The Prodigy

The Prodigy

Četvrtak 6. jul — Gorki List Main Stage
Četvrtak 6. jul
Gorki List Main Stage

Kultni britanski sastav i najuticajniji elektro-pank bend svih vremena. Pesmama „Firestarter“, „Breathe“, „Smack My Bitch Up“, „Voodoo People“, „No Good (Start The Dance)“, „Out Of Space“, „Everybody In The Place“ kreirali su muzičku istoriju i ceo jedan žanr, ali i obeležili odrastanje generacija širom sveta. Njihov debi album „Experience“ iz 1992. postao je klasik i pre nego što je zvanično objavljen, sa vodećim singlovima „Charly“ i „Out of Space“, a trake sa ovog izdanja puštali su svi aktivni i istaknuti producenti i selektori, uključujući i Carla Coxa.

Albumom „Music for the Jilted Generation“ iz 1994. poslali su snažnu poruku, učvrstili moć rejv pokreta i postavili bend na njegov presto. Naredni album bio je nešto što je ceo svet iščekivao – kultni „The Fat of The Land“ (1997) postao je okidač planetarnog ludila za elektronskim zvukom. Ovaj album je ušao u Ginisovu knjigu rekorda, kao najprodavaniji album u Velikoj Britaniji.

Nakon dugogodišnje pauze, usledilo je izdanje „Always Outnumbered, Never Outgunned“ 2004. godine, na kojem su, između ostalih, gostovali Liam i Noel Gallagher iz grupe Oasis, kao i Juliette Lewis, dok su se sa albuma izdvojili singlovi „Girls“ „Hotride“ i „Spitfire“. Pet godina kasnije, The Prodigy su se vratili sa albumom „Invaders Must Die“ koji je doživeo veliki komercijalni uspeh, doneo saradnje sa Dave Grohlom i James Rushentom, a vodeći singlovi bili su istoimena numera „Invaders Must Die“, pesma „Omen“, kao i „Warrior’s Dance“ i „Take Me to the Hospital“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by EXIT Festival (@exitfestival)

Šesti studijski album „The Day Is My Enemy“ objavljen je 2015. godine, a pratilo ga je čak sedam singlova, među kojima su „Nasty“, „The Day Is My Enemy“, „Wild Frontier“. Poslednji album „No Tourists“ objavili su 2018. godine, veliki deo muzičke javnosti nazvao ga je remek delom, a bendu je omogućio da se sedam puta uzastopno pozicionira na na prvo mesto britanske top liste najboljih albuma. „Need Some1“, „Light Up the Sky“, „Fight Fire with Fire“ i „We Live Forever“ su vodeći singlovi sa ovog albuma.

Nekoliko meseci nakon objavljivanja albuma, preminuo je Keith Flint. Tri godine kasnije, veterani rejv scene vratili su se na binu prvi put nakon ove tragične smrti, a usledila je mini turneja kao proslava 25. rođendana albuma „The Fat Of The Land“.

Exit Smeštaj

Hotel, vila, stan ili kamp.
Na tebi je da izabereš.

Exit Freedom 2018

Specijalna propusnica za čak
5 festivala u regionu.

*EXIT zadržava pravo izmene programa i izvođača bez prethodne najave.