Po to smo došli – trijumf Calvina Harrisa na Tvrđavi! Konstrakta prva domaća headlinerka u istoriji Exita

Glavna bina Exita sinoć je svetu poslala potvrdu da je ovogodišnje izdanje festivala stvarno jedno od najjačih, kako je i najavljivano.

10. jul 2022. — Autor: EXIT

Na Petrovaradinsku tvrđavu svoj ultimativni megahit soundtrack doneo je glavom i bradom Calvin Harris! Gotovo 55.000 fanova prošlo je festivalske kapije kako bi svedočili istorijskom momentu, besprekornom pop spektaklu u izvođenju najuspješnijeg DJ-a i producenta svih vremena, na njegovom prvom dolasku u Srbiju. Naravno, nisu se samo zaustavili na Calvinu Harrisu. Svoj veliki doprinos uspehu ove sjajne noći  dali su i Boris Brejcha, Disciples, Ofenbach i Acraze, kao i stotine izvođača na svim binama i zonama širom Tvrđave. Savršena subota popločala je put za još jedan antologijski momenat koji će se dogoditi upravo danas. Ana Đurić Konstrakta biće prva domaća headlinerka u istoriji Exita!

Premijera njenog specijalnog nastupa započeće na Glavnoj bini u 23:30, a uz Konstraktu, najjača imena super jakog finalnog dana čine Zhu, Alok, Satori, Monolink, Sepultura, Blind Channel, Joel Corry i ukrajinski duo Artbat, čijim završnim setom će se zatvoriti festival.

Treća festivalska noć na Glavnoj bini protekla je u znaku i zvuku hitmejkera i spektakularnih setova koje su, pored ultimativnog headlinera Calvina Harrisa, doneli i Disciples, Ofenbach i ACRAZE. Očekivanja od prvog performansa globalnog producentskog fenomena Calvina Harrisa u Srbiji, upravo na Glavnoj bini EXIT festivala, obostrano su više nego ispunjena – Calvin je publici isporučio spektakl svetskih razmera, što mu je uzvraćeno najrasplesanijim i najmnogoljudnijim podijumom od otvaranja ovogodišnjeg festivala! Desetine hiljada fanova jednoglasno je pevalo stihove hitova „One Kiss”, „This Is What You Came For”, „Summer”, „Blame It On Me”, „We Found Love” i mnogih drugih koji su se zavrteli tokom jednoipočasovnog nastupa najuspešnijeg DJ-a na svetu.

Mts Dance Arena još jednom je bila utočište najkvalitetnijeg elektronskog zvuka, čiji su predstavnici prethodne večeri bili Mochakk, Blond:Ish i Mathame, a snažni program krunisao je jedan jedini Boris Brejcha. Visa Fusion bina donela je fuziju starog i novog, domaćeg, regionalnog i internacionalnog alternativnog zvuka, koji su predstavili britanski Coach Party, beogradski Vizelj i riječki Paraf, dok je kraj večeri doneo potpunu žanrovsku promenu u stilu Djaikovskog. Nova, apgrejdovana lokacija No Sleep Novi Sad bine pretvorena je u plesni podijum kultnog berlinskog kluba Watergate koji su predstavljali Adana Twins, Andhim, Stephan Jolk, Biesmans Live, Jamiie i Kristin Velvet.

Poslednje festivalske večeri na Glavnoj bini Sepultura će pojačati distorziju na najjače, Blind Channel će nastaviti u istom stilu i doneti prošlogodišnji evrovizijski  hit „Dark Side”, ali i druge pesme sa novog albuma, nakon čega će Main stage krunisati Ana Đurić Konstrakta, prva domaća headlinerka u istoriji Exita. Drugi deo noći biće rezervisan za plesanje do ranih jutarnjih sati uz  najveće hitove koje donose Joel Corry, Alok i Zhu.

Mts Dance Arenu obeležiće lajv izvođenja Monolinka, Satorija i Stephana Bodzina, a za zatvaranje bine, ali i celog ovogodišnjeg izdanja EXIT festivala biće zadužen ukrajinski duo ARTBAT. Na Visa Fusion binu stiže poslednji lučonoša The Ramonesa – Marky Ramone, pored kog će nastupiti turski alternativni sastav She Past Away, zagrebački pank folk bend Brkovi, dok će ukus irske doneti domaćini Orthodox Celts. Još jednu neprospavanu noć i kultnu CODE žurku na No Sleep Novi Sad doneće Fabrik Madrid, jedan od 100 najboljih klubova u svetu, ispred kog će nastupiti Airod, SHDW & Obscure Shape i Indira Paganotto. Na Gang Beatsu rime će bacati Kene Beri x Spejs Noksi, Bore Balboa, Grše, Klika, Traples, FTP i Rodjeni.

Jednodnevne regularne ulaznice mogu se kupiti po ceni od 2.990 dinara, a u prodaji su i dnevne VIP ulaznice. Dostupne su na festivalskim kapijama, na festivalskom sajtu, kao i na prodajnim mestima i onlajn na stranicama Gigs Tix-a.