House All-Stars maraton na mts Dance Areni

8. jula 2017. — Autor: EXIT

Piše: Nenad Šošić

Nakon prošlogodišnje Techno All-Stars nedelje, mts Dance Arena ove godine ugostila je neka od najaktuelnijih imena u svetu house zvuka, te predstavnike regionalne scene – Last95, Akioki i PEZNT (Blacksoul) napravili su fenomenalnu uvertiru u veče obojeno toplinom i melodijom.

Afrički mag spiritualnog hausa Black Coffee bio je jedan od najiščekivanijih imena ovogdišnjeg EXITa. Svojim prepoznaljivim zaraznim, tribalnim ritmovima zaveo je prisutne, da bi svoj status zvezde kod domaće publike potvrdio najnovijim hitom koji su uradili Yamil i Stefano Crabuzza – „Ain’t No Sunshine“, probudio je želju za vidnim iskazivanjem nežnosti na podijumu.

Poseban set izlaska sunca prepušten je dvojici vladara house scene, dvojici šefova najuglednijih kuća elektronske muzike, dvojici bliskih prijatelja – Solomunu i Dixonu. Nakon prošlogodišnjih nastupa u Srbiji koji su se među klaberima prepričavali mesecima, logično je bilo da se dvojica vođa elektronske scene spoje i dožive kao jedan organizam. Solomun nije mogao da sakrije svoje oduševljenje, te je nekoliko dana pred nastup pozvao svoje fanove na Petrovaradin rečima: “Vidimo se na tvđavi!” Pošto obojica smatraju da je Arena nešto jedinstveno, nešto što se treba doživeti bar jednom u životu, povereno im je jutro – kada je magija festivala najsnažnija, a kada je njihovu muziku najprijatnije slušati.

Nakon njih je usledio Jamie Jones koji je sa Ibice pravo došao u Novi Sad. Za svoje setove kaže da najbolje rade kada je uhodan i kada nekoliko dana zaredom pušta muziku, te se sjajni set i očekivao nakon dolaska na EXIT Dance Arenu, pravo sa svoje Paradise rezidencije na Belom ostrvu. Famozni britanski trendseter digao je masu na noge i održavao visok nivo energije tokom čitavog seta svojim prepoznatljivim Hot Creations tech house zvukom, koji se pokazao kao efektivno sredstvo za zatvaranje prvog dela House All-Stars maratona.

Dan tri – house & EDM eksplozija

Pored četvorke koja je nastupila drugog dana, mts Dance Arena dočekuje ostatak house all-stars ekipe kada će pult preuzeti hitmejker Duke Dumont, lepša polovina kultnog sastava Faithless – Sister Bliss, favorit srpskih klabera Hot Since 82, jedan od najtraženijih producenata tropical house zvuka Robin Schulz, fancusko čudo od deteta i kreator prošlogodišnjeg letnjeg hita „This Girl” – Kungs, te domaći EDM selektori Stamen, Ela Van Wolf i Lady Lee.