Sve informacije o kartici za plaćanje na EXIT festivalu 2021

8. jula 2021. — Autor: EXIT

1. Šta je kartica za plaćanje?
Kartica za plaćanje (Festival Payment Card)* je zvanično i jedino sredstvo plaćanja za plaćanje pića, hrane i ostalih proizvoda na EXIT festivalu.
*Kartica nije namenjena za plaćanje na POS terminalima i podizanje gotovine na bankomatima

2. Kako se plaća na festivalu i gde?
Plaćanje pića, hrane i suvenira na EXIT festivalu i u kampu obavlja se putem kartica za plaćanje. Pri kupovini, dovoljno je prisloniti karticu na dobro obeleženo mesto na aparatu, i iznos pića, hrane ili suvenira će automatski biti umanjen sa kartice!

3. Gde mogu da nabavim karticu i koliko košta?
Kartica za plaćanje biće dostupna na svim uplatnim (top-up) mestima na festivalu i u kampu (samo za posetioce koji borave u kampu). Prilikom uzimanja kartice, potrebno je da uplatiš depozit u iznosu od 125 RSD, koji će ti biti vraćen prilikom refundacije novca na završetku festivala. Svi korisnici koji budu stekli pravo da ostvaruju popuste 7,5% na cene pića, nemaju mogućnost povraćaja depozita*.
*Ovaj popust ne važi za specijalne akcije

4. Na koji način mogu da ostvarim popust na cene pića na festivalu?
Korisnici Visa platne kartice – ukoliko svoju festivalsku karticu za plaćanje dopuniš svojom Visa platnom karticom na top-up mestima na festivalu, automatski stičeš pravo da ostvaruješ 7,5% popusta na plaćanje pića na festivalu*.
* Ovaj popust ne važi za specijalne akcije

5. Kako mogu da proverim stanje na kartici?
U svakom trenutku možeš vrlo jednostavno proveriti raspoloživo stanje prislanjanjem festivalske kartice za plaćanje na aparat za očitavanje kartice.

6. Koliko novca mogu da uplatim na kartici?
Kartica se dopunjuje kreditom u željenom iznosu. Minimalan iznos za prvu uplatu je 500 RSD a maksimalan iznos je 30.000 RSD za račun na kartici za plaćanje. Prilikom uplate iznos mora da bude zaokružen u vidu uplata od 100 RSD, 500 RSD, 1000 RSD itd… Iznosi u vidu uplata od 150 RSD, 550 RSD i 1350 RSD nisu mogući.

7. Da li je potrebno da uplate na kartice za plaćanje vršim u gotovini ili to mogu učiniti sa svoje platne kartice?
Na svim top-up mestima na festivalu uplatu na festivalsku karticu možeš izvršiti na oba načina, kako god ti više odgovara. Korisnici Visa platne kartice prilikom uplate na festivalsku karticu za plaćanje automatski stiču pravo da ostvare 7,5% popusta na plaćanje pića na festivalu.*
*Ovaj popust ne važi za specijalne akcije

8. Da li mogu refundirati neiskorišćena sredstva na kartici?
Naravno. Moguće je povratiti nepotrošena sredstva u svakom trenutku na blagajnama koje su zadužene za to (označene sa “refundacija / refund”). Neophodno je da se refundacija izvrši na festivalu, pošto naknadni povraćaj sredstava neće biti moguć! Lokacije isplatnih mesta: Trag, Foodland, Reggae Stage i kod Akademije umetnosti.
*Napomena: Korisnici koji su tokom festivala stekli pravo da ostvare popuste 7,5% za plaćanje pića na festivalu nemaju pravo povraćaja depozita.

9. Da li postoji ograničenje u iznosu koji se može refundirati?
Na svim top-up mestima na festivalu može se refundirati iznos do 7.000 dinara, dok se veći iznosi mogu refundirati na isplatnim mestima kod Lovotursa i Reggae bine, uz lični dokument.

10. Može li festivalska kartica za plaćanje sa EXIT festivala da bude korišćena i u Crnoj Gori, na Sea Dance Festivalu?
Plaćanje uz pomoć festivalske kartice biće zvanični sistem plaćanja i na Sea Dance festivalu. U pitanju su, međutim, dve različite države i valute, te festivalska kartica sa EXIT festivala neće moći biti korišćena i na Sea Dance festivalu.

11. Da li za plaćanje mogu da koristim kartice od prethodnih godina?
Potrebno je da izvadiš novu festivalsku karticu za plaćanje.

12. Da li mogu da se registruju lica koja nisu državljani Republike Srbije?
Mogu da se registruju samo korisnici Visa kartice.

13. Registrovao sam se prošle godine, da li to znači da sam automatski registrovan i ove?
Zbog različitih sistema, potrebno je da se ponovo registruješ ove godine, kako bi ostvario popust na piće na festivalu, kao i mogućnost blokiranja i zamene izgubljene kartice.

14. Šta da radim ako izgubim karticu?
Ukoliko si se prethodno registrovao putem Visa kartice, imaš mogućnost da blokiraš
korišćenje svoje izgubljene kartice ukoliko si sačuvao račun uplate. Potrebno je da dođeš na top-up mesto sa ličnim
dokumentom, izgubljena kartica biće blokirana i biće ti izdata nova kartica sa preostalim iznosom sledećeg festivalskog dana.

Potrebno je da se javiš na help desk (top-up mesta na Reggae bini, Trag/Lovoturs da
bi ti sredstva sa izgubljene kartice bila prebačena na novu karticu sledećeg festivalskog dana.. Nakon toga sepotrudi da novoizdatu karticu ne izgubiš