The Exploited

The Exploited

Petak, 8. jul — Explosive Stage
Petak, 8. jul
Explosive Stage

Škotski pank rok sastav The Exploited jedan je od pionira ovog pravca. Pojavili su se 1981. godine sa debitantskim albumom pod nazivom „Punks Not Dead”, i zaista tako i beše, pank nije umro, a The Exploited i danas nepokolebljivo vlada scenom.

Ove legende su prethodnih decenija muzički uticale na veliki broj bendova, među kojima su Metallica, Slayer, Anthrax, Nirvana, Queens of the Stone Age, kao i Discharge, koji će ove godine takođe nastupiti na Explosive bini. Stvaralaštvo The Exploiteda pokriva različite podžanrove, od punk rocka i thrash metala do hardcore i street punka, i jedan su od najvažnijih bendova u protekle četiri decenije.

Od početka su im pesme bile kratke i žustre, uvek pune bunta i besa, izvorno pankerski sa vrlo malo istupanja iz jednostavnih akorda. Pesme kao što su „Let’s Start a War”, „Fuck The System”, „Maggie (You Cunt)”, i drugi, imale su veliki uticaj na društvo, pored očiglednog muzičkog, pa su i dan-danas nazivi pesama išarani po zidovima širom sveta.

Od njihovog prvenca „Punk’s Not Dead“ i drugog albuma „Troops of Tomorrow“, koji se danas smatraju klasicima panka, prošlo je tačno 40 godina, a žestoki pankeri spremni su da još jednom zagrme sa Tvrđave!

Exit Smeštaj

Hotel, vila, stan ili kamp.
Na tebi je da izabereš.

Exit Freedom 2018

Specijalna propusnica za čak
5 festivala u regionu.

*EXIT zadržava pravo izmene programa i izvođača bez prethodne najave.