O nama

EXIT je višestruko nagrađivani internacionalni letnji muzički festival. Održava se svake godine u Novom Sadu u Srbiji, na Petrovaradinskoj tvrđavi, koju mnogi smatraju za jednu od najboljih festivalskih lokacija na svetu, i na njemu nastupa preko 1000 izvođača na više od 40 bina i festivalskih zona.

Pored titule „Najbolji evropski festival” osvojene na Evropskim festivalskim nagradama 2013. i 2017. godine, EXIT je 2007. godine proglašen za najbolji evropski festival na Britanskim festivalskim nagradama. EXIT je proglašen i za Najbolji evropski festival za 2016. godinu od strane vodećeg evropskog turističkog priznanja “European Best Destinations“, koje se dodeljuje u saradnji sa sa Evropskom komisijom, dok je Savet za regionalnu saradnju 2017. odabrao EXIT festival za Šampiona regionalne saradnje u Jugoistočnoj Evropi.

O Exitu su pisali svi važni mediji sveta, a priznanja su dobijena od medijskih magnata kao što su CNN, The Guardian, The Sun, Euronews, New York Times, BBC, Forbes, The Times, MTV, Huffington Post, Conde Nast Traveller, Daily Mail, The Independent, Lonely Planet i brojnih drugih.

Pored matičnog, novosadskog festivala, EXIT tim organizuje još četiri festivala u regionu: Sea Dance festival u Budvi u Crnoj Gori, Sea Star festival u Umagu u Hrvatskoj, No Sleep Festival u Beogradu, kao i Revolution festival u Temišvaru u Rumuniji.

Nastao kao studentski društveni pokret 2000. godine, EXIT je i danas jedini festival u svetu koji je izrastao iz želje za progresom i težnje ka slobodi. Tokom godina festival je svoj prepoznatljivi identitet izgradio kroz jedinstveni eklektični muzički program, kreiranje brojnih društveno-odgovornih kampanja i aktivnu podršku humanitarnim, ekološkim i kulturnim pokretima i organizacijama. EXIT nije samo festival, već  pokret, simbol progresa i motor promena u društvu, ali i vodeća platforma za kreativne industrije, ne samo u Srbiji, već i u regionu Balkana.

close-link