Exitova oaza mira na novoj Pachamama zoni!

1. jula 2017. — Autor: EXIT

Nova zona ovogodišnjeg Exita, Pachamama, okupiće ljude iz celog sveta, stvarajući šareno i jedinstveno utočište između omljenih svirki na festivalu. Relaks zona EXIT festivala, koji ove godine slavi 50 godina od čuvenog Leta ljubavi, obeležavajući događaje iz 1967. godine kada je nastao revolucionarni hipi pokret, dizajnirana je da omogući posetiocima da dožive nezaboravno iskustvo uz vibracije drevnih instrumenata, kao što su šamanski i afrički bubnjevi, tibetanski i planetarni gongovi, didžeridu, handpan ili hang bubanj, te hinduističke pesme kirtan i bhajan. U skladu sa ovogodišnjom temom Exita, nova bina biće ispunjena zanimljivim i interaktivnim sadržajima, koji slave prirodu, harmoniju, mindfulness, sklad i ljubav, uz potpuno egzotične i na ovim prostorima do sada neviđene instrumente! Pacha Mamma ili Majka Zemlja predstavlja alternativni način života. To je mesto gde se okupljaju mladi ljudi koji su posvećeni očuvanju prirodne sredine, mesto za kreativno izražavanje, pozitivnu energiju, slobodnu ljubav i proslavu života.

Među predstavnicima šamanskih bubnjeva nalaze se Ševko Bajić, Olgica Suturović, Laslo Boka i Danica Vukorep, dok će veštinu na planetarnim gongovima demonstrirati Silvana Leskovar, Mirjana Maksimović i Anika Petrović.

Svoje umeće na ispupčenim bubnjevima od čelika usklađenim sa višestrukim notama pokazaće nam Jasna Jovićević, Boris Magdalenc i Ana Stojičić, koja će pored hang bubnja sa specifičnim zvukom svirati i na planetarnom gongu. Izvođači hinduističke muzike, Milomir Gluhajić sa svojim bendom Chakra Kirtan Band i Shaktipat Diksha, spremaju nastupe interaktivnog tipa, koji uključuju i plesne tačke, dok će Stefan Nikolić upoznati posetioce sa duvačkim instrumentom Didžeridu. Priliku da zaigrate imaćete uz Wild Spirit, a tu je i Herbert Quinteros iz Perua, koji koristi instrumente drevnih Anda, kao što su flauta quena i gitara charango, zatim Panovu frulu od perja kondora, te gitaru i bubnjeve koji upotpunjuju njegovu muziku. Branko Isaković, bas gitarista iz Beograda, koji je sarađivao sa Dejanom Cukićem i Biljom Krstić, predstaviće nam svoje projekte Teodullja i Divine Sound, fokusirane na ambijentalnu, etno i spiritualnu muziku.

Sensa relaks zona u kampu EXIT festivala

I kamperi će imati prustup kreativnim i inspirativnim radionicama koje će im prirediti Sensa u okviru svoje #higherselfie zone, koja će biti otvorena tokom dana, kao opuštena varijanta pripreme za festival.

Na programu će biti BodyART, program treninga koji se temelji na principima jina i janga, kao i pet elemenata kineske medicine. Kamperi će moći da se opuste uz ajurvedsku blagu masažu lica i proveru meridijana tela, jednu od najstarijih i najrazličitijih tehnika masaže. Svakog festivalskog dana biće otvorena radionica povezivanja sa Majkom Zemljom, zatim nutricionistički program TrainCool, zajedno sa kombinacijom joge, plesa i borilačkih veština, te slikanje čajem i simbol terapija 7 Drops of Light, koja predstavlja povezivanje sa centrom kreativnosti i aktivaciju stvaralačkog potencijala. Kamperi će moći da isprobaju i handmade kozmetiku od svežih i organskih sastojaka. Svakog festivalskog dana osim petka posetioci iz celog sveta moći će da prisustvuju radionicama koje se bave body percussion tehnikom, umećem korišćenja tela kao udaračkog instrumenta, zatim vajanjem, keramikom, jogom, vežbama disanja i meditacijom. Kamperi će moći da rade i tibetanske vežbe, tai chi, jogu, da meditiraju uz program Heart Balance Coaching, da uživaju u gong kupki i učestvuju u performansu “Volim te”.

close-link