u domaćem YouTube trendingu.