Zelena Я:Evolucija: Da od drveta vidimo šumu!

Nastao pre dve decenije na temeljima društvenog aktivizma, EXIT je u toku svoje istorije pokrenuo čitav niz projekata od društvene važnosti, dok su u poslednjih nekoliko godina promotivni kapaciteti festivala stavljeni u funkciju jedinstvenog cilja – zaštiti planetu i celokupan život na njoj!

Zelena Я:Evolucija je velika ekološka platforma EXIT festivala pokrenuta u novembru 2019. godine, čija je namera da mobiliše javnost i pokrene masovno pošumljavanje u zemlji, regionu i svetu, sa ciljem da se samo u Srbiji u narednim godinama zasadi preko milion stabala!

Prva akcija realizovana je u saradnji sa Delegacijom Evropske unije u Srbiji 23. novembra na Fruškoj gori, gde je započeta sadnja prvih 13.000 stabala hrasta.

Pored Zelene Я:Evolucije EXIT pokrenuo i • LIFE STREAM

Još jedan Exitov globalni ekološki projekat pod nazivom • LIFE STREAM, pokrenut je na nedavno održanom Amsterdam Dance Eventu, gde je publika iz celog sveta u direktnom prenosu nastupa popularnog DJ dvojca ARTBAT mogla da sazna naučno potvrđene i krajnje alarmantne podatke o klimatskim promenama, ali i da čuje za brojne dobre vesti iz oblasti očuvanja životne sredine.