Muzičko putovanje po celom svetu uz Pachamama World Chill-Inn binu EXIT festivala

27. juna 2018. — Autor: EXIT

Spiritualna festivalska zona koja je prošle godine debitovala i izazvala ogromno interesovanje posetilaca, Pachamama ove godine deliće prostor sa binom poznatoj po egzotičnoj muzici iz celog sveta, World Chill-In, predvođenom dobro poznatim novosadskim DJ-em i MC-jem, Killo Killo.

Pachamama predstaviće Aniku Petrović na tibetanskim gongovima, a izvođači kirtana (pesama hinduističke tradicije), Chakra Kirtan Band, sa počasnim gostima, Sacinandana Swami i Kandamba Kanana Swami, otvoriće nam srce i probuditi duboke emocije. Pevač tradicionalne balkanske muzike, Žarko Ilić Damar, probudiće damar u nama svojim modernim pristupom, prijemčivim aranžmanima, tradicionalnim instrumentima i glasom. Branko Isaković, kompozitor i multi-instrumentalista iz Beograda, publici će predstaviti svoje najnovije projekte iz aranžmana Divine Sound, fokusirane na ambijentalnu i healing muziku, njemu će se pridružiti i Muzika Sfera. Muzički sastav iz Sarajeva, Shamanic Trio, koristi zvučne vibracije instrumenata od šamanskih bubnjeva, preko analognog sintisajzera, gongova i tibetanskih činija, uz koje ćete doživeti iskustvo šamanskog putovanja. Muzičko nasleđe tipično za ove prostore, obogaćeno nenametljivom upotrebom latino ritmova doneće nam Sanda & Shoica. Multiinstrumentalista i kompozitor, Branko Potkonjak, u pratnji umetnice Spomenke Milić (vokal, bas), predstaviće se sviranjem sitra, gitare i tradicionalnih instrumenata u eklektičnim kompozicijama. Program na Pachamama bini, svojim interaktivnim performansom dinamičke Oshove meditacije sa publikom upotpuniće i čileanka Pratiti Meunier. Kreativno kombinovanje afro-tribe zvuka na tradicionalne đembe, uz gitare, klavijature i vokal, izvešće sastav AfroTribe Soundsystem iz Banja Luke, što će ispuniti binu veselom dinamičnom energijom koja poziva publiku na oslobađajući ples, kao završnu tačku Pachamame. Muzička podloga benda Vartra je fuzija paganskih melodija sa područja Balkana, severnjačkog paganskog bubnjanja i elemenata elektronske i dum (doom) muzike

World Chill-Inn je festivalsko utočište za sve ljubitelje tzv. „global club“ muzike. Među predstavnicima su Tunižanin Hazem Berrabah, koji je razvio svoju umetničku personu uz afro i tribal zvukove, Ion Din Anina iz Španije, koji kreira sinergiju između tradicionalne muzike i modernih elektro bitova, te Maga Bo, američko-brazilski DJ, svetski putnik u potrazi za lokalnim ritmovima koje sažima u svoja dela. Max Bitter sa svojim Kompott kolektivom doneće nam mešavinu progresivnog elektro ritma, sovjetske klasike i tradicionalnog folklora, a belgijski DJ Yves predstaviće egzotične pesme u varijaciji žanrova kao što su etno house, space, tribal techno i dream house.

Dub Duba, jedan od najboljih dunavskih disk džokeja, napraviće nezaboravnu žurku, njemu će se pridružiti i Fokus, čija je muzika inspirisana reggae i dub pravcima, kao i Government 4000 u b2b setu sa Killo Killo, uz koji publika neće ostati nimalo ravnodušna. Tu je i jedan od prvih predstavnika breakbeat scene u Srbiji, Gustav Jr, zatim Nina Pearl, DJ duo iz Srbije, koji čine savršenu kombinaciju divljih i elegantnih stilova, a na scenu stiže i Rudhaman iz Podgorice, za koga je house muzika postala osnova i velika ljubav koju propagira na svojim nastupima.

Za groznicu večeri biće zadužen DJ One, čiji je stil miks bezvremenskih specijaliteta širom sveta, kao iGlobal Village People, koji će vas odvesti na drugačije muzičko putovanje uz neobičnu i intrigantnu muziku. Pored njih publici će se predstaviti i Nektarije, banatski stručnjak za prodiranje u srž najkvalitetnije muzike sa ove planete i Rashomon & Bumbass selektaz, novosadski partimejkeri sa motom: „Ko ne zađuska, normalan nije.“

EXIT festival biće održan od 12. do 15. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu i predstaviće neke od najtraženijih svetskih zvezda kao što su Migos, Grace Jones, David Guetta, Martin Garrix, French Montana, Ziggy Marley, Fever Ray, ZHU, LP, Alice Merton, Nina Kraviz, Richie Hawtin, Adam Beyer b2b Ida Engberg, Maceo Plex, Solomun, Amelie Lens, Ben Klock, Joseph Capriati, Dog Eat Dog, Slaves, Idles, Jax Jones, My Baby, Carl Craig, Tale of Us, Guy Gerber, Kolsch, Sevdaliza, Helena Hauff, DJ Tennis, Daniel Avery, Rødhåd, Ofenbach, Disciples, Burak Yeter, Madball, Brujeria, Mahmut Orhan, Slapshot, Asphyx, Bombers i mnoge druge. Ulaznice po promotivnoj ceni za 6.990 dinara prodaju se onlajn putem sajta exitfest.org, kao i direktno u mreži Gigs Tix do 2. jula, nakon čega sledi poskupljenje. Na sajtu zvanične turističke agencije exittrip.org dostupni su i turistički paketi koji pored ulaznica, sadrže i opcije za smeštaj i prevoz do EXIT festivala.