NEWSFLASH #5: Najaktuelnije vesti o zvezdama EXIT Univerzuma

Ove nedelje EXIT Univerzumu pridružila su se neka od najvećih svetskih muzičkih imena – najveća hip-hop grupa svih vremena Wu-Tang Clan, poznati švedski producent Alesso, vodeći svetski DJ duo Dimitri Vegas & Like Mike, Sofi Tukker, Chase & Status, Claptone i desetine drugih!

10. februar 2023. — Autor: EXIT

U novom, osveženom izdanju Newsflasha donosimo vesti upravo o rep velikanima Wu-Tang Clan, energičnom dvojcu Sofi Tukker i Indiri Paganotto i njenoj predstojećoj saradnji sa Ninom Kraviz. U međuvremenu, Camelphat priprema novi EP, LF System polaze na svoju prvu američku turneju, a sveži video singl dolazi od Mache Ravel!

Wu-Tang Clan: Predvodnici proslave 50 godina hip-hopa na EXIT festivalu!

Bogovi repa, kako još nazivaju legendarni Wu-Tang Clan, predvode veliku proslavu 50 godina hip-hopa na EXIT festivalu! Univerzalno prihvaćeni kao najveća rep grupa svih vremena, učiniće Petrovaradinsku tvrđavu jednim od svetskih centara u kojima će biti obeleženo pola veka kulture koja već decenijama dominira planetom.

Uz njih stiže i najjača regionalna hip-hop podrška izvođača iz više generacija, kao što su Ajs Nigrutin & Smoke Mardeljano, Prti Bee Gee, Bolesna Braća, Mimi Mercedez, Tam, Macha Ravel, Fox & Surreal, Hiljson Mandela, Z++, 30zona, Crni Cerak & Lacku, Grše, Micka Lifa, Bore Balboa, kao i Phat Phillie sa svojom uticajnom regionalnom hip-hop zajednicom Blackout, Bassivity ekipa i niz drugih.

Sofi Tukker: Live @ KEXP i najava singla „Sacrifice“!

Početkom nedelje izašao je studijski nastup i intervju koji je duo Sofi Tukker snimio za KEXP, a koji je opisan kao „Brazil, Afrika, tropski krajevi i zvuk budućnosti“.

Samo dan kasnije, floridski duo najavio je singl „Sacrifice“, čije je objavljivanje predviđeno za 17. februar. Na predstojećem izdanju pridružili su im se Kx5 (Kaskade i Deadmau5), a premijerno je izvedeno u akustičnom aranžmanu upravo na KEXP nastupu.

Indira Paganotto: Najava singla sa Ninom Kraviz

Psy-trance producentkinja i DJ-ica Indira Paganotto i neprikosnovena techno diva Nina Kraviz  najavile su na Instagramu novi, zajednički singl „White Horse“, uz snimke na kojima puštaju predstojeću traku na svojim nastupima uživo! Singl će se uskoro naći na Nininom lejblu трип (Trip Recordings).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nina Kraviz (@ninakraviz)

CamelPhat: Novi EP u aprilu!

Trostruko platinasti, Grammy nominovani duo CamelPhat najavili su na društvenim mrežama novi EP, i to u saradnji sa velikanima elektronske muzičke scene – na izdanju im se pridružuju Solomun, Tale of Us i Josh Gigante.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CAMELPHAT (@camelphatmusic)

EP izlazi u aprilu ove godine na njihovoj etiketi When Stars Align, a isečak se može čuti u objavljenim snimcima iz kluba Pacha Ibiza.

LF System: Prva američka turneja!

Škotski producentski/DJ duo LF System za tačno mesec dana polaze na svoju prvu američku turneju, koja će trajati do aprila ove godine!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LF SYSTEM (@lfsystemmusic)

U najavi na Instagram profilu spomenuli su i da su u januaru radili na novim materijalima, koje će publika imati priliku da čuje na njihovim predstojećim nastupima.

Macha Ravel: Video singl „Tango“

Macha Ravel pojavila se na regionalnoj sceni pre više od dve godine, najpre pod umetničkim imenom Muha, a ove nedelje objavila je novi singl „Tango“ za Bassivity Digital.