Veliki Exitov događaj u septembru u Severnoj Makedoniji!

Nakon što je prošlogodišnje izdanje velikog Get EXITed događaja u Strumici prevazišlo sva očekivanja, okupivši više od 20.000 posetilaca, EXIT tim u saradnji sa opštinom Strumica organizuje drugo izdanje, sa još ambicioznijim planovima!

10. mart 2023. — Autor: EXIT

Novi Get EXITed događaj biće održan 7. septembra u strumičkom Velikom parku, gde će premijerno nastupiti nenadmašna Konstrakta, najtraženije muzičko ime našeg regiona. Ubrzo će biti poznate ostale internacionalne i regionalne muzičke zvezde, koje će u Strumicu ponovo dovesti goste iz celog regiona, ove godine u još većem broju.

Konferencija za javnost, na kojoj je potvrđeno održavanje drugog izdanja velikog Get EXITed događaja u Strumici, održana je danas u Gradskoj kući Novog Sada i prisustvovali su joj muzičarka Ana Đurić Konstrakta, gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, čelnik opštine Strumice Kostadin Kostadinov i osnivač i direktor Exitove festivalske grupacije Dušan Kovačević.

Osnivač i direktor Exitove festivalske grupacije Dušan Kovačević je naglasio da je EXIT prošle godine organizovao čak 26 događaja u 10 zemalja, te da je EXIT, nakon IT sektora, najveći izvoznik domaće kreativne industrije.

„Od prvog Exita, gosti iz Severne Makedonije su bili među najbrojnijim i posebno nam je zadovoljstvo da je EXIT, nakon čitavog regiona, konačno stigao i u Severnu Makedoniju sa svojim festivalom. Prošlogodišnje izdanje je zaista prevazišlo sva očekivanja, za vreme događaja nije bilo slobodnog smeštaja u okolini Strumice, a turisti su došli iz celog regiona, rekao je Kovačević.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić je izjavio da je Novi Sad  u regionu i šire prepoznat kao izvoznik kreativnih industrija i rasadnik festivalsko-muzičkog turizma. 

Ponosan sam na to što je EXIT ponikao upravo iz našeg grada pre više od dve decenije, a zajednička želja nam je da se on dalje razvija. Organizatorima festivala želim još mnogo uspeha i kvalitetnih projekata, a Konstrakti, kao i drugim izvođačima, da 7. septembra nadmaše očekivanja i ostvare još više od prošlogodišnjih 20.000 poseta, rekao je Đurić.

Čelnik opštine Strumica Kostadin Kostadinov je istakao da je njemu i stanovnicima Strumice zadovoljstvo da budu domaćini velikog događaja na kojem će nastupiti muzičke zvezde. 

„Kao čelnik opštine Strumica, odavde, iz Novog Sada, želim da istaknem da ćemo se i ove godine potruditi da se GetEXITed događaj nadaleko čuje i da ponovo bude grandiozan. Inspirisani kulturnom razmenom i realizacijom prvog GetEXITed izdanja, dogovorili smo se da započnemo proces bratimljenja Novog Sada i Strumice“, poručio je Kostadinov.

Muzičarka Ana Đurić Konstrakta, koja samo što je predstavila novu pesmu Evo, obećavam, rekla je da se raduje ako će i ona, uz pomoć Exita, uspeti da doprinese kulturološkom povezivanju.

„Mislim da je to već dovoljan učinak, a radujemo se naravno i makedonskoj publici, koja je stroga, ne može kod njih sve da prođe, treba da učinimo napor da bismo ih pridobili“, poručuje Konstrakta.

Ubrzo će biti objavljene ostale svetske i regionalne zvezde koje će 7. septembra nastupiti u strumičkom Velikom parku, a ulaz na veliki Get EXITed događaj biće slobodan.